Ardahan’ gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer; “Ardahan Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile birlikte Ardahan’ın eğitim sistemini daha nasıl geliştirebiliriz diye çalışmalar yapacağız. Ayrıca Ardahan Üniversitesi’nin mezuniyet törenine de katılacağım. Yarın da Kars’ta olacağım. Yarın da Kars’ta partimiz il divan toplantısına katılacağım. Buraya kadar gelmişken Kars’a da selam vermeden geçmek olmazdı” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir gazetecinin kendisine yönelttiği, “Kars, Ardahan ve Iğdır olarak eğitim sıralamasında son sıralardayız. Eğitim ve öğretim sezonu sona erdi. ‘Eğitim sistemimiz sil baştan olacak’ demiştiniz. Hükümetinizin bu yöndeki çalışmaları şu ana kadar ne durumda” sorusunu cevaplayan Bakan Dinçer, “-Eğitim sistemimiz sil baştan olacak- çok doğru bir laf değil. Ben öyle bir ifadede bulunmadım. Biz eğitim sisteminde değişiklik yapıyoruz ama yaptığımız değişiklik temelde bir yaklaşım tarzı değil. Yani biz okullarımızı, öğretmenlerimizi değiştirecek durumda değiliz. Ama öğretme anlayışımızı ve metodolojimizi değiştireceğiz” diye konuştu.

Türkiye’de şimdiye kadar tek tip bir eğitim modeli uygulandığını ve insanların tek tipleştirilmeye çalışıldığını kaydeden Dinçer, “Şimdiden sonra ise daha çok hizmet odaklı çalışacağız. Öğrencilerimizin özel yeteneklerine, kabiliyetlerine, potansiyellerine göre ve toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaç ve beklentilerine göre ayarlanmış bir eğitim programı uygulayacağız. Yani tek tip bir program uygulamaktan, tek tipleştirmeye çalışmaktan arındıracağız. Eğitim sisteminde yapmak istediğimiz budur. Temelde sil baştan her şeyi değiştirmiyoruz.”

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, geceyi Ardahan’da geçirecek. Yarın Ardahan’da bazı açılış ve toplantılara katılacak olan Dinçer, daha sonra Kars’ta gidecek. Bakan Dinçer, Kars’ta AK Parti İl Teşkilatı’nın toplantısına katılacak. Bakan Dinçer’in Bölgesel Halk Eğitim Merkezleri Fuarı’nın açılışına katılması bekleniyor.