Trabzon’un Haber Sayfası sloganı ile yayın hayatına başlayan 61saat.com, 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Trabzon Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 61saat.com imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan, Genç’e burada sitenin en çok okunan köşelerinden olan Politik Güğüm’ü simgeleyen bir güğüm hediye etti. 

Ziyaret esnasında 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan, Yayın Danışmanlarımız Ali Savaş, Levent Ustabaşı ve Haber Müdürü Serkan Kılınç'ın sorularını yanıtlayan Genç, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Sitemiz Teknik Sorumlusu Tayfun Çöpçü sitenin reytingi ve teknik analizler ile Sosyal Medya Danışmanı Sedef Çöpçü, sosyal medya sayfaları sayfa Editörü Hasan Tuncel'de tasarım ve benzeri konularda Genç'e bilgiler verdi. Genç Trabzon'da büyük bir açığı kapatarak ilimizdeki gelişmeleri sadece Trabzon değil tüm Türkiye ve dünyanın dört bir köşesine ileten 61saat.com'a hızlı, doğru ve sorumlu yayıncılık anlıyışı ile Trabzon'un gündemini oluşturacak haber ve bilgi akşından ötürü teşekkür ederek başarılı yayın hayatının devam etmesi temennisinde bulundu.



SEÇİMDEN ÖNCE BENİM İÇİN SEÇİMDEN SONRA VATANDAŞ İÇİN

Burada 61saat.com ekibinin sorularını yanıtlayan Genç, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Seçimden önce dolaştığı mahalleleri yeniden dolaşmaya başladığını ve buraları tekrar ziyaret ettiğini kaydeden Genç, “Kamuoyunda çıkan seçimden sonra gelecek misiniz sorusuydu. Bizde başlattık zaten. Söz verdim zaten insanlara. Zaten onları resmettik. Şimdi giderken fotoğrafı götürüyorum. Şöyle bir algı var. Seçimden seçime geleceksiniz. Ama ben söz verdim o sözümü yerine getiriyorum. Vatandaş bu konuda haklı. Seçimden önce gelişin kendin için oy istiyorsun. Seçimden sonra gelirsen bundan ben hem belediye başkanı ziyaret etti onur duyarım. Bir sorunun varsa o zaman gelişin benim içindir” dedi.

MUHALEFT PARTİLERİNİ KENT ADINA SORUMLULUĞU VAR

Yönetim olarak katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediklerini kaydeden Genç, bu noktada muhalefet partilerinin görüşlerine de değer verdiklerini ifade etti. Genç, şöyle devam etti: “Bizim şimdi yönetim anlayışını da bir proje olarak ortaya koyduk. Katılımcı yönetim anlayışı yapacağız diye. Hem Muhalefet partilerin parti örgütleri, hem de mecliste grubu olan ve olmayan partilerle burada kendileriyle görüştük. Bu anlayışımızı kendileriyle paylaştık. Onun uygulamasını ortaya koymaya çalıştım. Belki sayısal anlamda AK Parti grubunun oy anlamında bir üstünlüğü var. Kararlar verilebilir. Katılım ve irade ortaya koyma adına muhalefet partilerinin görüş ve fikirlerinin kayda ve saygı değer olduğunu beyan ettim. Onların fikirlerini bazen uygulamaya koydum. Ortak akıl orada. Çoğunluklu bir yönetim anlayışı değil katılımcı bir yönetim anlayışı. Muhalefet partilerin kent adına sorumluluğu vardır. Bu şehir hepimizin. Bir muhalefet belediye meclis üyemizin şehir adına doğru ifade ettiği bir irade ortaya koyduğu bir fikri ben neden yönetimimizde esas almayayım. Kim kazanacak bundan. Şehir kazanacak. Biz gelip geçiciyiz”

BİZE GÜZEL BİR ŞEHİR BIRAKILMADI

Kendilerine iyi bir şehir bırakılmadığına dikkat çeken ve bu cümlesini özellikle vurgulayan Genç, “Ortahisar’da oturuyoruz. Ortahisar belediye başkanının oturduğu yerden baktığı yeri görün. Hangi bir kent yapısına bakıyorum ben. Güzel bir kent yapı mı? Değil. Ben hiçbir şey yapamasam dahi, şu şehirde belediyed ayrılırken bir metre kare yeşili arttırırsam kendimi başarılı addedeceğim. Zağnos için 152 trilyon kamulaştırma. Tabakhane öyle. İyi güzel bir şehir devralmadık biz. Burada parti gözüyle bakmayalım. Güzel bir şehir devralmadık. Realite bu. Ben devrettiğim şehirde 50 sene sonra dönüşüm olmasın. Bu anlamda muhalefet iktidar bakmayalım. Trabzonlunun fikri olarak bakacağım” dedi.




