Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bugün yapılacak olan Akçaabat 4. Olağan kongresine tek liste ile gidilmesine kesin gözüyle bakılırken, 2. bir liste yapıldığı ortaya çıktı.

Genel Merkezin Ahmet Ziya Öztürk ile yola devam etme kararı ile bugün tek liste ile seçime gidilmesi beklenirken, oluşturulacak yönetim listesinde anlaşmazlık oldu.

Bunun üzerine Av. Erkut Küçük'te bir liste hazırlığı yaptığı ve kongrede çift listenin yarışacağı öğrenildi.

Saray Restaurant Düğün Salonu'nda delegeler yerlerini almaya başlarken, kongreye büyük bir katılımın olması bekleniyor.

Bilindiği gibi geçen hafta da Trabzon Merkez İlçe Seçimleri de çift liste ile gerçekleştirilmiş ve Genel Merkez'in desteklediği mevcut Başkan Zeki Kavanoz seçimleri kaybetmişti. Genel Merkezin desteklemediği Temel Altunbaş seçimleri kazanmıştı.

Şimdi ise merak edilen Trabzon Merkez İlçeden sonra İl Başkanlığı seçimlerinde büyük etkisi olan Akçaabat İlçesi'ne çevrildi. Son dakikaya kadar tek liste ile gidileceği sanılan kongrede şimdi iki listenin yarışacağının ifade edilmesi büyük bir heyecan yarattı.

Kongre konuşmaların ardından oy verme işlemi ile sona erecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Teşkişlatının 4. Olağan Genel Kurulu başladı.
Saray Restaurant Düğün Salonu'nda delegeler yerlerini almaya başladı. Salona başkan adaylarından Ahmet Ziya Öztürk gelerek delegeler ile tokalaştı.  Diğer aday Avukat Erkut Küçük de salona geldi. AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar salondaki yerini aldı. Öte yandan eski milletvekili Mustafa Cumur salona geç geldi.
Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Eski İl Başkanı Ahmet Metin Genç salondaki yerlerini aldı.

ÇAVUŞ'TAN GENEL MERKEZE ELEŞTİRİ
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Osman Çavuş, genel merkezin kararını eleştirerek, çift liste çıkmasındaki sorumluluğun genel merkeze ait olduğuna dikkat çekerek, "Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Demokrasi dediğimizde aklımıza partiler, seçimler gelir. Başkanlık adayıyla ilgili ismi geçen 6 arkadaşımızla birlikte kahvaltı yaptık, basını birlikte ziyaret ettik, Ankara’ya birlikte gittik. Bugüne kadar Akçaabat’a girmeyen fesat Akçaabat’a girdi. Bizi gütmek isteyenlere güdülmedik. Dün akşama kadar ne olduysa oldu. Dediler ki Osman Çavuş yönetimde olabilir. Duyduk ki genel merkezin bir prensibi varmış. İlçe yönetiminde olamayız. İl yönetiminde olabilirsiniz. Akçaabat’ta AK Parti’nin iki liste çıkmasından son derece  memnuniyetsizim. Ekibimizin güç oranı yüzde elliye düşecek. Bizi 3 ay idare edebilirlerdi. 3 ay daha ilçede çalışabilirdik. Bugün burada çift liste çıkıyorsa. Genel merkezin prensip kararından dolayı çıkıyor.” diye konuştu.



6 ADAYLA ANKARA'YA GİTTİK
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ülkedeki kalkınmanın hızlandığını ve önemli yatırımların yapıldığını belirtti.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu salonda bir Akçaabat, bir Trabzon, bir ülke ve bir insan birliği olduğunu ifade etti.
İl Başkanı Adnan Günnar adaylığı konuşulan 6 adayla birlikte Ankara’ya gittiklerini belirterek, “Bu 6 arkadaşımız kim ilçe başkanı olacaksa olsun biz onunla birlikteyiz dediler. Neticede Ahmet Ziya Öztürk’e karar verildi. Bu kardeşimiz de istişarelerini gerçekleştirdi. Erkut kardeşim ben de adayım dedi.” diye konuştu.

BİR ARAYA GELMEDİLER
Eski Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, “Biz Akçaabat olarak her şeyi yaptık ama iki arkadaşımızı bir araya getiremedik.” şeklinde konuştu.
Cumur, kongrede konuşurken, mevcut milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’nun gözünün içine bakarak ilginç uyarılarda bulundu. Cumur, kendisinin vekilliği döneminde gece gündüz yatmadan takip edip yatırım için para çıkarttığı bazı mali kaynaksal gelirlerin geri gittiğini belirterek Milletvekili Bıyıklıoğlu’na bakarak  “Ben Akçaabat’a yatırım getirtmek için gece gündüz uyumadım çalıştım  Ödenek çıkarttım. Siz bu paralara sahip çıkmadınız geri gönderdiniz. Acemi olabilirsiniz ancak mevcut yatırımlara sahip çıkın. Hakkımı size helal etmiyorum…”

Listeler Açıklandı
Erkut KÜçük ve Listesi

Özcan Altunbaş, Ahmet Öztürk, Ahmet Altıntepe, Abdurahman Karabacak, Ethem Öztürk, Hacı Ukusoy, Yakup Yılmaz, Mehmet Öztürk, Sedat Akgün, Halit Öztürk, Suat Seyis, Recep Bıyıklı, Meryem Baytar, Erdal Akgün, Ömer Hacıoğlu Muhammet Kandemir, Şaban Günaydın, Ali kemal Yavruoğlu Hasan Çoban, Mahmut Cihan, Haruz Kazaz, Ahmet Hotaman, İsmail Bayraktar
353 oyun kullanıldığı genel kurulda 228 oy alan Ahmet Ziya Öztürk AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı’na seçildi. Diğer aday Erkut Küçük ise 124 oyda kaldı. 1 Oy ise geçersiz sayıldı.
Öztürk'ün Listesi
Sedat Akgün, Temel Taflan, Erhan Nadir, Sabri Kahramanoğlu, Aydın Birincioğlu, Haydar Kara, Yılmaz Topal, Ayşema Kara, Mehmet Tonbul, Ayfettin İncehasan, Meryem Baytar, Yaşar Gedikli, Ali Kemal Yavruoğlu, Selahattin Karabulut, Mahmut Cihan, Muhammet Bayraktar, Halit Öztürk, Hakkı Ekici Hayrettin Eroğlu, Zeki Kahraman, Ahmet Öztürk, Şenol Pehlivan Beytullah Ertem, Hasan Ali Çanakçı, Murat Çakır, Harun Kazaz, Ahmet Dertli, Erdal Akgün, Faruk Başaran.