Milliyetçi Hareket Partisi’nde ertelenen il kongresi bugün Park Restoran’da yapılıyor. Genel Başkanlığı adaylığını koyan MHP Trabzon Milletvekili için büyük önem taşıyan kongrede mevcut il başkanı Nihat Birinci ile Muammer Demeli yarışıyor.  Kongrede konuşmalar yapıldı. Konuşmalar sırasında salon karıştı. Tepki gösteren sesini yükseltenler oldu. Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. oy verme işlemi sırasında delegeler sandıkların başına yüklenince yine tartışmalar yaşandı. Yetkililerin olaya müdahalesi ile oluşan gerginlik sona erdi.

SAAT 17:00 itibari ile oy verme işlemi sona erdi. Şuanda sandıklar açıldı. Zarflar sayılıyor... Sonuçlar birazdan açıklanacak.

SAYIM BİTTİ

TOPLAM 536 OY KULLANILDI... 525 OY GEÇERLİ SAYILDI...

MUAMMER DEMELİ: 401

NİHAT BİRİNCİ: 123

BOŞ: 2

GEÇERSİZ: 9

AÇIKLANAN SONUÇLARA GÖRE MHP TRABZON İL BAŞKANI DEMELİ OLDU.

İşte MHP Trabzon'un Yeni İl Yönetimi

SEÇİM SONUCUNDA NELER DEDİLER
Eski il başkanı ve yarışta seçimi kaybeden Birinci, "Yeni kazanan il başkanımızı kutluyorum. 4,5 yıldır arkadaşlarımızla beraber el ele beraber çalıştık. Herkese hakkımı helal ediyorum" dedi.

Yarışta ipi göğüsleyen Demeli ise, "Bayrağı devralmak bize nasip oldu. Bayrağı devralana kadar bütün ülküdaşlarıma arkadaşlarıma söz vermiştim. Muammer Demeli'den olumsuz bir durum duymayacaksınız. Duruşumuz ülkücü bir duruş olacak. Şimdi sizlere bir söz vaadediyorum. Bu söz şeref ve namus sözü. Bundan sonra yanına gitmediğim, bundan sonra çayını kahvesini içmediğim hiç bir ülküdaşım kalmayacak. Eğer bizi partide bulamazsanız. Biz bir ilçede bucaktayız. Onların dertleri ile sevinçleneceğiz dertleri ile üzüleceğiz. Bütün ilçelerin derdi benim derdim. Benim derdim de onların derdi olacak. Biz biriz birlikteyiz" dedi. Demeli sözlerini "Ne Mutlu Türk'ün Diyene" diyerek bitirdi.

629 DELEGE OY KULLANACAK
Salonda çoğunluğun sağlanmasının ardından başlayan kongrede ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı ve Kongrenin Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyel bir konuşma yaptı. 629 delegenin oy kullanması gereken kongrede başkan adaylarından ilk olarak Mummar Demeli bir konuşma yaptı.

DEMELİ: BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ
Demeli şu şekilde konuştu:
"Kongremizi, Türkiye'nin ateş çemberinden geçtiği, sınıtılı ve buhranlı günlerde yapıyoruz. AKP'nin iktidarı azırdığı, palazlandırdığı ve pazarlık masalarında muhatap aldığı bölücü ihant çetelerinin kahpe saldırılarını her gün bir yenisi ekleniyor.
Ara sıra değil, AKP iktidarıyla artık arasıra şehitler vermeye devam ediyoruz. Evlatlarımız birer birer değil neredeyse toplu katliamlara maruz kalıyor.
Adına açılım denilen yakım projesiyle aziz milttemizi ayrıştırılmak ülkemiz parçalanmak isteniyor"

MEVCUT MEVCUT YÖNETİMİNİ SAYILARLA VURDU
Demeli, MHP'nin Trabzon'da geçmişten günümüzü aldığı oy orana değinen Demeli, "Bize göre MHP Trabzon İl Yönetimi, Trabzon’un ve Trabzonlunun bu ülke ve bu hareket için taşıdığı önemi, biraz önce arz ettiğim çerçevede kavrayan bir vizyon ortaya koylamalıdır.
1969’dan 2009’a kadar 40 yıllık tarihi incelendiğinde MHP’nin Trabzon’da Türkiye ortalamasına denk ve üzerinde bir oranına ulaştığı anlaşılmaktadır.
MHP, Trabzon’da yüzde 21.9 oy oranıyla birinci parti olduğu 1999 seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 18 oy oranıyla ikinci parti olmus ve tarihin en büyük seçim zaferine imza atmıştır.
Bizim için bu oranın altındaki oranlar ve sıralamalar başarısızlık sayılmaktadır.
MHP, Trabzon’da 2007’de aldığı yüzde 14.0 ve 2009’da aldığı yüzde 14.1’lik oy oranıyla ne yazık ki Türkiye ortalamasının altında kalmıştır.
2007 seçimlerinde Trabzon, MHP’nin iller itibariyle oy oranı sıralamasında 43. Olmuş, 2009 İl Genel Meclisi seçim sonuçlarına göre ise 81 vilayet arasında 50. Sıraya gerilemiştir.

