Ak Parti Araklı İlçe Kongresi çift listeli yarışa sahne olacak. Ortam gergin, adaylar kapıda partilileri karşılayıp destek istiyor. Genel kurula hiçbir milletvekilinin katılmaması dikkat çekti. 

Hamdi Kol çekilmedi.  İki listeli yarışın adresi Araklı. 

Ak Parti Araklı İlçe Kongresi Arakli Belediyesi Kültürmerkezi’nde yoğun katılım ile gerçekleşti. 

İki listeli kongrede genel merkezin desteklediği Şaban Bıyık’a karşı Hamdi Kol liste çıkardı. 

Olağan Genel Kurul’a Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref Malkoç, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ve çok sayıda partili katıldı.

 TÜRKİYE’DEKİ TEK İLÇE BAŞKANI TRABZON’DAN

3. dönemi dolduğu için parti tüzüğü gereği yeniden aday olamayan mevcut ilçe başkanı Mustafa Tekinbaş yaptığı duygu yüklü konuşmada kurucu ilçe başkanı olduğu Araklı’da ilk dönemlerde büyük zorluklar çektiklerini, şimdi ise her seçimde büyük başarılar elde eden başarılı bir teşkilat olduklarını ifade etti.

1 kez atama ile 3 kez de seçim ile aldığı yetki çerçevesinde görevini yerine getirdiğini belirten Tekinbaş, ’12 yıllık süre içinde Ak Parti’nin bayrağını asla yere düşürmedim.  Birçok eleştiriye maruz kaldım. Gururumun incindiği zamanlar oldu. Haketmediğim eleştirilere maruz kaldım. Bazı ithamlarda bulunan veya bulunduğum arkadaşlarım oldu. Ben haklarımı helal etmişimdir. Bizim dava arkadaşlaramız hata etmiş ise bilinçli olarak etmemiştir.

Türkiye’de 473 ilçede 4 dönem üst üste ilçe başkanlığı görevini yapanr tek ilçe başkanı benim. Boğazımdan bir haram lokma geçmemiştir.

 İlçe başkanı olacak arkadaşlar, Ak Parti’nin kapısının içinden rantçılar, midecier ve Ak Parti’yi sırtından vurabilecek olanları sokmayınız. Çünkü Ak Parti’nin kuruluşunda bacılarımızın gözyaşı vardır. Karalkı kapıların ardında kurulmamıştır. Cami’ye giden dedelerimizin, üniversite kapılarında mücadele veren başörtülü kardeşimin dualarıyla kurulmuştur.

Onun için korkmayacağız, çekinmeyeceğiz, siyaseti Sayın Başbakanımız nasıl yapıyorsa öyle yapacağız. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Sıka sıka dişleimizin kırılacak. Sabredeceğiz ama diz çökmeyeceğiz.

Ben 12 yıl üstüne bu görevi bırakıyorum, ama partimin bir neferiyim. Sandık müşahitliği de yaparım, mahalle başkanlığına da hazırım, il başkanlığı da yaparım, milletvekilliği de. Biz her göreve hazırız’ ifadelerini kullandı.  

ABD’NİN VE İRAN’IN PKK’DA HİSSESİ VAR 

Ak Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref Malkoç’da Araklı ilçe kongresinde bir konuşma yaparak ‘Yeni seçilecek olan arkadaşlarımızı kısa zümün sonra bir seçim bekliyor. Seçimi kazanacak arkadaşların yükleri ağır. 2015 yılındaki seçimde göreceksiniz AK Parti yüzde 50’nin üzerinde oy alacaktır’ ifadelerini kullandı. 

Malkoç konuşmasında çözüm süreci ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak ‘Sevindiğimiz husus 2 yıldan beri askerimiz polisimiz şehit edilmiyor. Bakınız dünyanın en kalleş terör örgütü ile mücadele ediyoruz.PKK. 

İran’ın, ABD’nin, CIA’nın MOSSA’dın PKK’da hissesi var. Allah’ın izniyle çözüm süreci Türkiye’de huzuru ve barışı sağlayacaktır. 

