61SAAT HABER SERVİSİ-Köprübaşı AK Parti İlçe Başkanlığı seçimlerini 181 oy ile Yüksel Erdoğan kazandı.  Mevcut başkan ve genel merkezin de adayı olan Mustafa Aydın ise 106 oy aldı. Diğer aday Muhammet Yamakoğlu ise 8 oyda kaldı. Genel Merkezin istediği adayın seçimi kaybetmesi ise AK Parti’de hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.
İddialara göre; Trabzon AK Parti’de bugün 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilen Köprübaşı İlçesinde Genel Merkezin desteklediği aday olan Mustafa Aydın 75 oy farkla seçimi kaybedince Genel Merkez küplere bindi. AK Parti Trabzon Koordinatörü Ordu Milletvekili İhsan Şener’in seçimi 181 oy ile kazanan Yüksel Dursun’u arayarak “teşkilat başkanımız Süleyman Soylu küplere bindi. Hemen istifa etmeni istiyor” dediği ileri sürüldü.
Dursun’un ise, istifa etmeyeceği genel merkezin de 181 delegenin iradesine saygı göstermesi gerektiğini söylediği de iddialar arasında. Olayın aslının ise önümüzde ki günlerde netlik kazanacağı ve Erdoğan’ın Genel Merkeze rağmen ilçe başkanlığı koltuğunda oturup oturmayacağı ise merak konusu.