Ortahisar Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu bugün yaptığı basın açıklamasına Trabzon Büyükşehir Belediyesi cevap verdi.

 Toplananın 2 Katı Otoparklara Gitti

Büyükşehir Belediyesi 2009-2013 yılları arasında otoparklardan elde ettiği gelirin iki katını Trabzon’a katlı otopark kazandırmak için harcadı.

Ortahisar Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin topladığı otopark gelirlerinin akıbetini sormuş, otopark gelirlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından usulüne uygun olarak harcanmadığını iddia etmişti. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ise  Çakıroğlu’nun bu iddialarını çürüttü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre  2009-2013 yılları arasında 6 milyon 302 bin TL otopark geliri topladığı aynı dönem içerisinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, merkez Ortahisar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde katlı otopark yapımı için 8 ayrı parselde toplam 13 milyon 832 bin 529 TL’lik kamulaştırma yapıldığı kaydedildi.  

Rakamlar net olarak ortaya koyuyor ki, Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2009-2013 yılları arasında otoparklardan topladığı paranın iki katından daha fazla bir parayı Trabzon’a katlı otopark kazandırmak için harcamış.