AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililere sesleniyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Orta Asya'ya git orada AK Parti'yi görürsün. Ortadoğu'ya git orada AK Parti'yi görürsün. Batı'ya git orada da AK Parti'yi görürsün.

Askerlik süresiyle ilgili düzenleme resmi gazetede yayınlandı. Şüphesiz ki TSK'nın bilgilerine düşüncelerine, celp denen olayın ne kadar ihtiyaç var bunlar bakanlığımızdan istenir. Bakanlığımız buna göre celpleri yapar. Bize teklifleri gelmiştir. Biz olayı 1 Ocak olarak değerlendirdik. Biz bunu bütçe yılıyla orantılı olsun diye düzenledik. 15 aydan 12 aya indirmiş oluyoruz. Bu düzenleme sadece uzun dönem askerlik yapan er ve erbaşlarımızı kapsıyor. Kısa dönem askerlikte bir değişiklik yapmıyoruz. Şimdiden hayırlı teskereler diliyorum.

Ama bu arada bir şey daha var. Bakaya kalmış 600 bin civarında, o ifadeyi kullanmak istemiyorum ama uygulamaları kaçak durumunda olanlardır. Burada da bakanlıklarımızın çalışma yaparak bu kaçak durumda olanları yakalayıp hemen askerliğe teslim etmek lazım.

Salı günü çok önemli bir yıldönümünü kutlayacağız. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlayacağız. Özellikle Gazi Mustafa Kemal'i ve aziz şehitleri rahmetle anıyorum.

Artık herkesin şunu anlaması gerekiyor. Cumhuriyet kimsenin cumhuriyeti değil. Herkesin Cumhuriyeti. Allah aşkına siz kim oluyorsunuz. Herkes bu cumhuriyetin tapusunda eşit hakka sahiptir.

Cumhuriyetin 90. yıl dönümünde soruyoruz Allah aşkına sizi cumhuriyetin tek sahibi yapan nedir?

Hiç kimse millete aptal ve koyun deme hakkına sahip değildir. Bu cumhuriyeti bu millet bu cumhur kurmuştur.

Milleten bağımsız şekilde cumhuriyete yön vermek istemişlerdir. Sanal tehdit oluşturarak cumhuriyete asıl zararı veren bu zihniyettir. Cumhuriyet tehdit altında denilerek cumhuriyet mitingleri düzenlendi. On yıllarca yolsuzluklarını sanal cumhuriyet düşmanları üreterek örttüler. Biz cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık. Bunu söyleyince cumhuriyet karşıtı olarak lanse etmeye çalıştılar. Yan gelip yatarak cumhuriyettçi olunmaz.

CHP'nin bu millete en büyük zülümlerinden biri de yol vergisidir. Bu zulmü Demokrat Parti kaldırdı. Bizim yol çalışmamızın önüne de engel olmaya kalktılar.

AYRINTILAR GELİYOR...