CHP'nin krize dönüşen Kadıköy, Çekmeköy ve Muratpaşa Belediye Başkan Adayları sorunu bugün çözüldü. Kadıköy'e Aykurt Nuhoğlu, Çekmeköy'e Seyfettin Yıldırım, Antalya Muratpaşa'da ise Ümit Uysal aday olarak belirlendi.

KADIKÖY İÇİN GÜRSEL TEKİN'İN ADI GEÇMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetkisine bırakılan Kadıköy Belediye Başkanlığı adaylığı için sürpriz bir isim gündeme getirilmişti. CHP kulislerinde, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in düşünüldüğü konuşulmuştu. Ancak Tekin'in böyle bir teklifi mutlaka kabul etmeyeceği belirtilmişti.

GÜRSEL TEKİN NUHOĞLU'NU DESTEKLEDİ

Aykurt Nuhoğlu'nun sabah saatlerinde Gürsel Tekin'le buluştuğu ve Tekin'in desteğini de aldığı öğrenildi. Bilindiği üzere CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı uzun bir süre Canan Kaftancıoğlu'nu desteklemiş, ancak il yönetim kurulundan 32 üyenin Aykurt Nuhoğlu'ndan yana tercih kullanması üzerine Kaftancıoğlu ismi gündemden düşmüştü. Gerçekgündem'in haberine göre, Aykurt Nuhoğlu, Salıcı'nın desteğini alamaması üzerine Kadıköy'den milletvekili seçilen Gürsel Tekin'le temas kurdu. Bu sabah Tekin'le kahvaltıda buluşan Nuhoğlu, gerekli desteği alarak ayrıldı. MYK tarafından saat 14.00'te ise Kadıköy Belediye Başkan Adayı olarak atandı. Gürsel Tekin'in MYK'da yapılan oylamada Aykurt Nuhoğlu için oy kullandığı öğrenildi. Tekin'in yakın çevresine "Kadıköy'ü Kadıköylü bir aday isim yönetecek. MYK'dan içimiz rahat ayrıldık'' dediği öğrenildi.

AYKURT NUHOĞLU KİMDİR?

41 yıldır İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yaşamakta olan Aykurt Nuhoğlu, 15 Eylül 1959 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi.

EĞİTİM

Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi'nde sürdürdükten sonra, 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
Ailesi 13 yaşında bir kız ve 19 yaşında bir erkek çocuk babası olan Aykurt Nuhoğlu, diş hekimi olan eşi Ebru Nuhoğlu ile 20 yıldır Mutlu bir evlilik sürdürmektedir.

SİYASİ YAŞAMI

Öğrencilik döneminde katıldığı demokratikleşme hareketleri ile siyasi görüşleri şekillenen Aykurt Nuhoğlu, üniversite yıllarından sonra siyaset sahnesinde aktif rol almaya başladı. SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı, CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda çalıştı.

İŞ YAŞAMI

1985 yılından günümüze kadar çevre düzenlemeleri, park-bahçe projeleri, hastane ve konferans merkezleri, nitelikli konutlar gibi çok sayıda farklı projenin yönetimi ve koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halen Atamer İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir.

SOSYAL SORUMLULUK

Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir. Tüketici Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi üyesi olduğu birçok dernek, vakıf ve meslek örgütü bünyesinde, sosyal faydanın ve kamu yararının öncelikli tutulduğu çalışmalarda yer almaktadır. Aykurt Nuhoğlu aynı zamanda Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Derneği'nin de kurucuları arasında yer almaktadır.

ÖZEL YAŞAMI

Ailesiyle olabildiğince çok vakit geçirmeye özen gösteren Nuhoğlu, serbest zamanlarında doğayla iç içe olmayı tercih etmektedir. Okumak, araştırma yapmak, tiyatroya gitmek ve uzun doğa yürüyüşleri yapmaktan hoşlanır. Sanatın, toplumun gelişmesinde önemli bir yer tuttuğunu düşünmekte ve bir tiyatro sever olarak vakit buldukça tiyatroya gitmeye özen göstermektedir.

İşte CHP'nin İstanbul ilçe adayları:

Adalar-Atilla Aytaç,

Arnavutköy-Ruhi Tuncel,

Ataşehir-Battal İlgezdi,

Avcılar-Handan Toprak Benli,

Bağcılar-Muhammet Çakmak,

Bahçelievler-Saffet Bulut,

Bakırköy-Bülent Kerimoğlu,

Başakşehir-Özgür Karabat,

Bayrampaşa-Bahri Sipahi,

Beşiktaş-Murat Haznedar,

Beykoz-Hızır Yılmaz,

Beylikdüzü-Ekrem İmamoğlu,

Beyoğlu-Aylin Kotil,

Büyükçekmece-Hasan Akgün,

ÇATALCA-CEM KARA,

Esenler-Aksel Örüklü,

Esenyurt-Gürbüz Çapan,

Eyüp-Ferzan Özer,

FATİH-SABRİ ERBAKAN,

Gaziosmanpaşa-Selahattin Meriç,

Güngören-Ahmet Güzel,

Kağıthane-Serdar Kurşun,

Kartal-Altınok Öz,

Küçükçekmece-Gökhan Gümüşdağ,

Maltepe-Ali Kılıç,

PENDİK-TUNCER ÖZYAVUZ,

SANCAKTEPE ÖZGEN NAMA,

Sarıyer-Şükrü Genç,

Silivri-Özcan Işıklar,

SULTANBEYLİ-MUSTAFA ÇOLAK,

SULTANGAZİ-ALİ ACAR,

ŞİLE-ARAS ASLAN,

Şişli-Hayri İnönü,

Tuzla-Cemil Ekşi,

Ümraniye-Sacit Eyüboğlu ,

Üsküdar-İhsan Özkes,

Zeytinburnu Mustafa Fazlıoğlu