Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı oları Ekmeledin İhsanoğlunun Mehmet Akif Ersoy’un mezarı başında okuduğu İstiklal Marşı dizelerini Çanakkale şiiri zannetmesi Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı, Sosyal medya da bugünün konusu olan ve skanda olarak yayılan haber Ak Parti Gençlik Kolları’nı da harekete geçirdi.

Ak Parti Trabzon İl Gençlik kolları tarafından kargo ile Ekmeleddin İhsanoğlu’na çerçeveletilmiş bir İstiklal Marşı gönderildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, Türkiye’yi yönetmeye talip olan bir kişinin ülkemizin İstiklal Marşı’nda bile gaf yapmasının kabul edilemez olduğunu belirtertti,
Karaoğlu yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun, Mehmet Akif ERSOY’un rahmetli babasının arkadaşı olduğunu söylediği ve mezarının başında dua ettiği esnada mezarlıkta bulunan İstiklal Marşı dörtlüğünü okuyarak “Bu dörtlük Çanakkale Şiirinden sanırım” demesiyle büyük bir hayal kırıklığına uğramış bulunmaktayız. Desteklemesekte Türkiye Cumhuriyetine Cumhurbaşkanı Adayı olan kişinin milletin geçmişini, tarihini ve değerlerini bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. ALLAH a Hamd olsun ki bunları sadece bilen değil, benimseyen; yaşantısına, sözlerine ve tüm tavrına sirayet ettiren bir Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız var. Doğru yolda olduğumuzu bize tekrar tekrar gösteren muhalefete teşekkür ediyor, en kısa sürede hatalarından dönmelerini diliyoruz.” şeklinde konuştu.