Bu Tarihi Kenti Koruyamazsak Tarih Bizi Yargılar

Erdoğan Bayraktar: “Bizim, Trabzonlu olarak, Trabzon Valiliği, belediyesi, sivil toplum kuruluşları, sanayicileri ve bürokratlar olarak sorumluluğumuz büyüktür. Trabzon tarihi bir kent. Bu tarihi kenti koruyamazsak tarih bizi yargılar. Trabzon ismi dünyada duyulan bir şehir. İmparatorluklara başkentlik yapmış, Karadeniz’in en önemli şehri. Bu misyona uygun çıkışlar yaparak şehrin eski konumunu yakalamalıyız.”

Erdoğan Gitti Projeler Bitti

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar… Trabzon için çalıştı. Şehri adım adım gezdi. Önemli projeleri Trabzon’a getirdi. Kentsel dönüşümden, eğitime, spordan, yatırımlara kadar hepsini takip etti.

Şimdi ise o yatırımların arkasında yeller esiyor. Proje takibi yapan yok. Trabzon için Ankara’da iş bitiren yok. Bayraktar’ın yokluğunda özellikle kentsel dönüşümde ve beklenen tüm yeni yatırımlar rafa kalkmış durumda.Türkiye ve Trabzonlular Bakan Erdoğan Bayraktar’ı geri istiyor.

TED Koleji Ve Bayraktar

TED Koleji’nin Trabzon şubesi 480 öğrenci ile 2014-2015 Eğitim ve Öğretim döneminde hayata geçti.

Her karesi ile özel olduğunu gösteren kolejin temelleri eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katkıları ile atılmış olup, bugünlere gelmesi sağlanmıştır. Bakanlığı döneminde Trabzon’a sağlamış olduğu sayısızca olanaklar ile gündemde kalan ve tüm Trabzonluların gönlünde ayrı bir yer tutan Bayraktar’ın sayesinde, Trabzon böylesi ehemmiyeti yüksek olan bir hizmeti daha almıştı. Eğitime vermiş olduğu önem ile bilinen Bayraktar’ın marjinal destekleri ile yeni projelerle tanışmış olan Trabzon hep kazanmış, bu gibi yeni tesisler ile de vizyonuna değer katmış oldu. Yokluğunda durma noktasına gelen yatırımların ardından Trabzonlu adeta “Neredesin Bayraktar!” diye dertlenir oldu.

3 Yıl İçerisinde Türkiye’nin En Gözde Okullardan Bir Tanesi Olacağız

Trabzon’da büyük bir boşluğu dolduran TED Koleji Trabzon Müdürü Ayhan Turgut: “Okulumuzda kaliteli bir akademik eğitim, ciddi bir yabancı dil eğitimi ve çocuk sosyal ve kültürel yönden üst düzey gelişimleri sağlanmaktadır. İngilizce ve Rusça dil eğitimleri vardır. Okulumuzda satranç, drama, halk oyunları, kort tenisi, jimnastik, tiyatro gibi sosyal etkinlikler ve çeşitli sportif faaliyetler planlanmaktadır. Okulumuzun hedefi, 3 yıl içerisinde Türkiye’de en gözde okullardan bir tanesi olmak. Yani ilk 10’a girmesini sağlamaktır.”

Avrasya’yı Kurarken Çekilen Sıkıntıları Ben Biliyorum

Erdoğan Bayraktar… Eğitime büyük önem veren bir isim. Trabzon’a yaptığı eğitim destekleriyle de bunu gösterdi. Avrasya Üniversite’nin kuruluşunu anlatan Bayraktar şu ifadeleri kullandı: “Böylesine güzide bir kurumu Trabzon’a, Türkiye’ye kazandırmak kolay değil. Çekilen sıkıntıların bir bölümünü ben de biliyorum. Bu güzide kurum Trabzon’a çok ciddi katkılar sağlayacaktır.”

Terör Eğitimle Biter

Bayraktar terörü eğitimle bitireceklerini her zaman söyledi. Bu konuda da herkes ona destek verdi. Bayraktar: “Hükümetimiz 70 civarında olan üniversite sayısını 170′lere çıkardı. Şırnak’ta, Hakkari’de, Iğdır’da üniversite açarken bizi kınayanlar, 8-10 sene sonra bunun meyvelerini görecekler. Terörü de üniversite sayesinde bitireceğiz, kalkınmayı üniversiteler sayesinde yapacağız.”

Bayraktar Döneminde TOKİ

81 il 800 ilçe, 1920 şantiyede (486.784 konut)
54.218′i gecekondu kentsel dönüşüm projesi,
687 okul (lise, ilköğretim ve anaokulu), 771 spor salonu, 37 kütüphane, 420 ticaret merkezi, 92 hastane, 86 sağlık ocağı, 351 cami, 66 Yurt ve Pansiyon (16.876 Kişilik), 23 Sevgi Evi (199 bina), 17 Engelsiz Yaşam Merkezi (165 bina) inşaatları başlatılmış, büyük kısmı tamamlanmıştır.