61SAAT HABER SERVİSİ-Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon’da yerel seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. CHP Trabzon Ortahisar İlçe Belediye Bakan adayı Nazım Özcan ve ekibi Trabzon’da Pazarkapı Mahallesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Pazarkapı esnafını tek tek ziyaret eden Özcan, vatandaşlarla sohbet ederken CHP’nin projelerini de aktardı.
Trabzon’da mahalli seçimlerde kendilerini Ortahisar İlçesi’nin galibi olarak gördüklerini ifade eden Özcan, “Biz şuan da Trabzon’da Ortahisar’da belediye seçimlerinin galibi olarak görüyoruz kendimizi. Merkezin tek adayı oluşumuz. Şuan da piyasada ki ekonomik kriz. Biri de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90 yıllık bir çınar oluşu. Ve Trabzon belediye seçimlerinde her dönem mutlaka yarışan iki partiden bir tanesi olması. Kamuoyunda ki bize gösterilen destek.

Şuan da biz kendimize rakip görmüyoruz. Ortahisar’da seçimi kesinlikle alıyoruz. Büyükşehir’de de taraflı anket şirketlerinin yaptırdığı ankette bile AK Parti ile kafa kafadayız. Daha büyükşehir adayımız sokağa çıkmış değil. İnanıyorum ki onun da sokağa çıktığı anda gün ve gün saat ve saat öne geçişini büyükşehirde ki lider konumunu göreceğiz” dedi.

SU PARASINI ALMAYACAĞIZ
Özcan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kullanılamayan su veriyor belediyemiz. Özellikle bu Gürbulak ve Akyazı dediğimiz bölgeye, Karakaya grup suyundan gelen su çamur akıyor. Belediyenin asli görevlerinden biri ücret alsa da almasa da sağlıklı su temin etmektir. Siz bırakın sağlıklı su üretmeyi, çamur akıtıyorsunuz bir de üstüne para alıyorsunuz.

Trabzon’da bu tür sorun yaşayan köylere şu sözü verdim: “Size sağlıklı ve sıhhi su temin edene kadar musluğunuzdan içilebilir su akıtana kadar hiç alma şansı yok belediyelerin. Bunun yerine sembolik rakamlarla beraber fatura edeceğiz. Bizim bir an önce seçilir seçilmez bu suyu sağlıklı hale getirmektir. Bu maksimum 1 veya 2 ay tutar. 2 ayda vatandaşın kullanamadığı sudan para almaktansa içilebilir kullanabilir su temin etmemiz gerek. Merkezde şuan da öyle bir sorun yok. Ancak bu tür bir sorun yaşayan neresi varsa hepsi için geçerli”