Ak Parti İl Binasında yapılan basın toplantısında yapılan toplantı ile mevcut il başkanı Adnan Günnar'ın yönetiminin çatısı altında birleşmeye karar verilirken dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR...


FARUK KANCA ADAYLIKTAN NEDEN VAZGEÇTİ
Toplantıda ilk konuşmayı İl Kongresinde Adnan Günnar'ın en güçlü rakibi olarak gösterilen Faruk Kanca yaptı. Kanca, geniş istişareler sonucunda il başkanlığına adaylığını açıkladığını ifade ederek, "Geniş istişareler sonucu il başkanlığımıza aday olduk. Genel Merkez temayül yaptı. Bunun sonucunda 3 arkadaşımız Ankara’ya çağrıldı. Genel Merkez ve dünya lideri Başbakanımız mevcut başkanımız Adnan beyle yola devam etme karar verdi. Zaten liderimiz dünya lideri. Bizde bu karara uyma noktasında karar verdik. İnşallah el ele gönül gönüle bundan sonra partimizi çok iyi yerlere taşımak için elimizden gelen gayrete göstereceğiz. Bu süreçte almamız gereken dersler var.
Xİl Başkanının alacağı ders neden böyle büyük bir blok karşımıza geçti, bizler neden böyle büyükken Genel Merkez karşımıza geçti bunları ders almamız gerek.
Tabanın da dertlerini dinleyip tabanın da okeyini almak çok önemli. Bununda bir sentezinin yapılması gerek. Bu süreç hepimiz açısından ders alınması gereken güzel bir süreç. Bundan sonra kavga günü değildir, birleşme günüdür. El ele verme.. Biz Adnan beyle kavga etmedik yıllara dayanan bir arkadaşlığımız ar. Bundan sonra ki sürüçte asla kavga yok birlik ve beraberlik var. Artık birleşme günüdür. Bundan sonra partiyi iyi yerlere taşıma günüdür. İnşallah bundan sonra ki süreç partiyi hayırlara taşır" diye konuştu.

MUSTAFA YANMIŞ'IN AÇIKLAMALARI
Toplantıda ikinci olarak ise İl Başkanlığına adaylığını açıklamayan ancak, Genel Merkez'e çağrılarak görüşleri alınan Mustafa Yanmış kısa bir konuşma yaptı.. Yanmış Şunları söyledi: Ankara’ya hiç il başkanı olarak gitmedim. Hep görüşlerim alınması için çağrıldım. Sizi olduğunuz yerden daha iyi yönetilmek için bir yönetim oluşturmak istedik. Başkanımız da bunun kapısını açtı. Faruk bey büyük fedakarlık yaptı. Onun arkasında olan arkadaşları da büyük özveri içinde davrandılar. Başkanımıza da güveniyorum. Biz Ankara’ya çağrıldıktan sonra devamlı diyalog halinde olduk. Bizim derdimiz Trabzon’un çok iyi şekilde yatırımları alabilmesini sağlamak" dedi.

TRABZON BELEDİYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜOĞLU:
trabzon Belediye Başkanı Orhan FEvzi Gümrükçüoğlu ise Başbakan Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine dikkat çekerek, "7 Mayıs Pazartesi Başbakanımız beni yurt dışından aradı. Bu kongre süreci sırasında da Trabzon’da ki tüm teşkilat mensuplarına bütün basın yayın mensuplarına selamlarını ilettiler. 15 dakikalık bir görüşme neticesinde Başbakanımız mevcut il başkanımız ile kongrede aday olması ile desteklenmesi ricasında tasavvuflarını kendilerinin düşüncelerini belirttiler. Ondan sonra söyleyeceğimiz tabiî ki olmaz. Hepimiz saygı duyması gerek. Bu noktada kendilerinin tavsiyelerini sizlerle paylaşıyoruz. Bu noktada görüşmelerin sonrasında birlik ve beraberliğin sağlanması için tümümüzün gayretini sarf ettiler. Teşkilatın tümünün kucaklanması öngörüsünde sohbetini sürdürdü. Bu teşkilatının tümünün kucaklanmasında herkesin hassasiyet göstermesini özellikle rica etti.
AK Parti’nin millet yoluna hizmetinde başından beri il başkanlıklarını yapmış olan il başkanları ile milletvekillerimiz , kendisi aday olanlar veya aday olmayıp çağrılmış olan tüm eski yeni ilçe başkan ve belediye başkanlarımız ile teşkilat mensuplarımızla birlik ve beraberliğimiz ile sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımızın öngörüsünü dikkat alarak bu hizmet kervanını devam ettireceğiz" dedi.

