Ak Parti Trabzon Milletvekili A. Adayı Semih Peker, seçim çalışmaların da gittiği yerlerde dobra dobra ve düşündüren konuşmalar yaptığı için Ak Parti teşkilatlarıyla vatandaşların sevgisini kazanmaya devam ediyor. Bulak ve Kavala Mahalle Teşkilat Başkanlığında vatandaşlara konuşma yapan Peker, yine çarpıcı açıklamalar yaptı. Peker, "Buradan size ve milletime sesleniyorum, Ak Parti hükümetlerinden önceki 90'lı yıllardaki Türkiye'nin halini unutmayalım ve seçim günü olan 7 Haziran'da bunu düşünerek Güçlü Türkiye, Paralelsiz Türkiye ve darbelerin olmayacağı Türkiye için oyumuzu verelim. Partimin genel merkezi tarafından ister aday gösterileyim isterse gösterilmeyeyim ben sanki adaymışım gibi seçim akşamına kadar aday olan kardeşlerimle çalışacağım.

Ak Parti Kurucu Genel Başkanımız ve Dünya'da örnek bir Lider olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a 17-25 Aralık 2013'de sahtekar, iki yüzlü paralelciler tarafından yapılması planlanan darbe oyunlarını bir daha yaşamamak adına üzerimize ne düşüyorsa benim gibi her vatandaşın da yapması gereklidir" dedi. Peker, "Darbelerin, parti kapatılmaların, istikrarsızlıkların, banka hortumlamalarının, bombalı faili meçhul cinayetlerin, aşırı yüksek enflasyonların, yabancı sermayenin gelmediği ve her gün onlarca şehitlerin yaşandığı bir Türkiye iken bu gün Ak Parti hükümetleriyle nerelere geldik.

Allah'a şükürler olsun ki 78 milyon vatandaşın kardeş gibi yaşadığı, faili meçhul cinayetlerin olmadığı, bir çok Avrupa ülkesinde yıllık büyüme oranı %1 bile yokken bizde %4 büyüme oranlarının yaşandığı bir ülke konumundayız. Bu gün Türkiye kendi savaş tankını, helikopterlerini yapar durumda. Savunmasının %50'si yerli teknoloji ile yapılıyor. Türkiye artık kabuğunu kırıyor ve bunu çekemeyenlere bu millet 7 Haziran'da gereken cevabı verecektir" dedi. Peker, "Paralel yapı başta olmak üzere bazı kötü niyetli güç odakları Türkiye'nin ekonomik bir kriz içinde olduğunu ileri sürmektedir. Bu iddialarını da faiz lobisinin döviz kurları üzerinde yaptığı manipülasyonlar ve paralel medyanın kriz yaygaralarıyla yapmaya çalışıyorlar.

Oysa Dünya Bankası Türkiye direktörü Martin Raiser, Türkiye'nin son on yılda hızlı bir dönüşüm yaşadığını belirterek yoksul nüfusun hızla azaldığını ve orta gelir gurubunun büyüdüğünü söylüyor. Bunu da Dünya Bankası verilerine dayanarak ifade ediyor. Türkiye'de son on yılda nüfusumuzun %16'sı yoksulluk sınırı altındayken bu gün bu rakam %5'in altına düşmüş durumdadır. On yıl önce günlük geliri 10 dolar olanların oranı %19 iken şimdi %41'e ulaşmıştır.

Bu rakamlar bize 10 yıl önceye göre Türkiye'de yoksul sınıfın orta gelir gurubuna kaydığını göstermektedir. Bütün bu verilere sahip olan ülkemiz, dünya da bir çok ülke tarafından gıpta ile izlenmektedir" dedi. Peker,"Türkiye bir yandan serbest piyasa modelini izlerken, bir yandan da Avrupa Birliği üyeliği süreciyle uğraşmaktadır. İslamcı ideoloji ile Osmanlı coğrafyasına ve Arap dünyasına odaklanmış durumdadır. Dünya da olup biten her şey ile ilgilendiğimiz için dünyadaki bütün mazlumların tek ümidi de Ak Partidir. Suriyeli, Somalili gibi bütün mazlumların sesi olduğumuzdan dolayı Türkiye'deki seçimler, İslam coğrafyası içinde çok önemlidir" dedi.