AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

İnsanın kimliği kişili olduğu gibi şehirlerinde kimliği kişiliği vardır. Şehrin tarihi geçmişi, kültürü, mimarı yapısı, bulunduğu coğrafya ruhunu ve kimliğini öne çıkaran başlıca etkenlerdir. Trabzon’a iyi hizmet etmek için şehrin kimliğini ruhunu iyi okumak iyi anlamak lazım.

Trabzon yatırım ve projelerin yanında yaşanabilir en iyi şehir olma yolunda ilerlemektedir. Bu anlamda Havamız, suyumuz ve tabiatımız temiz, şehirlerimiz yaşanabilir sakin ve güvenli bir görünüme kavuşarak insanlarımız huzurlu ve mutlu olmasını sağlayacak adımlar atılmakta atılmaya da devam edilecektir.

“Güvenlik; yeme-içme, barınma gibi ve belki de onlardan daha öndeki temel insani ihtiyaçlardan birisidir. Bir yandan insanımızın refah düzeyini artırırken, diğer yandan onların güvenli mekânlarda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak devletin en önemli görevlerinden birisidir.

Trabzonlunun rüyasını gerçeğe dönüştürmek için bu yola çıktık. Her Trabzonlunun, Trabzon’un fırsatlarından yararlanması, rahata, huzura, mutluluğa ulaşması için çalışacağız. Sadece çalışacağız daha çok çalışacağız. Bu yüzden, Siyasi polemiklere prim vermeyeceğiz, kimseyle siyasi bir hesabın içinde olmayacağız.

Trabzon bölgesel değil, uluslararası düşünmeli

Trabzon havalimanı uluslararası düzeyde hizmet veren tek havalimanıdır. Ordu -Giresun havalimanı, Rize havalimanı yapılması Trabzon havalimanının gücünü düşürmez aksine artırır. Hatta Gümüşhane de bir havalimanı desteklenmeli.

Trabzon havalimanı bölgenin hamisi rölündedir.2. piste le daha büyütülmeli ve uluslararası anlamda diğer ulaşım ağları ile sanayi turizm ve kongre merkezi hâline dönüştürülerek komşu havalimanları ile daha güçlenecektir.

İlimiz diğer ulaşım ağları ile birlikte deniz yolu taşımacılığı da bunu paralelinde istenen düzeye getirilerek ülke ve bölge menfaatleri açısında stratejik bir önem arz etmektedir.
Trabzon değişen ve gelişen dünyaya göre büyük düşünmeli orta Asya dan Kafkasya ya  kadar Avrupa’dan Ortadoğu ya kadar uzanan bir bölgesel ağın merkezinde olmalı.
Komşu illerde yeni üniversiteler kuruldu daha önceden hepsi KTÜ sine bağlı idi bu asla KTÜ nin gücünü marka değerini düşürmez olaya bu şekilde bakmamalıyız. KTÜ köklü bir teknik üniversitedir dünya çapında binlerce bilim adamı yetiştirmiş milyonlarca öğrenci mezun etmiş, Ülkemizin sayılı Üniversitelerinde biridir biz var olan bu değeri daha da güçlenerek marka değerini artırmalarıyız. Yeni bölümlerle, teknik donanım bakımından uluslararası anlamda bir boyuta taşımalıyız.

Turizm de eylem ve söylem birliği olacak
 Trabzon Türkiye ye özgü sahil deniz turizm in dışında çok zengin turizm çeşitlerine uygun bir coğrafi yapımız bulunmaktadır. Yayla turizm kış turizm, doğa turizm, gerçekten her bir havaya göre her bir bölgeye göre başka etkinliklerin olabileceği bir turizm ağı bulunmaktadır bunun aktif bir şekilde altyapısı ile uzman personeli ile ulaşım ağı ile desteklenmesi gerekir.
Sadece yaz değil tüm mevsim bu anlamda hazırlık yapılmalı turizm adına söylem birliği olmalı tanıtım için sadece yerel değil uluslararası anlamda çalışmalar yapılmalı işte son yıllarda fazla tanıtım yapmadan gelen Arap turist sayısı önemli katkıdır şehrimize emeği geçenler teşekkürler.
Yabancı ülkeler ciddi tanıtım masrafları yapıyor yapmadan olmaz, bu bir süreçtir. Ben inanıyorum ki bölgemizin gizemi bilenmemektedir. Tesisleşme alanında sadece sahilde değil tüm sahaya da olmalı sahilden kırsala kadar arazı yapısının zor oluşu ulaşım mesafelerini artırmaktadır. Ve sadece bir il olarak değil doğu Karadeniz olarak ele alınmalı tanıtımlar bu anlamda yapılmalı.