İL BAŞKANI ADNAN GÜNNAR'IN AÇIKLAMALARI
Mecut il başkanı ve Başbakan'ın gelecek seçimler için de işaret ettiği il başkan adayı Adnan Günnar ise konuşassında dikkat çeken ifadeler kullandı.
Günnar özetle şu şekilde konuştu:
Biz her geçen gün partimiz kurulduğundan bugüne kadar grafiğini yükseklere çıkarmış bir teşkilatız. Kongre sürecimiz sıkışık bir zamana geldi. Sayın Başbakanımızın karar vermesi noktasında ancak 2 gün önce neticelendi. Sayın Başbakanımız bu kararı verirken teşkilatlarımızın destek ve teveccühünden dolayı sizlere de ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzde belediye başkanlarımızı ve vekillerimizi yüksek oy oranı ile seçilmeye gayret edeceğiz.

YANMIŞ VE KANCA İLE BİRLİKTE
Mustafa Yanmış ve Faruk Kanca ile birlikte Sayın Başbakanımızın isteği ile beraber geleceğe ümitle bakacağız.
Bu sürece gelirken milletvekillerimize şükranla anmak istiyorum. Kendileri de olumlu katkıda bulunmuşlardır. Cuma günü Cuma namazından sonra Pelitli Hayri Gür Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan AK Parti İl Kongresine katılımızı büyük bir coşku ile bekliyoruz. Bu noktada sayın güzel bir gün gerçekleşecektir.
Bizim yönetimimiz 71 bin kişilik bir AK Parti camiasıdır.

BİZİM PARTİMİZDE ESAS İSTİŞAREDİR
Bizim partimizde yarış elbette oldu. Ama partimizde esas nokta istişaredir. Bu vesile ile gerektiğinde hizmet yarışında her zaman varış. gerektiğinde çoklu listelerle de yarışa varız. Ama istişare ile huzur içinde birlik içerisinde tek liste ile de seçimlere varız. Bu partimizin büyüklüğünün huzurun göstergesidir. Bu partili kardeşlerimizin iyi niyetli samimi ve dava anlayışlarının bir göstergesi..
Bakın Faruk bey kardeşimiz. Onla beraber yola çıkan arkadaşlarımız var. Bu tablo ise bir çok partide görünmeyen tablodur. Biz bu tabloyu gösterdiğimiz için büyük partiyiz. Bizim niyetimiz temiz halis.. Hiç bir yere talip olmayan kardeşlerinizden bir tanesiyim. Ama zor görevler. Zor görevlerin üstesinden gelecek bir kardeşinizim. İnlallah el birliği, samimiyetle tüm ilçelerimizle hatta büyük şehirimizle birlikte önümüzdeki süreci Trabzon için avantajlı hale getirecek adımlar atılacak.

YÖNETİMİ 1,5 AYDA ZOR YAPTIM ŞİMDİ 1,5 GÜNDE YAPACAĞIM
Ben geçen sefer yönetimi 1,5 ayda zor yapmıştım. İnşallah şimdi 1,5 gün içerisinde yapacağız. Ama il yönetiminden daha da önemlisi yeni ilçe yönetimimizdir. Yeni gençlik kolları, yeni kadın kolları il ve ilçe yönetimleridir.

SORULAR SORULUYOR...

BAŞBAKAN KİMİ ARADI?
GÜNNAR: Genel Bakan Yardımcğımız ve sayın Belediye Başkanımız ile görüştüler. Herkese selam söyleyerek konuştular. Ha beni aramış ha diğer arkadaşlarımızı aramış...

YÖNETİMDEN AYRILANLAR
GÜNNAR: Yönetimden ayrılan bir arkadaş varsa onun da hatası benim. bu noktada kendimi hatalı buluyorum. 13 tane yedek arkadaşımız asile geçti. Bu yönetimin de verimliliğinin göstergesidir. 2 arkadaşımızın istifası ve 2 arkadaşımızın devamsızlığı partimizin kuralları çerçevesinde... Ama o arkadaşlarımızla da sürekli görüşüyoruz.

