Aydın, partisinin İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, hükümete ve Başbakan Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. 3-5 yıl önce kendilerinin söylediği ve bazılarına hayal gelen şeylerin bugün bir bir gerçeğe dönüştüğünü savunan Aydın, ’Şöyle etrafınıza bir bakın, etrafımız kan gölüne döndü. Libya’dan kovulduk, başbakanları bizi kovdu. Mısır’da istenmeyen ülkeyiz. Suriye’de taraf olduk bataklığı saplandık, boğazımıza kadar battık. Irak’ta da esir alındık. Toprağımızı bastılar, bize ait olan elçilik binamızı bastılar. AKP’nin beslemesi, büyütmesi, şımartması, silah temin edip eğittiği IŞİD denen aşağılık bir örgüt, Türkler olarak bizlere esir aldı.’ dedi.

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama da değinen MHP’li Aydın, Başbakan Erdoğan’ın Gazze konusundaki tutumunda samimi olmadığını önü sürdü. Erdoğan’ın ’İsrail’e karşı boş gürültü’ yaptığını anlatan Aydın, eleştirilerine şöyle devam etti: ’Bir tiyatro oynanıyor. Tiyatronun önünde kızan, bağıran, İsrail’e karşı her türlü şeyi söyleyen bir oyuncu, arkasında da aşk hayatı yaşana riyakâr bir iktidarla karşı karşıyayız. 10 gün önce burada Gazze yürüyüşü yapıldı, parti olarak biz de katıldık. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız (Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu) yaptığı konuşmada, ’İsrail’in mallarını boykot edelim’ dedi. Bakanları Nihat Zeybekci de ‘kimse İsrail mallarını boykot etmesin’ diye açıklama yaptı. Bu nasıl bir riyakârlık, bu nasıl bir iki yüzlülük, bu nasıl bir tiyatro. Ama biz bu tiyatronun oyuncularını bugün öğrenmedik, bugün tanımadık. 2009’da da yine Gazze’de bugünkü gibi olaylar yaşanmıştı. O zamanki Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şimdi AKP sözcüsü, bir genelge yayınladı, bu genelgede İsrail mallarının boykot edilmemesi gerektiğini ortaya koydu. Bu riyakârlığa, ikiyüzlülüğe, milleti kandırma oyununa artık tahammül etmek mümkün değil. Bu iktidar döneminde İsrail ile ticaret hacmimiz tam 4 kat arttı. Sahnenin önündü dövüş, arkasında aşk hayatı, ilişki.’

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’nı seçim çalışmaları sırasında da devletin imkanlarını kullanmakla suçlayan Koray Aydın, ’Devletin gücünü, imkanlarını kullandın, başbakanlık sıfatını kullandın zerre kadar yüzün kızarmadı. Şimdi seçim yasakları başladı, başbakanın bindiği arabaların plakalarının hepsi sahte. Bu nasıl bir üçkağıtçılık. Kendi devletine karşı üçkağıt açmış bir başbakanla karşı karşıyayız. Bir plaka başka bir şahsın üzerine çıktı. Bir başka plaka incelendi, ortada öyle bir plaka yok, uydurmuş. Takmış eski arabasının üzerine, devletin arabalarına binip geziyor. Ya devleti burada bari yaptığın işlere alet etme. Senin gücün kuvvetin mi yok? Oluşturduğun havuzun kirli müteahhitlerinden birini ara o sana araba gönderir. Onun arabasıyla gezersin.2 diye konuştu.

’HAVUZ DEĞİL, HARAM MEDYASI’

Aydın, seçime katılım oranının yüksek olması halinde kendilerinin de desteklediği cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oy oranının son yapılan bir ankette yüzde 46 civarında olduğunu belirtti. ’Zaten Tayyip Erdoğan’ın hoplayıp zıplamasının sebebi o’ diyen Aydın, ’Şimdi bunlar bir medya gücü oluşturdular, haram para ile. Havuz medyası diyorlar, ben aram medyası diyorum. Çünkü bir koordinatör bakan tarafından koyulan paralar ‘size şu ihaleyi vereceğiz, şuradan da şu krediyi sağlayacağız’ diyerek oluşturulan havuzla, o haram paralarla oluşan medya, ‘Tayyip Erdoğan kazandı, ilk turda 53-55 aldı’ propagandası yapıyor. Bunun deneni, karşı bloğu gevşeterek sandığa gitmesini engellemek. Biz ne yapacağız; bu oyuna gelmeyeceğiz. Önümüzdeki 10 güne seferberlik ruhunda geçireceğiz ve bunları herkese duyuracağız.’ dedi.