Filistin meselesinde bize tarafsızlığı telkin eden Ekmelet’tin’ Bey’in bu ifadeleri Filistin davasına karşı gizli bir nefreti,“uzlaşmacılık” cakasıyla örtme niyetinden başka bir şey olmadığını ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz  meselenin kardeşler arası ilişkiye benzetilmesi ise hezeyan olduğuna vurgu yaptı.

Boyraz, bunun İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği yapmış birinin lisanındaki fikirsizlik ve hicapsızlık hezeyanıdır. Ruhlarda inanca, vicdanda insafa, akılda muvazeneye saldıran bir hezeyanıdır, dedi.

Boyraz, Filistin’deki katliamlarla Ortadoğu’da insanlık haysiyetinin onurunu düşüren ve insanlığın kanını donduran İsrail’e karşı, insan olmanın  haysiyeti içerisinde  kalp ve dil ile de olsa bir tepki gösteremeyenlerin, yani taraf olamayanların  tarafını,  İnsanlığın Ufku olan Peygamberler Peygamberi1400 yıl önce zaten ilan ve ifşa etmiştir. Malum  ölçü; “kalp, dil ve el ile”Filistin davasında tarafsızlık telkininde bulunan Ekmelet’tin’ Bey, bir anlamda tarafını beyan etmiştir.

Ekmelet’tin’ İhsanoğlu’nu ruh kökümüze düşman olan batı zihniyetinin  fideliğinde yetiştirilmiş yapay bir incir ağacına benzeten Boyraz, batının fideliğinden aldığı feyz(!) ile ekmel olan ve müphem bir aksanla Türkçe konuşan bu zat 6 okun 7. aşentiyonu olarak milletin ocağına dikilmek istenen incir ağacıdır. Malumdur “tin” Arapça'da incir anlamına gelir bu millet inciri ocağına ekmez, açıklamasında bulundu.