2011 Milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde partimizi hedef olan alçakça tertip ve kampanyalara rağmen MP Trabzon’da kuşatmayı yarmış ve oylarını arttırmayı başarmıştır.

2011 Milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 13 oy alan MHP Trabzon’da yüzde 15.3 oranıyla oy alarak 81 vilayet arasında 24. Sıraya yükselmiştir. Bir başka deyişle 2009 İl Genel Meclisi oylarına göre 81 il arasında 50. Olan Trabzon 2011 seçimlerinde tam 26 basamak yükselerek 24. Sırada yer almıştır.
Bu başarının elde edilmesinde başta Trabzon’un gurur MHP Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

BİRİNCİ: OMURGALI DURUŞ SERGİLEDİK
Demeli'nin ardından mevcut il başkanı ve yeniden adaylığını açıklayan Nihat Birinci bir konuşma yapıyor.  Konuşmasının başında Devlet Bahçeli ve eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu'na teşekkür eden Birinci şöyle devam etti:
"Görev yatığımız süreyi göz önüne aldığımızda işini layıkıyla yapmış bir insanın duyabileceği huzurla karşınıza çıktım. Bugün alnı açık başı dik olarak yeniden karşınıza çıktıysam, bunun arkasında alın teri sadaket ve en önemlisi omurgalı duruş vardır. Bizler yönetim olarak göreve geldiğimizden bugüne belediye başkanlığı, il genel meclisi üyeleğini arttırdık. Oylarımızı arttırdık. Bu süre içerisinde partimizin kapılarını bütün ülküdaşlarımıza ve vatandaşlarımıza ardına kadar açtı. Bizler insanları sözde değil özde kucakladık. Partimizi sorun üreten değil sorun çözen yapıya kavuşturduk"

Eksik kaldığı alanları da açıklayan Birinci, "4 milyon genç seçmen potansiyelimiz var. Ancak aldığımız pay 400 bin civarında... Trabzon'da ise 50 bin genç seçmen devreye gidiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Almamız gereken oyun çok altında oy alıyoruz. Bun da kabullenememiz mümkün değil. Eğer bize tekrar hizmet etme görevini verirseniz bu iki alanda açığı kapatıp partimizi Trabzon'da zirve yarışına sokacağız
Bugün burada iki liste yarışıyor. Sizlerin daha sağlıklı karar verebilmeniz için Sayın Muammer Demeli ve arkadaşlarının içinde bulunudğu eski yönetimin partimizi nasıl yönettiğini hatırlatmak istiyorum.
1999 seçimlerinde Muhammet Öztürk yönetiminin 2 milletvekili rağmen o yönetim görevden alındı ve Muammer Demeli'nin içinde bulunudğu bir yönetim göreve geldi. Bütün ülkücüleri kucaklayacağım diye yola çıkan Muammer Demeli ve arkdaşalranın ülkücü kucaklama metedu kucaklamak yerine kapı dışına koyduğu anlaşılmaktadır. Süleyman Latif Yunusoğlu il başkanı olunca Muammer Demeli ve arkadaşlarının yaptığı hataları düzeltmik küskünleri yeniden kazandırmıştır.
Bu arkadaşlarımız yönetimdeyken 82 bin oyumuz 52 bine düşmüştür. Bizlere neden oy vermeyeceklerini Muammer Demeli ve arkadaşlarının içinde bulunduğu yönetimi işaret ederek anlatmışlardır" dedi.

SALON KARIŞTI..
Birinci'nin konuşması sırasında Demeli'yi hedef göstermesi salonda büyük tepki çekti. Bazı partililer Birinci'ye karşı söyledikleri sözlere tepki gösterdi. Birinci'nin konuşması yarıda kesilirken, olaya Divan Başkanı müdahale etti. Salonda Birinci'nin konuşmasına tepki gösteren şahıs arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Bu kişi daha sonra dışarı çıkarıldı. Birinci konuşmasına gösterilen tepkinin ardından devam etti.

Listelerin açıklanmasının ardından oy verme işlemine geçildi.

İŞTE LİSTELER:

Başkan Adayı Nihat Birinci'nin delege listesi;

İL YÖNETİM KURULU (ASIL)
1. Ömer Arslan
2. Bekir Sıtkı Tarım
3. Emirhan Seçkin
4. Refik Ahmet Nuhoğlu
5. Nevşin Akyol
6. Hamdi Yılmaz
7. Atılla Baiaran
8. Derviş Çelenk
9. Murat Tayar
10. Hüseyin İmamoğlu
11. Ali Rıza Kar
12. İbrahim Döner
13. Nurhan Yenilmez
14. Osman Keskinoğlu
15. İlyas Eroğlu
16. Mustafa Çebi
17. EFtal Çakır
18. Sabri Dikici
19. Orhan Bal
20. Sait can
21. Nihat Erkıvanç
22. Hasan Memiş
23. Ömer Hacısalihoğlu
24. Enver Karsan
25. İsmail Aydın
26. Atilla Deniz

