61SAAT SİYASET-Genel seçimler öncesi AK Parti’de toplantılar devem ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda Trabzon, Artvin, Rize, Giresun ve Gümüşhane Belediye Başkanları İstişaher ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül, İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Rize il  ile toplam 4 ilin ilçe belediye başkanları ve İl Teşkilatları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaptı. Revi,

“Partimiz 12 yıl içinde girdiği bütün seçimlerden büyük başarıyla çıktı. Halkımız her seçimde büyük destek verdi. Yapılacak olan Genel Seçimde de bu desteği vereceklerdir. AK Parti milletimizin bağrından çıkmıştır. Geçen hafta seçim işleri başkanlığımızın toplantısını gerçekleştirdik. Bu haftada yerel yönetimler toplantısı yapıyoruz. Aslında bu toplantılar seçim startı olarak algılanmamalı. Biz bir seçim biter diğerine başlarız. Biz geçen hafta yaptığımız gibi toplantılar, gözden geçirme toplantısıdır. Biz inşallah önümüzde ki sene plakayı yapacağız. 7 Haziran’da 6-0 yapacağız. Bir daha ki yerel seçimlerde kaybettiğimiz 2 ilçeyi de alacağız” diye konuştu.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise şu şekilde konuştu:
Bugün Türkiye’miz genel olarak yükselen bir yıldız olup bu yükselen yıldız olmasını dünyada çekemeyenler bazı manevralarla karşı karşıya. Bu ülkeye omuz veren, yükselten başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bütün yöneticilerimiz hepsinin ortak gayreti ile o manevraları boşa çıkacak. Allah’ın izniyle inşallah 7 Haziran’da Genel Seçimde hep beraber göstereceğiz. Bu yerel yönetimlerin hep beraber paydaşlığını gösteren bir dönem. Biz hepimiz, omuz omuza kol kola, Allah’ın izniyle bu başarıyı sağlamaya yola çıktık”



Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz
ise, “3 hafadır üst üste Trabzon’dayız. Trabzon bizim güzide ve gözde şehirlerimizden bir tanesidir. Burada davet ettiğiniz iller Türkiye’nin ilk 6 ili. Yerel yönetimler anlamında elbette daha çok katkı verilmesi gerek ama hükümetimizin yaptığı yatırımlar bu bölgemiz en az 15 yıl 20 yıl ilerisinde. Genel Merkezimiz bölgeye verdiği sözleri tuttu. Yerel yönetimlere destek verilmesi gerekiyor. Zira bu yüzde 40 kesintinin Haziran ayına kadar, büyük katkı sağlayacak.

Beni gören Kadir Topbaş’ı, Orhan başkanımızı da gören Melih Gökçek’i görmüş zannediyor. Kanunun içeriğini incelediğimizde bazı tadilatlara ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Yerel yönetimlerin yaptığı toplantının nihai aşamaya geldiğini söylemişti.



Biz Genel Seçimlerde yine Türkiye’nin burada ki iller 6 lokomotifi olacak illerdir. Karadeniz Bölgesi AK Parti’nin kalesi oldu. Belde belediyelerinin artık normal büyükşehir olmayan illerde de sorgulanması gerektiğini söylüyoruz. Yerel yönetimlerde yapının güçlü olması özdeşleşti. Ordu ve Trabzon modeli bundan sonra ki örnek olacaktır” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül, “Karadeniz Bölgesi AK Parti davasına gönül veren destek veren çok değerli hemşerilerimizin bulunduğu bölge. 30 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanımız karargaha geldiğinde hemen Ordu’yu sordular. Ordu’da 20-0 olduğunu görünce hemen Enver beyi aradı. Bu sevince biz de ortak olduk.
CHP Kılıçdaroğlu’nun “üzüldüğün tek yer Artvin” dedi. Kılıçdaroğlu bir şeye üzülüyorsa milletimiz seviniyordur. Hiç üzülmesin.

Gümüşhane, Trabzon’umuz, yine bütün bölgemiz çok iyi oy olarak. Giresun’da Cumhurbaşkanı seçiminde güzel bir oy aldı. Giresun teşkilatına teşekkür ediyorum.
Türkiye’de  en fazla oyu alan Hayrat, en fazla oyu alan il ise Rize ilimiz. Karadeniz Bölgesi AK Parti’yi her zaman destekledi destelemeye devam edecektir. AK Parti yerel yönetimde çıta yükselttiği bir alan. Bu toplantıda 2015 seçimleri itibariyle eksiklerimizi gözden geçirmek” dedi.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti’nin yerel yönetimlerde çalışma birinin diğer organizasyonlardan en farklı olduğu anlardan biri olduğu kaydedildi. Canikli, “İstişare kanallarının merkez ve taşra arasında hükümet ile yerel yönetimler arasında ki iletişim kanalların açık tutulması son derece önemli.  İstişare dediğiniz lafla oturduğunuz yerden olmaz. Ama bu teorik olarak kalmamalı. Oturduğumuz yerden işin edebiyatını yaparak geçiştirme lüksüne sahip değiliz. Bunun açık olması gerek. Kanalların açıklaması gerek. Merkez’den en uç noktaya ara kademeler dahil bütün bu iletişimin fikirlerin itirazların eleştirilerin karşılıklı olarak aktarılması gerek” diye konuştu.



İletişim kanallarının açık olması ile milletin gerçek düşüncesinin partinin yönetim kademesine aktarılmasına imkan doğduğunu kaydeden Canikli, “Bizi örnek alanların bu eylemlerini destekliyoruz. Başta CİHP olmak üzere. Ama taklit niyetiyle, ruhun derinliklerinde hissetmeden sadece AK Parti yapıyor biz de yapalım gibi yüzeysel yaklaşımla yaparsanız başarı olmaz. Samimi olarak yaparsanız gerekliliğine inanacaksınız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP’de ki en önemli özelliği yüzeysellik.

Millet de rasgele destek vermiyor. 3,5 yılı yeni doldurmuş 57. Hükümetin milletvekilleri köylere giremiyordu. Karadeniz’de de Trabzon’da da. Milletimiz tartmadan kesinlikle kanaatini ortaya koymuyor. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin en önemli problemi bu. Biraz eşelediğinizde altı boş.

Sayın Başbakanımız Trabzon’a geldiğinde sorunu olan belediye başkanı arkadaşlarımız brifing verdi, yüzde 40 bu erteleme ile tamamen çözülmedi ama rahatladı. Zaten biz bakan olarak tüm ülkenin bakanıyız ama elbette doğal olarak kendi bölgemize bağlı illerimizde ki ilişkilerimiz daha sıcak daha yakın olması son derece doğaldır. Bu gerçek hiç bir zaman unutulmaması gerek.

Başbakanımız, Trabzon’a geldiğinde bütün sorunları üstlendi. Trabzon ile ilgili gerekeni söyledi. Hepsinin yapılacağının sözünü verdi. Gittiği zaman gereken talimatları veriyor. Ama biz bunların takipçisi olmamız noktasında en tepeden Ordu’nun projeleri takip ediliyor. Bütün sorunların takipçisiyiz. Sorunlar iletildiğinde onları da yerine getirmeye çalışıyoruz.  Bütün Karadeniz hak ettiği yatırımları alıyor. Eksikler olabilir. Bu noktada her hangi bir sorunumuz yok” dedi.