GÜMRÜKÇÜOĞLU İLE ARALARINDA SORUN VAR MI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile aralarında yaşandığı iddia edilen soğukluğu da açıklık getiren Genç, “Büyükşehir ile Ortahisar arasında bir sorun olmaz ki… Bizim farklı düşündüğümüz alanlarda olacak. Kaldı ki mecliste ifade ettiğim konuyla ilgili olarak Orhan başkan bana yardımcı oldu. Orada sanki biz ifade ettiğimizi büyükşehir karşı ifade ediyormuşuz gibi.. Biz valilik nezdinde ki girişimlerimizde Orhan başkan yardımcı oldu bize. Büyükşehir başkanımız ile sorun değil, bu benim haklı olan talebime tam destek oldu. Şuan da onları çözdük biz” dedi.

TRABZON’A KARİZMATİK BÜYÜKŞEHİR BİNASI LAZIM

Ortahisar ve Büyükşehir Belediyesinin aynı binada olması noktasında bir çok eksikliğin oluştuğuna dikkat çeken Genç, “Fikir olarak benim fikrim başkanımın fikri de o dur ki, Trabzon’a Trabzon’un tarihine yakışan karizmatik büyükşehir binası lazım. Bu bir süreç. Hatta onla ilgili Orhan Başkanımız beraber olduğumuz hem fikir olduğumuz proje var. Ama bu aşamalara gelinceye kadar belki biz, belki Orhan başkan ayrı bir yerde olacağız. Bu olamıyor. Bina stoku zayıf bir şehirdeyiz. Ama geçiş sürecinde ayrı bir çözüm bulacağız” diye konuştu.



TRABZONSPOR’UN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Trabzonspor’un Avukatlığını yaptığı dönümde ‘Şike süreci ile ilgili’ bir çok konu hakkında bilgisi bulanan Genç, bu yönde ki sorulara ise, “Benim derdim Sivas’a Eskişehir’e ceza gelmiş oralarda değilim. Trabzonspor’un şike yönünden haksızlığa uğradığı andan itibaren tavrımız tutumuz bugün bulunulduğumuz makam itibari ile geçerliliğini koruyor. Bu şehrin karakteri zaten haksızlığa karşı ortaya koyduğu duruşla paraleldir. Trabzonspor kulübümüz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra atacağı her adımda 2. Sırada durmaya hazırım. Hangi platformda bu mücadele yapılacaksa olursa olsun. 1. Trabzonspor yetkilisi olacağına göre ikinci sırada olmaya hazırım. Bu işin şuanlar itibari ile sanki soğumaya doğru yüz tuttuğu şekilde bir algı var. Bu mücadeleyi devam ettirmemiz lazım. Nihai olarak UEFA’dan bir karar bekliyoruz. Ne üzüntü vericidir ki biz kendi içimizde sağlayamadığımız adaleti yabancıdan bekliyoruz.



SUÇ İŞLENMİŞSE BUNUN BİR KARŞILIĞI VAR

Sivas’ta Eskişehir’de şike yapmış hüküm giymişse cezasını çeksin. Biz yaptıysak biz çekelim cezamızı. Ama yapmadık. Yapmadığımız bir şeyde sürekli bir kulüp evirip çevirip bizi işin içine çekmeye çalışıyor. Trabzonspor çok mu güçlüydü de yapılan bir şeyi manipüle etmeye çalıştı. Hayır güçlü olanlar. Para onlarda, basın medya, onlarda bütün lobiler onlarda. Ama suç işlenmişse bir karşılığı var. Hukuk bitti ama hak tecelli etmedi. Federasyon nezdinde burada hakkımızı teslim etmeyen bir kurum var federasyon var. Bu manada yapılacak her girişimde her platformda Ortahisar Belediye Başkanı olarak orada olacağımı söylemek istiyorum.
Belki bunun için ayrıca bütün kentin dinamikleri bir araya gelmelidir diye düşünüyorum. Bu benim kafamda ayrı bir düşünce. Tabi ki bu kulübümüzün önderliğinde ayrı bir platformda yapmak gerek. İşi soğutmamak lazım. Biz bunu alana kadar devam etmek zorundayız” dedi.



ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ... paylaşan: 61saat