Trazon’da KESK tarafından düzenlenen memur maaşlarına yapılacak zammı protesto yürüyüşünün sonunda ilginç bir olay yaşandı.

Posta önünden başlayarak, uzun sokakta devam eden yürüyüş Atatürk Anıtı önünde yapılacak basın açıklaması ile son bulacaktı.

Ancak memurlar Atatürk Anıtı önüne geldiklerinde ise kelimenin tam anlamıyla şok oldu. Atatürk Alanı’nın yeniden düzenlemesi kapsamında Atatürk Anıtı önüne konulan su fıskiyelerinin açık olması üzerine memurlar Atatürk Anıtı arkasında basın açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

Bu duruma tepki gösteren KESK Trabzon Şubesi Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, şu şekilde konuştu:
“Buradan Belediye Başkanını şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Trabzon’da ilk kez kamu emekçileri Atatürk Büstünün arkasında demokratik haklarını dile getirmektedir. Trabzon Belediyesi halkın belediyesidir. Trabzon Belediyesi halktan alınan vergilerle hizmet üretmektedir. Halkan alınan vergilerle faaliyet gösteren belediyenin halkın sesini kısmaya, halkın demokratik taleplerini dillendirmeye, bu uygulamaya kabullenmek mümkün değildir dostlar. Değerli dostlar, bütün bu uygulamalar yukarıdan aşağı gelen bir baskının ürünüdür.



Kamu emekçilerine barikat kurulmaz. Kamu emekçileri bu barikatları kırar. Derhal bu uygulamadan ama derh düzeal vazgeçiniz. Bu Trabzon halkına yapılan en büyük haksızlıktır. Trabzon meydanı halkın meydanıdır. Buranın sahipleri bizleriz.

Bizim burada eylem yapacağımızdan Trabzon Belediyesinin haberi vardı. Kaldı ki hiçbir eylemde de izin almamıza gerek yoktu. Bu meydanın gerek siyasi partiler, gerek sivil toplum örgütleri ve gerekse demokratik toplum örgütlerinin hak aradığı bir meydan olduğunu herkes biliyor. Dolayısı ile bu tür hakların arandığı meydanda su fıskiyelerinin açık bırakılması kasıtlıdır.

Meydan Parkı düzenlenirken, bu alan eylemler ve basın açıklamaları dikkate alınarak düzenlenmeliydi. Ancak gelinen noktada görüyoruz ki Meydan Parkı ve çevre ve düzenlemesi eylem ve miting yapılması diye şekillendirilmiş olarak görünüyor. Trabzon Belediyesi derhal bu yanlıştan dönmeli.”
Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.