ABD’ye, İran’a gereken dersi 2015’te Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verecektir. 

Bakınız muhalefet her grup toplantısında sayın genel başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza hakaret edeceğine. 2014 yılında bütçeden CHP 95 milyon, MHP ise 47 milyon TL yardım aldı. Siz ksayın başbakanımıza küfür edeceğine, bu paralar ile beraber bilenleri tolasalarda ülkeye hizmet etseler ya. Araklı’da eşkilat açmak kolay. Git Hakkari’de, Van’da teşkilatlansana. Bu paraları buradalarda kullansana. Ak Parti Araklı’da da güçlü. Hakkari’de de var ve güçlü. Güçlü olmaya da devam edecek’ şeklinde konuştu.  

Malkoç konuşmasının sonunda AK Parti Trabzon İl başkanı Günnar’dan da övgüyle bahsederek ‘Trabzon’da 5 yıldır il başkanlığını yürütüyor, bu her baba yiğidin harcı değil. Kendisi ne kutluyorum’ dedi. 

TRABZON 6-0 YAPACAKTIR

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar Araklı’nın Trabzon’un gözbebeği olduğunu belirterek ‘Araklı Cumhurbaşkanımıza yüzde 86’lık oya ulaştı. Teşkilatlarımızı, başkanlarımızı kutluyorum. 

Araklı’da yüzde 98 oy ile Yüceyurt Mahallesi, yüzde 97 ile Çamlıktepe, Yüzde 96 ile Kestanelik geliyor. 

İnşallah 2015 seçimlerinde yüzde 86’lık oy ortalamasını yüzde 95’lere çıkartacağız. 

İnşallah Trabzon’da hedefimiz milletvekili seçimlerinde 6-0 yapmaktır. 

Trabzon’da 13. Ilçe kongremizi gerçekleşytiriyoruz. 13 kongremiz de huzur içinde geçti. Bir kongremizi erteledik. 

Araklı kongremizde iki listenin olduğunu fark ettim. 

Değerli arkadaşlar biz teşkilatlarımızdaki aday çokluğundan hep övünürüz dedik. Ancak yarışma kültüründen ziyade istişare kültürünü esas alarak bir aday üzerinde hareket edilmesini prensip kararı belirledik. 

Araklı’da da bir aday üzerinde istişare yaparak Ankara yollarına düştük. Neticede bir adaya karar verilrdi. Bu aday kardeşimizin bütün hasletleriyle beraber değerli bir kardeşimiz olduğuna inancımız tamdır.

Biz istişarelerle birlikte hareket eden partimizin menfaatleri için birlik olma zamanı diyenlerdeniz. Tek listeli kongrelerde coşku, bayram havası üst seviyededir. 

Yine Araklı’da bu büyük salonu soğuk kış gününde doldurduğunuzu görüyorum. İstişarede hayır vardır. Buna rağmen bende varım diyen kardeşlerimizi çok seviyoruz. 

Birbirimizden ayrımız gayrımız yok. Dolayısıyla herkese ama önce AK Parti’ye başarılar diliyoruz. Kurucu genel başkanımızın talimatından yola çıkarak istişarede karar kıldık. 

Demokrasi ile seçilmiş bir genel başkan, bu parti benimdir diyen milletin temsilcisi bir genel başkan ve başbakan. 

Partisini korumakla mükellef değil midir. Bu kişi demokrasi ile sandıktan seçilmemiştir. 

Bugün MHP’liler Devlet Bahçeyi’ye çekil partimizin başından diyorlar. 

CHP’liler Kemal Kılıçdaroğlu’na çekil partinin başından sen nerden çıktın diyorlar. 

Kusura bakmayın da millet sorumluluğu olan bir genel başkan her platformda istişarelerle partisini yönetmek istemez mi. Dolayısıyla Peygamberimizin istişare kararlarına nasıl değer verdiiğini nasıl yol gösterici olduğunu Uhud savaşından hatırlayın. Yanlış ta olsa istişareyi önemseyen bir ümmetin fertleriyiz. 

Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Ak Parti’de hedef millete mazlumlara hizmet etme makamıdır. 

Fitneciler ve fesatçılara ve kendilerini çok akıllı zannedenlere latfen fırsat vermeyin. Bizler 2014 seçimlerinde aldığımız oydan ötürü kıskançlığından ötürü patlayanlara ödün vermeyelelim. 

AK Parti Adnan Günnarların, Şeref Malkoçların, Mustafa Tekinbaşların,. Milletvekillerinin, bakanların değil. Milletin partisi değildir. Bizler milletin partisinin emanetçileriyiz. 

Bu partiye zarar gelmemesi için el birliği ile partimize sahip çıkalım. Araklı buna sahip çıkmış ve göstermiştir. Araklı’ya teşekkür ediyoruz. İnşallah yüksek oy oranı ile 2015 seçimlerinden çıkacağız. Araklılıların en büyük ilçe olmasına rağmen, makus talihini yenerek Araklı’dan da bir milletvekili çıkarmasını ümit ediyorum. 

O zaman istişare kararlarına uyarak birlik beraberlik içinde bu seçimden çıkalım.

HAKSIZLIĞA ADALETSİZLİĞE KARŞI ADAYIM

Genel merkeze rağmen ilçe başkanlığına aday olan Hamdi Kol konuşmasında haksızlığa ve adaletsizliğe karşı aday olduğunu belirterek ‘

Kongre süreci başladığında benimle birlikte 7 arkadaşım aday adayı oldu. Temayül yoklaması yapıldı. İl başkanlığımızda adaylar ile tek tek görüşme yapıldı. Yönetimde görev yaptığım Yakup Yıldız ve Ali İhsan Öztürk genel merkeze aday adayı olarak davet edidi. 

Yaptığım görüşmede iki aday arkadaşımızdan hangisi olursa olsun ikisinide destekleyeceğimi, bu iki adayın haricinde biri olursa adaylığımı devam ettireceğimi dile getirmiştim. 

Bu iki arkadaştan birisi aday gösterilmedi. 

Ben genel merkeze karşı aday değilim. Yerelde yapılan haksızlık ve adaletsizliğe karşı aday oldum. 

Bugün bu süreci değerlendirip vicdanlarınıza sorup oy kullanmanızı istiyorum. Araklı’nın yarınları için gerekli kararı vereceksiniz. Biz dayatma bir aday istemiyoruz. Tüm baskı ve dayatmalara karşı sizler için aday oldum. Kendimi Önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum’ ifadelerini kullandı.

GENEL MERKEZİN ADAYI VAATLERİNİ SIRALADI 

Olağan genel kurulda son konuşmayı ise Genel Merkez’in adayı olan Şaban Bıyık yaptı. 

Bıyık, ‘Bu süreç  zorlu bir süreçti. Aday adayı olan hepsi birer arkadaşımız bu davanın kutlu bir neferidir. Onları hiçbir zaman kendimize rakip görmedik. Herşey bir nesip işi taktir işi. 

Nasip böyle imiş. 

Araklımızı daha güzel yarınlara taşıyabilmek için parti içi çekişmelere mayil vermeden arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Araklı’ya getireceğimiz projelerle Araklı hakettiği konuma gelecektir. 

Bugüne kadar çok güzel projeler yapıldı Araklı için. Yükseköğretim kurulu okulumuzu bir an önce hizmete açıp eğitim öğretime başlatmaktır. 

Araklımızı denizle birleştiren bir dolgu projesini hayata geçirmek. Bayburt yolunun bitmeylen 57 kilometresinin bitmesi için elimizden geleni yapacağız. Yeşilyurt Yılantaş yolunu yaparak o bölgeyi turizme kazandırmaktır. 

Gerek ilçe merkezimizin, gerekse 50 mahallemizin alt ve üst yapı sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Bu projeleri inşallah çıkaracağımız bir milletvekili ile yapacağız. Bunu başarabiliriz.