Bayburt ve Gümüşhaneliler Derneğine verilen akşam yemeğine AK Parti Trabzon Milletvekili Devlet Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Trabzon İL Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç Bayburtlular Derneği ve Gümüşhaneliler derneği başkan ve üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Özak “11 yıldır çok güzel hizmetler yapıyoruz. Bayburt’umuza da Gümüşhanemizede Trabzon’umuzada çok güzel hizmetler oldu. Bunlar sizlerin destek ve duası ile oldu. Bu başarıda hepinizin payı var. Gümüşhaneliler, Bayburtlular Trabzon’un ekonomisine, sosyal hayatına, bürokrasisine, sağlığına çok önemli katkılar yaptı. Burada gelip yatırım yaptılar, para kazındılar, vergi rekortmeni oldular. Vergi verdiler katkıda bulundular.  Gümüşhane Bayburt, dürüst demek, fedakar demek, komşusu açken uyumayan demek. Bu bakımdan sizlerle gurur duyuyoruz. Bu yalnızca belediye seçimi değil. Yalnızca Gümüşhane’ye Bayburt’a Trabzon’a ait bir seçim değil. Türkiye’ye ait seçimde değil. Lübnan’a, Suriye’ye Mısır’a Kırım’a ait. İstikrarın devamı sizlerin desteği ile olacak” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneli ve Bayburtlu kardeşlerimizin kentimize çok önemli katkıları vardır Birlik ve beraberliğimiz her iki ilin gelişmesine de önemli katkılar sunmaktadır. Bizlerde Trabzon’umuza hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Trabzon’umuzu ne halden aldığımızı ve ne hale geldiğimizi biliyorsunuz. Toplu taşımacılıkta çok önemli hizmetlere adım attık. 45 tane sıfır otobüsle vatandaşımızın hizmetindeki farkımızı ortaya koyduk. Kentsel dönüşüm başlatarak, meydan parkını düzenleyerek, Tabakhane vadisini düzenleyerek, Zağnos Vadisi’nin 3 etabını bitirip, 4. Etabına başlayacağız” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar’da konuşmasında  “çocukluğumdan beri, doğduğum günden beri, sürekli Gümüşhanelilerle beraberim. Beni büyütenler Gümüşhaneliler. Burada samimiyetle şunu ifade etmek istiyorum ki. Bayburt’un ve Gümüşhane’nin o  güzel gelenekleri, anadolu insanına has özverili yaklaşımı Trabzon’a da örnek olmuştur. Biz sayın bakanımız Faruk Özak’la birlikte burada veya başka ortamlarda defalarca bir araya geldik. Sizlerin verdiği samimiyetli desteğe minnet ve şükran sunuyorum. Sayın Başbakanımızla birlikte sizlere hizmet etmekten şükran duyuyoruz. Biz sizleri Gümüşhaneli ve Bayburtlu olarak görmüyoruz. Trabzonlu arkadaşımız olarak görüyoruz. Özellikle Gümüşhaneli ve Bayburtlu kardeşlerimizin sıkıntılarını daha iyi bilen ve gayret gösteren belediye meclis üyesi adaylarınız var. Abdulkadir Soytemiz ve Turan Terzi kardeşimiz var. Beni de bir Gümüşhaneli ve Bayburtlu bilin. Her zaman sizlerin yanındayım “ diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, “Trabzon’daki değişimi ve gelişimi yakından görüyorsunuz. Belediye başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 5 yıl içerisinde inanılmaz hizmetler yaptı. Şehre girdiğinizde şehrin havasının değiştiğini görüyorsunuz. Ayasofya ve etrafının ne kadar değiştiğini görüyorsunuz. Erdoğdu yoluna vurduğunuzda yolun ne kadar büyük bir yatırım olduğunu sizlerde görüyor ve kullanıyorsunuz. Bütün hizmetlerimizde Trabzon’un çehresi çok değişti. Özellikle dışarıdan gelenler bunu gördüğünde bunu bizlerle paylaşıyorlar” dedi.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç, konuşmasında şunları söyledi: “Siyaset yaptığım parti 2001’de sizlerin bizlerin kadir şinas Türk milletinin öz iradesi ile kurulan AK Parti’dir. 13 senedir bu memlekiti idare ediyoruz. Başta genel başkanımız olmak üzere 13 senedir kuruluşundan itibaren içinde görev almaktan büyük onur duyduğum bu hizmet kervanının tüm kadrolarımıza hamd olsun ki bu milletin iradesini temsil ederken mahçup olmadık. Yapılacak çok daha büyük hizmetler var. Bu milletimiz bu hizmetlere layıktır. Şu anda gittiğimiz her yerde vatandaşımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve bu kadrolardan memnunum. Ben sokaklardayım ve şu ana kadar hiç kimse ‘Buraya ne yüzle geliyorsun demedi. Allah sizden ve Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun’ dedi. Bunlar bizim için motivasyondur”