Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İspanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, BDP'li vekillerim sözleri ve hareketleri ile ilgili,  ''Bunlar asla TBMM çatısı altında olanlara yakışmaz. Bunun da ötesinde kendisine 'bölücü terör örgütünün uzantısı' sıfatını vererek, bu şekilde bir yaklaşım tarzı içine girenler noktasında da Parlamento'da çok daha farklı bir uygulamanın olması gereğine inanıyorum. Şu anda, bu şekilde 800'ü aşkın dosya var. Bunlar sıradan dosyalar değil. Önümüze geldiği anda kararı da vereceğiz." dedi.

"Diyarbakır'da izinsiz yürüyüşe izin vermeyen polis amiriyle BDP'li Milletvekili Gülten Kışanak arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bu diyaloğu nasıl yorumluyorsunuz?" sorusunu da yanıtlayan Erdoğan,

"Bunların hepsi zaten Meclis'e geliyor, önümüze gelecek. Meclis'te de bunların değerlendirmesini, bizler, dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait" ifadesini kullandı.