İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri kapsamındaki ziyaretlerine devam etti. Bu programları kapsamında Yenicuma Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Aksoy, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı olması halinde halkın haklarını gözeteceğinin de altını çizdi.

SORUMLULUK HİSSETTİK

Trabzon’daki belediyecilik anlayışının halka bazı mağduriyetler getirdiği yorumunda bulunan Aksoy, “Bizim sunduğumuz anlayış olması gereken belediyecilik faaliyetleri anlayışıyla tamamen örtüşmektedir. Bugüne dek ziyarette bulunduğumuz noktalarda da görüyoruz ki müthiş bir eleştiri var. Özellikle ilçelerde vatandaş kendi çabasıyla bağladığı suya belediye tarafından saat bağlanmasından şikayetçi, arazisinin orman adı altında hazine arazisi olarak kaydedilmesi ve elinden alınmasından şikayetçi, imar davalarının dosya sayısı bir hayli kabarık vatandaş bundan şikayetçi, üreticiyi destekleyen teşviklerin dağılımında adaletsizlik ve yetersizlikler var. İlçelerin mührü niteliğinde olan sektörler gerektiği şekillerde desteklenmiyor. Bunun gibi sayılabilecek birçok eleştiri varken bizler de kendimizi halkımıza karşı sorumlu hissettik, doğup büyüdüğümüz bu şehrin geleceği adına kaygılandığımız için kolları sıvadık. Bugün bu sebeple karşınızdayız” ifadelerini kullandı.

ÇUKURÇAYIR’A DÖNÜŞÜM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini hak etmesi halinde, Çukurçayır Mahallesi için bir kentsel dönüşüm projesi uygulayacaklarını aktaran Atakan Aksoy, “Bu kentsel dönüşüm ile hem mahallenin yol sorununu çözeceğiz hem de kamulaştırma yapacağımız alanlarda vatandaşların emlak değerlerini fazlasıyla karşılayarak teslim edeceğiz.  Uygulayacağımız hiçbir projede vatandaşımızın hakkını gasp etmeyeceğiz” dedi. Buralarda yaptığı sohbetlerde Trabzonspor- Başakşehir karşılaşması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aksoy, “Trabzonlunun ayakta duran en büyük manevi değeri takımımız büyük bir haksızlığa maruz kaldı. Böyle olmasa sonuç farklı olabilirdi. Bu şehrin en dinamik noktası olan, hiçbir ayrım gözetmeksizin her kitleyi kucaklayan Trabzonspor’un haklarının  hep birlikte gözetilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.