Bu görevden almalar partide deprem etkisi yaratırken, ilçe başkanları tepkilerini dile getirdi.

Başkanlar Başarısız Oldu
KARAN kendi tempolarına ayak uyduramayan isimlere daha önce gerekli uyarı ve mesajı verdiğini şimdi de bunun gereğini yerine getirdiğini kaydetti. Karan, “Çaykara ilçe örgütü üç toplantı üst üste yapmadı bu nedenle düşürdük. Arsin’i de gerekli çalışmayı gösterememesinden ötürü görevden aldık” dedi.

Yetkiyi Kimseye Sormayız
İKİ ilçeye önümüzdeki günlerde 5 kişilik kayyum atayacaklarını ifade eden Karan, “45 gün içerisinde de kongreleri yapacağız. Biz ufak işlerle uğraşmayız ama parti tüzüğünün verdiği yetkileri de sonuna kadar kullanırız. Bu yetkileri kullanırken de kimseye sormayız. Uygulamamız çalışmayan teşkilatlara yönelik bir yaptırımdır” ifadelerine yer verdi.

‘Kimse Benimle Oynayamaz’
GÖREVDEN alınan Çaykara ilçe başkanı Ali Kemal Karataş ise İl Başkanı Karan’ın bu kararına ateş püskürdü. Karataş, “Seçilen bir ilçe başkanı çalışmıyorsa buna Çaykara örgütü karar verir. Şu unutulmasın ki seçimle gelen seçimle gider. İl başkanı da dahil olmak üzere dama taşıyla oynar gibi seçilmiş ilçe başkanlarıyla hiç kimse oynayamaz” dedi.

Bunun Adı Kongre Hesaplaşması
BU görevden almalarda il başkanlığı kongresine yönelik bir hesaplaşmanın alt yapısının olduğunu kaydeden Karataş ,” Bu işin arkasında PM’ye önerdiğimiz isimlerle ilgili gelişmeler de vardır. İl başkanı unutmasın, seçimle gelmiş insanlarla istedikleri gibi oynayamazlar. Ben bu zamana kadar hiç kimseye kendimi kullandırtmadım bundan sonra da kullandırtmam” dedi.

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ / Gökhan Dikhan