ANKARA'YA GİDERKEN YÖNETİMİNİZ HAZIRMIYDI
KANCA: Ankara'ya giderken yönetim kurulumuz yerine geniş bir istişare vardı. Genel Merkezin kararına saygı duyuyoruz.
GÜMRÜKÇÜOĞLU: Benim hiç kimse ile sürtüşmem olmaz. Ne il başkanımız ne miletvekilleri ne de bakanımızla olur. Herkesin görevi belli. İnsanların sorumluluklarını ayırt etmek lazım.Kimsenin bizimle sorunu olmaz bizimde kemseyle sorunu olmaz.
YANMIŞ: Biz 5 arkadaş ozaman Başbakanımız ile beraerdik. Orda bize 'Yetkiyi Adnan beye veriyorum.. görevi size' diye.. Biz de o zaman geldik yönetimini oluşturursun dedik. Eyvallah dedik ve desteğimiz bugüne kadar devam etti. Bugünki olay talimattır. Ben burda olmam gerekiyordu. Trabzon'a destek olarak çalışacağım başka bir görevim yok...

GÜNNAR'IN YÖNETİMİNDE GÖREVİNDE YER ALACAK MI?
KANCA: Biz geniş kitle ile yola devam ettik. Akşamda geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Başbakanımızın iradesini de kendilerine beyan ettim. Ve istişare noktasında buraya geldim. Şimdi arkadaşlarla istişare edeceğiz. O noktada kimle beraber yönetime gireceğiz. Şuanda verilmiş bir kararımız yok.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMESİNDE TRABZONSPOR İLE İLGİLİ KONUŞTU MU?
GÜMRÜKÇÜOĞLU: Biz şehir oralarak söyledğimizi her platformda şehrimizin takımı ile birlekte söyledik. İstediğimiz adaletin ve hakkın tecellisi. Bunu her platformda arayacağımızı söyledik. Bu konuda tek yüreğiz. Bütün Trabzon olarak tek yüreğiz. Türkiye kamuoyunu sporda da her sahada olduğu gibi temiz futboldan yana oldğunu da biliyoruz. Sayın Başbakanımızı diğer sayın bakanlarımızı gençlik ve spor bakanlarımızı bu işleri fatura etmeye ve konuşmaya aslında yasaların alanlarını verdiği yetki ve sorumluluklarını bilen birisinin hiç bahsetmemesi lazım. Türkiye Futbol federasyonu aldığı kararlar ve yürüttekleri ile çok tartışılır uluslararıası platformda ve Türkiye kamuoyunda hesap verir. Mevcudiyetinin kalmadığına ben inanıyorum.

MUAMMER ŞAHİN İLE GÖRÜŞECEK Mİ?
GÜNNAR: Muammer Şahin, benim yakın arkadaşımdır. Ne yapıyorsa da sorumlusu benim. Ben kendisi ile de ayrıca elbetteki görüşürüz de. O da bizim partilimizdir. Emer vermiştir partimize. Kongre ile ilgili herkesle görüşeceğiz. Ama nasıl görüşeceğiz onu da bilmiyorum.

BELEDİYE BAŞKANI İLE KAVGALI MI?
GÜNNAR: Bizim belediye başkanımız ile ilgili hiç bir sorumuz olmadı. Bunu sorun gibi algılayanlar niçin algıladıklarını sormak gerek. O yüzden İl Başkanı olarak ve belediye aynı şekilde hiç bir yıpratım söyleminde bulunmadık. Hatta biz İl Başkanı olarak AK partili belediye başkanı ve ağabeyimiz Orhan beyle ilgili eleştirilere her zaman cevap vermiştik. Biz yönetim kurulumuzda belediye başkanımız ile ilgili tartışmaları açmadık. Biz stratejik olarak belediye ciddi bir kurumdur. Belediyenin iş işlerine hiç bir şekilde müdahil olamayız. Siyaseten AK Partili olması ile gururlanıyor, AK Partili teşkilatlar olarak biz belediye başkanlığını kazanmak için mücadele ediyoruz. Bizim siyaseten hiç kavgamız olmaz. Burası Adnan Günnar'ın makamın değil.. Orası Orhan FEvzi Gümrükçüoğlu'nun makamı da değildir. Halkımızın makamı.. Biz dolayısı ile kişisel ve kurumsal olarak hiç bir sıkıntımız yok.

FARUK KANCA'YI YÖNETİME ALMAK İSTİYOR MU
GÜNNAR: Faruk bey kardeşimizin yönetimde olmasını arzu ediyorum. Aday olmasa da yönetimde olmasını arzu ettiğim kişilerin başında geliyor. Mustafa Yanmış da aynı şekilde her zaman ağabey olarak saygı duyduğum partimizin kuruluşundan beri çizgisini hiç değiştirmemiş. Geçen dönem bizle olmadı diye ne kadar üzülmüştüm. Ama bu sefer talimat. Talimat gereği de işlerinin yoğunluğunu buraya aktaracaktır.

TOPLANTI SONA ERDİ..