CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, Trabzon'da  5 yıl önce yapımına başlanmasına rağmen halen bitirilemeyen diş hastanesinde incelemelerde bulunarak, Ak Parti'nin memleketi açık bir hastaneye çevirdiğini söyledi. Pekşen, “Bu hastanede vatandaş diş çektiremiyor ama 7 Haziranda Ak Partinin sandıkta dişini çekecek” dedi. 
  CHP Trabzon milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, Trabzon’da 2010 yılında başlanan ve 2013 yılında bitirilmesi planlanan, ancak aradan geçen 5 yıla rağmen bitirilemeyen, bu nedenle de adeta yılan hikâyesine dönen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatında inceleme yaparak açıklamalarda bulundu.   Pekşen, Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi’nin hastanelik olduğunu belirterek, "Bu diş hastanesine bir tedavi gerekiyor. Ak Parti zaten memleketi açık bir hastaneye çevirdi. Gerçekten halk sağlığı  Ak Parti'nin umurunda değil. İlaçların etkin maddelerini değiştirdiler sözde ucuzluyormuş gibi, halkı aldattılar. Hastane yapacağız dediler, hastanelerde insanlar artık tedavi olmakta büyük bir maliyetle  karşı karşıya kalıyorlar. Her gün yeni bir yöntemle vatandaşın cebinden para almanın peşindeler. Ama hastaneyi görüyor musunuz?  Rant olmayınca demek ki icraat yok Ak Parti’de. Ak Parti'nin en büyük projeleri rant projeleridir. Menfaat nerede elde edilir ve nasıl paylaşılır konusunda gerçekten bunların eline kimse su dökemez.

Onun için de bu hastanenin Ak Parti iktidarı döneminde bitirilemediği çok normal bir durum. Çünkü onlar için böyle bir şeyi zamanında yapma gibi bir kaygıları yok. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, burada vatandaşlar dişlerini çektiremedi ama 7 Haziran akşamı sandıkta Ak Parti’nin dişlerini çekecektir "ifadelerini kullandı. 
  Bir katın eksik yapıldığı şeklinde  kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine ise Pekşen, "İşin teknik kısmı ayrı bir rezalet zaten. Yani bir proje icra ediliyor, uygulanıyor ve ondan sonra bir katın eksik olduğunu anlıyorlar. Bu projeyi denetleyen kim, yani klasik bir Ak Parti hikâyesi, klasik, yolsuzluk burada.  İşte hani geldiler ya 3 şeyle. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklardan ülkeyi kurtaracağız iddiasıyla geldiler ya. İşte yolsuzluk burada. Bir katı bile çalabiliyorlar.  Yani insanlık tarihinde kat çalma işlemi de böylece Ak Parti döneminde kanıtlanmış oluyor. Deniz seviyesinin altı üstü, onlar bahane onlar yalan, dünyada deniz seviyesinin altından tüneller geçiyor. Böyle komik gerekçe olabilir mi? Bu tamamen uydurulmuş bir kılıf. Projeyi uygulamayıp, projeden avanta mavanta sağlayan, projenin peşine düştüler. Demek ki avanta konusunda bir anlaşma sağlanamadı, demek ki o konuda bir itilaf oluştu. Proje de böyle yarım kaldı” dedi. 
“MUHTARLARI İKTİDARA KÖLE ETMEYECEĞİZ”

Akçaabat’ta seçim çalışmaları yapan AKP adayları Av. Haluk Pekşen ve Ali Türen Öztürk ve Yavuz Karan muhtarlarla bir toplantıda buluştu.
Muhtarlara hitaben konuşan Avukat Haluk Pekşen, devlet organizasyon şemasının tepeden aşağıya inildiğinde cumhurbaşkanlığının, başbakanlığın, bakanlıkların ve valiliklerin bir bütçesinin olduğunu ama muhtarlıkların bütçesinin olmadığını belirterek, bu uygulamayı değiştirerek muhtarlıklara da bütçe ayrılmasını sağlayacaklarını söyledi. 
Bunun neden olmadığının sorgulanması gerektiğini belirten Pekşen, muhtarların vatandaşla iktidar partisi baskısı arasında bırakılarak ezildiklerini belirterek, bunu iktidardaki siyasi partinin bilhassa tercih ettiğini, CHP iktidarında buna bir son vereceklerini söyledi. 
GÜN IŞIRKEN BALIK HALİNDE

CHP Trabzon Milletvekili adayları Avukat Haluk Pekşen ve Murat Özçilingir ile CHP il Başkanı ve il örgütü sabahın ilk ışıklarında balıkçı halini ziyaret ederek, burada balıkçıların sorunlarını dinleyerek, balık borsasında açık artırma satına iştirak ettiler.