Varyans Araştırma Danışmanlık tarafından Yeni Şafak için gerçekleştirilen Şubat ayı Siyasi Gündem Araştırması seçime 1 ay kala seçmenin nabzını tuttu.

YARIN YEREL SEÇİM OLSA?

Türkiye genelinde 23 ilde 1673 vatandaşın katılımıyla gerçekleşen araştırmaya göre, "30 Mart yerel seçimlerinde oyunuzu hangi partiye vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna seçmenlerin yüzde 47,5'i Ak Parti, yüzde 28,5'i CHP, yüzde 14,2'si MHP ve yüzde 8,4'ü ise BDP cevabını verdi.

YARIN GENEL SEÇİM OLSA?

'Yarın bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?' sorusuna da kararsız olan yüzde 12'lik seçmen partilere dağıtıldıktan sonra yüzde 48,3'ü Ak Parti, yüzde 28,1'i CHP, yüzde 14,2'si MHP ve yüzde 7,2'si BDP dedi.

YOLSUZLUK

17 Aralık'tan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili olarak vatandaşların yüzde 53,1'i olayların siyasi amaçlı olduğunu düşünüyor. Yüzde 19,5'i yolsuzluğu önleme amaçlı olduğunu belirtirken, vatandaşların yüzde 24,6'sı kararsız olduğunu dile getirdi.

GÖRÜŞ BİRLİĞİ VAR

Araştırmayı yapan Varyans Araştırma Şirketi'nin müdürü Recep Sazkaya 2009 Yerel Seçimleri dikkate alındığında Ak Parti'nin ve CHP'nin oylarının arttığına, diğer partilerin biraz daha küçüldüğüne dikkat çekti.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili kamuoyunun belirgin bir şekilde kafa karışıklığı yaşadığı ancak bu gelişmelerin hedeflerinin siyasi olduğuyla ilgili de ciddi bir görüş birliği olduğu görülüyor' diyen Sazkaya, "Süregelen tartışmalarla ilgili Başbakan'a ve açıklamalarına güven duyulmaya devam edildiği de öne çıkan bir veri" dedi.