AK Parti kurulduğu günden itibaren bu vesayetçi anlayış ile mücadele etmiştir. Sandıkta tezahür eden milli iradeye sahip çıkmayı siyasi namus kabul etmiştir.

Her türlü vesayet milletin iradesini yok saymakla birlikte ülkenin kalkınmasında ilerlemesinde büyük bir engel olmuştur.
Ak parti iktidarı hem ekonomik kalkınma hem de bu anlayışla mücadele etmesi dünya da örneği görülmemiş bir hadisedir. Otoyollar köprüler tüneller dev yatırların hepsinde değişik ayrı ayrı vesayet gücünü karşısında bulan Ak parti hükümeti ve kadroları milletten aldığı güçle, inançlı ve kararlı bir şekilde hepsinin üstesinden gelerek eşi benzeri görülmemiş başarılar ortaya koymaktadır.

DOĞU KARADENİZ DOĞUYLA BAĞLANMALI
En büyük hedeflerimizden biri Demir Yolu Ağı ile Trabzon’umuzu Doğu Anadolu Bölgemize bağlamaktır. Elimden geldiği,  dilimin döndüğünce “Trabzon’a Demir Yolunun şehrimiz için hayati önemini ” gündeme getirmeye ve gündemde tutmaya çalıştım. Bunda ki amaç Trabzon Doğu Anadolu’ya demiryolu ile bağlanırsa biz sadece Erzurum’a, Ağrı’ya, Kars’a açılmış olmayacağız. Bu demir yolu ile Trabzon’umuz İran’a ve Azerbaycan’a bağlanacak, demiryolu ağının Trabzon Limanı ile birleşmesiyle Trabzon ticaret merkezi olacak ve ticaret hacmimiz kat kat artacaktır.

MEGA LİMAN KENTİ OLURUZ
Demir yolu projesini hayata geçirdiğimizde Limanımızın değeri beş kat daha artacaktır. Ticareti gelişmiş ülkelere bakıldığında bu ülkelerin limanlarının demiryolu ile bağlantısı olduğu görülmektedir.  Bu ticaret kapasitesini artırmak ve muhafaza etmek için Limanımıza çeşitli yatırımlar yapılarak yıllık yükleme-boşaltma rakamları artırılacaktır. Bu yatırımlarla birlikte gençlere iş olanağı sağlanırken; yatırımcılara ve firmalara güvenilir bir ulaşım vaat edilecek, buna bağlı olarak ta hemşehrilerimizin refah düzeyi artacaktır.  Tüm bu gelişmelerle birlikte Trabzon’umuz Mega Liman Kentleri arasında yerini alacaktır.
.
Ak partide her yeni iş yeni bir hizmet sevdadır
AK Parti olarak amacımız, ülkemizi köylerinden büyük şehirlerine kadar her mekânda, insanımızı merkeze alacak şekilde en güçlü, en zengin ve en demokratik düzeylere yükseltmektir. AK Parti olarak bunun için hizmet aşkıyla ve millet sevdasıyla her an iyi ve her an yeni işler yapmaya devam edeceğiz.

Yani, asıl mesele şehir imar etmek ülke imar etmek olduğu kadar, halkın gönlünü âbâd etmek, ona mutluluk vermektir. Bunun için şehre ve ülkeye gerçek ruhunu veren, orada yaşayan insanın huzuru ve mutluluğudur.
7 Haziran, başlattığımız dünya çapında projelerin milletimiz tarafından yeniden teyit edileceği, kendisine hizmet edenlerin arkasında durduğunu yüksek sesle haykıracağı bir tarih olacaktır.
2023 te Türkiye dünyada ilk 10 da Trabzon Türkiyede ilk 10 da olackatır

Bizim, Türkiye’ye ve Trabzon’a ilişkin çok daha büyük hedeflerimiz var. Bu güzel ülkeyi, Cumhuriyetimizin 100.  kuruluş yıldönümü olan 2023’te, dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükseltmek, ekonomisiyle,  demokrasisiyle, refah seviyesiyle,  itibarına itibar, gücüne güç katmak istiyoruz.
Aynı şekilde İlimiz Trabzon’u 2023 yılında Türkiye’nin ilk 10 ili arasına yükseltmektir.

