61SAAT SİYASET-Trabzon’da AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayları da belli oldu. Listede bir dizi sürpriz isimler mevcut.

OF ŞOK YAŞADI 
Açıklanan listede Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın özellikle istediği  isimler arasında yer alan Of Belediyesi mevcut Başkanı Murat Saral'ın liste dışı kalması ilçe teşkilatlarında şok etkisi yaratttı. Öte yandan eski Bakan Bayraktar ile Tonya'ya kurulması planlanan çimento fabrikası konusunda ters düşen Tonya Belediyesi mevcut Başkanı Ahmet Kurt liste dışı kaldığı dikkat çekti.

TRABZONSPOR'UN AVUKATI ADAY

Trabzonspor'un avukatlığını üstlenen avukat Ahmet Metin Genç, Trabzon'da AK Parti'nin Ortahisar Belediye Başkan adayı oldu. Hatırlanacağı gibi Ahmet Metin Genç,  AK Parti Trabzon İl Kongresi'nde il başkanlığına aday olmuş ve o kongrede delegenin oyunu alarak başkan seçilmesine rağmen daha sonra görevinden istifa etmişti. Ortahisar'a şu anda aday gösterilmesi 17 aralık operasyonlarının ve bundan sonra gelişen cemaat-AK Parti kavgasının bunda etkili olduğu yorumlarına neden oldu. 

SÜRMENE SÜRPRİZİ
Listede ki bir diğer sürpriz ise Sürmene'de yaşandı. Sürmene'de geçen dönem belediye başkanlığı yapan Fikri Usta aday gösterilmezken Rahmi Üstün aday oldu.