Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, yarın Kara Harp Okulu'nda yapacakları inceleme gezisinin alt komisyon çalışmalarının bir bölümü olduğunu söyledi.

''Çalışmanın son kısmına geldik'' ifadesini kullanan Aydın, ''Bir önceki toplantımızda şikayet dilekçelerinde adı geçen komutanları dinledik. Bu aşamada da bir de okula gidip görelim istedik. Şikayetlere konu olan, öğrencilerin ayrımcılığa maruz kaldıklarını iddia ettikleri meşhur 1 no'lu amfi'yi de görelim dedik. Okulu ziyaret edeceğiz. Orada bize kim eşlik ederse onlarla görüşeceğiz'' diye konuştu.

-OYAK'ta inceleme-

Aydın ayrıca, bugüne kadar Meclis'te devam eden OYAK'la ilgili araştırmanın bundan sonra kurumda yapılacağını açıkladı.

Bugün OYAK'ı ziyaret ettiklerini anlatan Aydın, şöyle devam etti:
''Daha önce bu konuyla ilgili denetmenler görevlendirmiştik farklı kurumlardan. Denetmenler, bugüne kadar Meclis'te çalıştılar, onlardan belge aldılar. Belge alışverişinde sıkıntılar oldu. Biz de OYAK'tan rica ettik, orada bir oda ayarladılar. Bu arkadaşlar, 10 iş günü orada çalışacaklar. İlk gün sadece arkadaşlara eşlik ettik biz, bir de oradaki arkadaşlardan denetmenlere yardımcı olmaları için ricada bulunduk.''
Aydın, denetmen ekibinde, Sayıştay, Hazine, SGK, SPK ve Maliyeden uzmanlar bulunduğunu belirterek, denetmenleri şikayetlere göre gruplandırdıklarını anlattı.
Denetmenlerin hazırladıkları raporu komisyona sunacaklarını ifade eden Aydın, ''Hiçbir şekilde OYAK'ın hesaplarını incelemiyoruz, hiçbir şekilde OYAK'ı denetlemiyoruz. Sadece şikayetlere konu olan olaylarda hakkında araştırma yapıyoruz. Olaylar gerçek mi değil mi, mesele bu. OYAK'ın incelenmesi, denetlenmesi gibi bir şey söz konusu değil'' diye konuştu.
Denetmenler, OYAK'ta, kuruluş yönetiminde astsubayların yeterince temsil edilmediği, yapılan kesintiyle orantılı ödeme yapılmadığı, OYAK imkanlarından bazı çevrelere imtiyaz sağlandığı, kişisel bilgilerin menfaat karşılığı bir takım şirketlere verildiği, zorunlu üyelik uygulaması, kamu adına bir denetim yapılmadığı, bir takım piyasa işlemleriyle OYAK mensuplarının zarara uğratıldığı iddialarını araştıracak.