ÜST KURUL DELEGELERİ (ASIL)
1. Nihat Birinci
2. Süleyman Latif Yunusoğlu
3. Ömer Arslan
4. Atilla Efendioğlu
5. Bekir Sıtkı Tarım
6. Cemal İmamoğlu
7. Alişan Bayram
8. Kenan Yusufoğlu
9. Mehmet Emin Hacıkerimoğlu
10. Hamit Küçükali
11. Cemal Arslan
12. Baki Eyüpoğlu
13. Atilla Başaran
14. Ali Harbi

KONGREDEN NOTLAR

Kongrede ertelenmeden önce adaylığını açıklayan Alper Bekar ise, adaylıktan çekildi.
Saat 10:00’da yapılacağı açıklanan kongre çoğunluk sağlanamadığından dolayı gecikmeli olarak yapılmaya başlanacak.
Delegeler yavaş yavaş salona gelmeye başladı.

KONGRE HALA BAŞLAMADI!..
Trabzon MHP Kongresi saat 10:00'da başlaması beklenirken, saat 11:15 itibari ile hala başlamadı. Kongre divan başkanı olması beklenen Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyel, hala Trabzon'a gelmedi. Böyle bir önemli kongre öncesi Bozyel'in bir gün önceden Trabzon'a gelmesi gerektiğini belirten partililer, bu saate kadar Bozyel'in beklenmesinin kongreye saygısızlık olduğunu kaydediyorlar.

KORAY AYDIN GELMİYOR!
MHP Genel Başkanlığına aday olan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın, Genel Kurula gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Parti yetkilileri ve Koray Aydın'a yakın isimler, Aydın'ın kongreye katılmayacağını belirttiler.

ŞEHİT CENAZESİNDE LİNÇ EDİLMEK İSTENEN KADIN KONGREDE
MHP Kongresi'nin bir de ilginç bir konuğu var... Geçtiğimiz günlerde  Bingöl'de polis otosuna düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Polis Memuru Umut Yıldırım'ın cenazesinin Trabzon'a getirilişi sırasında Havalimanında elinde Türk Bayrağı ile hükümeti protesto ederken şehit yakınlarının saldırısına uğrayan Nursen Yetimoğlu'da kongreye katıldı. Kongrede arkadaşları ile sohbet eden Yetimoğlu'nun protokolün arkasındaki sırada oturması ise dikkat çekti.

EMİRHAN SEÇKİN'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR
MHP'de Genel Merkez yanlısı olarak bilinen mevcut il yönetiminin önemli isimlerinden Emirhan Seçkin, Nihat Birinci ile yeniden aday olduklarını belirtirken şu ilginç açıklamayı yaptı: "Biz burada il yönetimini seçiyoruz. Genel Başkanı değil. Genel Başkanı seçeceğimiz, kongrede tavrımızı değişimden yana koyacağız" Seçkin'in bu açıklaması, Birinci'nin ekibi seçim kazanırsa Genel Başkanlık yarışında Koray Aydın'ı destekleyeceği şeklinde yorumlandı.

MHP Kongresi başladı. Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyel'in konuşması ile devam ediyor. 

İKİ ADAYDAN BAŞKASI KONUŞMAYACAK
MHP Trabzon İl Kongresinde Div an Başkanın önerisi ile İl Başkan adayı Muammer Demeli ve Nihat Birinci'nin haricinde hiç bir kongre delegesinin konuşmaması yönünde genel kurul kararı alındı. Böylelikle ilkkez bir MHP Kongresinde davetlilere eski vekillere ve kongre üyelerine söz hakkı tanınmadı.

KORAY AYDIN MESAJLA KATILDI
Trabzon Kongresine katılmayan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, kongreye uzunca bir mesaj göndererek katıldı. Aydın, mesajında;  her iki adayada başarılar diledi. Koray Aydın'ın mesajı salonda çok bir alkış aldı. Öte yandan, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de kongreye bir mesaj gönderip başarılar diledi.

KİMLER VAR!
MHP Trabzon Kongresinde dikkat çeken şu isimler salonda yer aldı:
Eski Milletvekilleri: Süleyman Latif Yunusoğlu, Nail Çelebi, Işıklar Belediye Başkanı Alişan Bayram, Sögütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlivan, Oylum Belediye Başkanı Erdam Akduman, Yalıncak Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu,

Milletvekilleri adayları: Osman Karaduman, Halil Memiş, Şener Kul, Devlet Toksoy, Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, Türk-Hav Başkanı Kenan Kuru, Eski Belediye Başkan adayları Yaşar Keskin, Mustafa Yılmaz Odabaş, İstanbul Arsinliler Kültür Dayanışma Başkanı Abdurrahman Beşir, eski İl Başkanları Muhammet Öztürk, İlhan Sağlam ve Cevdet Saral

KONUŞMA SIRASI TARTIŞMASI:
Kongre divan başkanı adaylardan Muammer Demeli'nin önce konuşma yapmasını isteyince salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kongre delegeleri konuşma sırası için kura çekilmesini istedi. Divan Başkanı ise bunun bir parti geleneği olduğunu uzun bir konuşma ile belirtti. Ve sonunda Demeli ilk konuşmacı olarak kürsüye çıktı.