61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da MHP ile CHP arasında ittifak oldu mu?... Seçimden önce tartışılan bu sorunun cevabı bugün ortaya çıktı…

İl Seçim Kurulu’nun rakamlarına göre Trabzon’un Merkez İlçesi Ortahisar’da muhalefet adına hem Ortahisar için hem de Büyükşehir için kullanılan oylarda dikkat çekici değişiklik yaşandı.
Muhalefette yaşanan bu değişiklik, AK Parti’de ise görünmüyor. Sandığı giden AK Partili seçmen, hem Ortihasar’da hem de Büyükşehir’de AK Parti’nin adaylarını tercih etti.

Sadece Ortahisar’da verilen oylar baz alındığında İlçe Seçim Kurulu’nun rakamları sandıkta yaşanan değişimi de gözler önüne seriyor.

Ortahisar’da;
AK Parti’nin Ortahisar adayı Ahmet Metin Genç, 92 bin 832 oy alırken, Büyükşehir’de Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise 96 bin 057 oy aldı.  Burada ki değişim Büyükşehir lehine 3 bin 225 oy ile sınırlı…


CHP’nin Ortahisar adayı Nazım Özcan 32  bin 138 oy alırken, Büyükşehir’de Volkan Canalioğlu ise 58 bin 410 oy aldı. Burada ki değişim ise 26 bin 272 oy ile Büyükşehir lehine yaşanıyor…

MHP’nin Ortahisar adayı Osman Abanoz 48 bin 988 oy alırken Büyükşehir adayı Hüseyin Örs ise 19 bin 971’de kaldı.  Burada da değişim Ortahisar adayı Abanoz lehine 29 bin 014 oy ile yaşandı.

İlçe Seçim Kurulununrakamları dikkate alındığında AK Parti’yi Büyükşehir’de tercih eden 3 bin, CHP’yi tercih eden 26 bin kişinin  Ortahisar’da MHP’yi tercih ettiği görülüyor.

Veya bu durumu tersine çevirdiğimizde MHP’yi Ortahisar’da tercih eden 48 bin kişiden 29 binin muhalefeti, bu kısmın 3 bini Büyükşehir’de AK Parti’ye, 26 bin kişi de CHP’ye oy verdi.

KAYNAK:
 61SAAT.COM

ORTAHİSAR İLÇESİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA VERİLEN OY ORANLARI: 



ORTAHİSAR İLÇESİNDE, ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA VERİLEN OY ORANLARI: