61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde dün yapılan kar tartışmasına bugün Belediye Meclis Üyesi Kemal Çoban yanıt verdi. Çoban, “Kar mücadelesini büyükşehrin koordinatörlüğünde Ortahisar Belediyesi olarak biz yürüttük. Kendileri bize araç ve gerek noktasında mazot olarak da destek verdi.  Tamamen Fen İşleri olarak organize edildi. 20 saat süren kar yağışı tarih boyunca görülen sahil kesiminde 30 cm bulan en yüksek kar yağışıdır. Mücadelemiz devam etmekte. Bizim önceliğimiz hastane, cenaze ve defin işlemi, acil olan konular, elektrik su arızalarının kesintiye uğradığı zamanlarda müdahale noktasında önünü açmak. Akşam saat 20:00 itibariyle tüm köylerin merkez köylerin ulaşım noktasında sıkıntı yok” dedi.

FARKLI YORUMLAR YAPILIYOR

Çoban sözlerine şu şekilde devam etti:
“Kar taneleri düşerken havada tutulacak sistem yoktur. Yere düşüyor ondan sonra başlıyoruz. Taradığımız yol yine aynı noktaya geliyor. 24 saat uykusuz çalıştık. Biz sabaha kadar çalıştık. Şuan da hiçbir mahallemizin şehir ile bağlantısında sıkıntı yoktur. Ara sokaklarda kar temizleme çalışmaları da devam ediyor. Bu tabi ki eksiğimiz vardır. 45 makine, 300 personelle hem kaldırım temizliği hem sokaklarda ki ara sokaklarla ilgili ekiplerimiz hazır ve devam ediyoruz. Bu konuda basın ve farklı yerlerde çıkan yorumlar vardı. Gece gündüz uyumadan orada fedakar çalışan işçisinden amirine kadar tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. 

HALKIN SÖYLEDİKLERİNİ SİZE GETİRİYORUZ

CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin ise, “Kendisi mecliste yoktu sanki biz meclise gelirken Trabzon’u görmedik. Eskiden sadece kaldırımlarda süpüren insanlar vardı. Onları da bugün gelirken gördüm. Ben görmedim. Ama yapılmışsa teşekkür ediyoruz. Bunda alınmamak lazım. Biz muhalefet olarak halkın söylediğini size getiriyoruz. Siz organizasyonunuzu iyi yaparsanız problem olmaz” diye konuştu.

EKSİKLİKLER DİKKETE ALINIRSA

MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Siyaset herkesle iyi geçinme sanatı değildir. Eksik gördüğümüz konuyu iyi niyetle ortaya koyduk. Kendisinin çalışmalarında başarısız olduğu, başarılı olduğu noktasında biz puanlama skala oluşturmadık. Dün, dünden önce ki gün yaptığı çalışmalar adına grubum adına kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki doğa olaylarında oluşabilecek eksiklikleri dikkate alınırsa, şehirde yaşayanların hayatına bir nebze olsun artı kazandırır” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ DARLANMASIN

AK Parti Grup Başkanı Ahmet Yıldız’da Çoban’ın sözlerini eleştirerek dikkat çeken bir konuşma yaptı:
“Görünen köy kılavuz istemiyor. Araç gereceğimiz eksik olabilir. Personeliniz yetersiz olabilir. Ayrı konular. Veya mevcut olan araç gerecin yeterince koordinasyonunu sağlamamış olabilir. Ama ortada bir şey var ben gelirken benim geldiğim güzergahta arkadaşlar görevliler çabalarla uğraşıp duruyorlar. Bayağı uğraş veriyorlar. Ama bu uğraş buzlanmış olan karı atma uğraşı. Oysa zamanında yapılmış olsaydı bir kürekli bir süpürgeyle yüzlerce metre yapılacak yer ancak 10 metre bir şeyi açmaya çalışıyorlar. Zamanlama önemlidir. Kemerkaya dün Maraş Caddesini dışında her hangi bir araç her hangi bir personel girmemiştir. Ben buna şahidim canlı şahidim. Biz bunları söylerken kendi eksikliklerimizi olabilecek şeylere hazırlık olmamız gerektiğini söyledim.
Kemal bey kar tutulmaz gibi laf etti. Pek olayla alakalı değildir. Bu bir özür meselesi değildir. Ama araç eksikliğimiz olabilir. Bunlar söylenebilir. Ortada bir gerçek var realite var. Yaya yollarından gidemiyorsunuz. Gayet açık. Bunu biz görüyoruz. Biz bunu kasıt olsun kime kasıt yapacağız. Biz de kasıt yapacağız. Kime düşmanlık olsun. Bu bir realite görünen bir şeydi. Pelitliden gelen diğer bölgeden gelen arkadaşlar benzer şikayette bulundular. Bunu şimdi gelecekte asgari nasıl olur onu yapmamız lazım. Ya görevlendirdiğimiz kişiler yeterince çalışmadı ya da koordinasyon sıkıntısı var. Kimse bundan darlan masın”