TRABZON-Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı'na seçilen Trabzon'un tanınmış ticaret adamlarından Temel Altunbaş, yıllardır Ak Parti'de olmasına rağmen sessiz, sakin duruşu ile pek ön plana çıkmadı. Aslında eğitimi ile kıyasladığınızda AK Parti'de yıldızı parlaması gereken bir isim. Siyasal bilgiler Fakültesi Mezunu, kurulduğu günden bu yana Ak Partili.



KAYMAKAM OLACAKTI AMA….
1969 yılında Akçaabat Ortaalan köyünde doğan Altunbaş İlkokulu Trabzon Merkeze bağlı Soğuksu İlkokulu'nda okudu. 1987-1988 yılı Trabzon İmam Hatip Lisesi mezunu olan Altunbaş 1992-1993 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler mezunu. Kaymakam olmayı çok isteyen Altunbaş girdiği yazılı sınavı kazanmasına rağmen İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu için mülakata çağrılmadı ve bu nedenle kaymakamlık hayali suya düştü. 1995 yılında inşaat işlerine girerek ticarete atılan Altunbaş o yıldan bugüne başarılı bir şekilde ticari hayatını sürdürdü. Altunbaş evli ve iki çocuk sahibi.

İKİ MERKEZ İLÇE BAŞKANIYLA ÇALIŞTI
Kurulduğu günden bu yana Ak partili olduğunu ifade eden Altunbaş bugüne kadar  hiç maddi sıkıntı çekmedi. Aktif olarak siyasete 2004 yılında girdiğini kaydeden Altunbaş, "merkez İlçe başkanımız Ergin Aydın ile iki dönem çalıştım. 1 dönemde Yılmaz Büyükaydın ile Merkez ilçe başkanlığı görevinde bulundum. Ak parti'de görev yaptığım süreç içinde hep bulunduğum makamları en hayırlı bir şekilde partime ve şehrime en iyi hizmeti vermek için kullandım. pişmen olacağım hiç bir iş yapmadım" diyor.




GENEL MERKEZ KAVANOZ'U 2. KEZ TERCİH ETTİ
Yılmaz Büyükaydın döneminde partide devamsızlık yaptığı eleştirilerine ise Altunbaş şu cevabı veriyor, "referandum sürecinde yoğun çalıştık. İşimizi, ailemizi bayağı aksattık. Bende referandumdan aldığımız başarılı sonuç sonrası 2 ay izin aldım. İzinli olmama rağmen partimizin düzenlediği tüm danışma meclisi toplantısına katıldım. Yerel yönetimler başkanı olduğum içinde her ay belediye meclisi grubunu düzenli bir şekilde toplayarak, gerekli çalışmalarımızı yaptık. Yılmaz Büyükaydın'ın milletvekili aday adayı olması süreci sonrası genel merkeze çağrıldık ve genel merkezimiz zeki Kavanoz'dan yana görüş bildirdi. Buna saygı duyduk. 9 aydır pasifte duruyorduk.

SEÇİMDEN SONRA ADNAN BEYLE DE ZEKİ BEYLE DE GÖRÜŞTÜM
Başkan seçildiği merkez İlçe başkanlığı seçimleri sonrası hem Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile hem de eski Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz ile telefonda görüştüğünü belirten Altunbaş, "Zeki bey partimize emekleri olan bir insan. Adnan Bey partimizin il başkanı. İkisiylede görüştüm. beni tebrik edip başarı dileklerinde bulundular. Biz Ak Partiliyiz kesinlikle hiçbirine karşı ne bir küskünlüğüm, ne bir kırgınlığım var" ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Zeki Kavanoz'dan yana tavır sergilemesinin gayet doğal olduğunu belirten Altunbaş, "Sayın Bakanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin en başaralı bürokrasi, en icraatçı ve önemli bakanlığının başındaki isimdir. Bizim parti büyüklerine küsme, darılma, kırılma lüksümüz yoktur, olamaz da.  Onun kararlarına her zaman saygı duymak boynumuzun borcudur. Trabzon adına Sayın Bakanımızın da destekleriyle şehrimize faydalı işler yapacağız" şeklinde konuştu.

HEDEFİ NE?
Şu anki hedefinin en güzel şekilde Trabzon Merkez İlçe başkanlığı görevini yürütmek olduğunu belirten Altunbaş, "Gencinden yaşlısına, kurucusundan yeni üyesine çok önemli bir kitlenin desteği ile bu göreve geldim. Bu önemli etkin isimlerin desteği sorumluluğumuzu ve omuzlarımızdaki yükü kat ve kat arttırmıştır. Onların yüzünü kara çıkarmamak, onları mahcup etmemek adına var gücümle çalışıp bu görevi ilimize. ülkemize, milletimize ve partimize en hayırlı bir şekilde yerine getirmeye çalışacağım.

AHMET METİN GENÇ'E YAPILAN ONA DA YAPILIRSA NE YAPACAK?
Ak Parti Trabzon il başkanlığına aday olup genel merkezin desteklememesine rağmen seçimi kazanan ve daha sonra istifaya zorlanan Ahmet Metin Genç'in başına gelen sizin başınıza da gelir mi, eğer istifa baskısı gelirse ne yaparsınız? sorusuna Altunbaş şu cevabı verdi. "Ben böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Seçim sonrası genel merkezimizle de görüştüm. Olumlu görüş ve önerileri beni rahatlattı. İtiraz süresi dolduktan sonra mazbatamı alıp, hayırlısı ile göreve başlamayı düşünüyorum.

KONGREDE KİME NEDEN KIZDI
Kongre bittiğinde kendini destekleyen partiliye neden bağırdığı yönündeki soruya ise Altunbaş şu cevabı verdi, "Ben bir coşku ile, bir şölen havasında seçim geçireceğimizin sözünü verdim herkese. Ak Parti adına yakışırda bir seçim yaptık. Fakat seçim sonuçları açıklandığında bir arkadaşımız heyecanla mutluluğunu haykırmak istedi. Buna müsaade edemezdim. Sonuçta kazanan Ak Parti'dir. Kimse kaybetmemiştir. Coşkulu bir seçimin sonunda daha farklı şeyler yaşanması hepimizi üzerdi. Bende o arkadaşımızı uyardım ve bağırmamasını söyledim. zaten anlık bir olaydı"