“Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüğü tarih kenti Trabzon” sözünün mimarı, eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti Trabzon 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, Trabzon sokaklarını arşınlamaya devam ediyor.

Kah bir esnafın yanında, kah halkın arasında ya da tarihi surların yanında görülmesi muhtemel isim Aykan, yoğun tempoda sürdürdüğü çalışmalarından fırsat buldukça da, Trabzon’un tarihi yapılarını gezip, resim çekiliyor.

Gününü halkın arasında geçiren Trabzon sevdalısı usta siyasetçi, vatandaşları selamlayarak, onlardan şunu istedi: “Hatırlasınız, 17 Aralık'ta seçilmiş hükümeti şantajla, iftira ile komplolarla, kirli ittifaklarla ortadan kaldırmak istediler. Demokrasiye inanmadıklarını bir kere daha gösterdiler fakat karşılarında eski Türkiye'yi değil; yeni Türkiye'yi hedefleyen bir millet olduğunu, aziz milletimizin yeni Türkiye'yi gerçekleştirecek bir iktidarı istediğini, bu iradesine sahip çıkacağını hesaba katmamışlardı. Anadolu’nun her köşesinden başlayan yiğitlerin destanı ile karşılaştılar. Şimdi önümüzde yeni seçimler olacak. Milli iradenin karşısında durmak isteyen karanlık güçlere yeniden bir ders verme zamanı. Bu ses Trabzon’umuzdan başlayacak.

Tekbiri güzide ilimizden başlatıp, tüm ülkeyi saracağız. Şimdi, bu başarı hikayemizi ve destanımızı yine birlikte yazma zamanı, çünkü biz milletimizle et ve tırnak gibiyiz. Birimizin canı acısa, hepimizin yüreği acıyor! Allah şahittir ki arkamızda sizler varken, tek bir an bile tereddüt etmiyoruz, çünkü AK Parti hareketi sadece ülkemiz ve aziz milletimiz için değil; dünyada mağdur olan tüm kardeşlerimiz, ezilen Filistinliler, evlad-ı fatihan olan balkan soydaşlarımız için sembol bir harekettir. Bu albayrak bütün mazlumların onur bayrağıdır ve bu şanlı bayrağın yükseldiği hiçbir yerden inmesine izin vermeyeceğiz. İşte, bizim idealimiz ve davamız budur. Üzerimizdeki sorumluluk bunu gerektiriyor. Sizlerden isteğim bu gibi kin ve nefret dolu kişilere, ülkemizin refahı ve selameti için müsaade etmeyin” dedi.

Halkla iç içe olmaya özen gösteren Aykan’ın en büyük tutkularından biride tarih. Öyle ki evinin bile bir odası, tarih kitapları ile dolup taşmış. Hatırlanacağı üzere belediye başkanlığı döneminde mehter takımını kurarak, ecdadının hatıralarını yaşatmaya özen göstermişti. İşte, o Aykan, (siyasetin üstadı) bugünde ecdadından geriye kalan eserlerinin yanındaydı. Kokusunu içine çekerek, doyasıya hasret giderdi ve önünde de bol bol fotoğraf çektirdi, Usta siyasetçi mekanların önünde karşılaştığı gençlere de, birikimlerini aktarmayı ihmal etmedi.