Trabzon eğitim şehridir. Üniversite şehridir. KTÜ üniversitesi ülkemizin köklü üniversitelerinden biridir. Bunun yanında hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın  desteği ile kurulan özel Avrasya üniversitesi şehrimizde hizmet vermektedir. KTÜ nde yaklaşık 52.000 öğrenci eğitim görmektedir. KTÜ nin var olan marka değerini artırmak için seferber olacağız.
Ortaöğretimde Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla Trabzon’da 844 yeni derslik inşa ederek derslik sayısını %14 arttırdık.2002 yılında derslik başına düşen öğrenci sayısı 34 iken 2014 yılında 23 oldu. Hedefimiz 2023 yılında 18 olmasıdır.

Bu şehre yatırım ve hizmetiçin hiç bir kota yoktur

Şehir hastanesi, yatırım adası, güney çevre yolu, demir yolu, raylı sistem 2.pist bu şehir için olmazsa olmazdır. Bütün bu projeler çok büyük ülke çapında önemli birer projedir. Trabzon içi hayal değildir. Bugüne kadar yapılanlara bakıldığında bunların yapılmaması için hiçbir neden yoktur. İşte kanuni bulvarı,akyazı,zigana tünelleri, kanuni araştırma hastanesi,tanajnt ve sahil olan her biri kendi alanın marka olan bu projelere ilave olarak hedefimiz Trabzon’umuzu dünya markası şehir haline getirmektir.
Trabzon sıradan bir il olarak görülmüş olsaydı milyon dolarlık sahil yolu tanjant yolu yatırımlarından hemen kanuni bulvarı aynı oranda yatırım yapılmazdı. Şimdi güney çevre yolu yine milyon dolarlık kanuni bulvarı devam ederken cumhurbaşkanımız sanayi odasında ki toplantıda güney çevre yolu ile özel ve ehemmiyetle ilgilenmezdi. Bu yatırımların hepsi Trabzon’a yapılacak hem en hızlı ve en kısa sürede bundan kimsenin şüphesi olmasın

Geniş bir kırsal alana sahip olan Trabzon un Büyükşehirden önce köy şimdi mahalle olan yerleşim alanlarına hükümetimiz ciddi yatırımlar getirdi. Sadece 500 km asfalt döküldü.390 birimin içme suyu ortadan kaldırıldı.250 milyon TL köydeş yatırımı yapıldı. Bu kadar kısa sürede yapılan yatırımların aynı hızda devam edecektir. Büyükşehir belediye başkanımız sayın Orhan Fevzi gümrükçüoğlu nun çok gayretli çalışmaları olduğunu biliyorum. Özellikle grup yolları ve turizm alanlarının bütün yolları aslaflanmış çevre sorunları tamamlanmış olacaktır.

Trabzon Türk siyasi hayatın istisna bir yerdir. Her hükümet bu anlamda gayretler içinde olmuştur fakat Ak parti iktidarı Trabzon da ezberi bozdu. Alışıla gelmiş siyasetin dışına çıktı. Dev projeleri tek tek kısa sürede hayata geçirdi. Hayal bile edilemeyen yatırımları insanımızın hizmetine sundu. Trabzon sağlık şehri ,Trabzon turizm şehri Trabzon eğitim şehri Trabzon ulaşım şehri haline geldi. Tek hedefi vardı insan merkezli siyaset insan merkezli hizmet.

AK parti bunu başardı bu alanda alışalı gelmiş rutin siyaseti anlayışı ortada kaldırdı. İnsan merkezli siyaset hizmetini her noktaya ulaştırdı. Toplumun her kesimini her alana hizmeti esirgemeden götürdü.

Ak parti iktidarlılarında her seçim ayrı bir destan ayrı anlam taşıyan tarihler yazdı. hepsindeki başarının gerçek sahibi milletimizdir. Önümüzdeki yaklaşan 7 haziran seçimlerinde de milletimiz yeni bir destana hazırlanmaktadır. Yeni Türkiye nin temellerini atılacağı tarihte 2023 hedefine bir adım daha yaklaşacak 2071 için yeni hedeflerin yazılacağı tarih olacaktır

Milletimizin, mazlum milletlerin İslam coğrafyasının önemli bir dönüm noktası olacak 7 haziran seçimleri dünyanın 5 ten büyük olduğu tarihinin başlangıcı olacaktır. Türkiye artık eski Türkiye değildir kendine özgüveni olan haksızlıklara karşı güçlü bir şeklide dik duran gerektiği yerde meydan okuyan bir lider ülkedir.
Ülkemizin bu konuma yükselmesinde elbette ekonomik istikrarın, siyasi anlamda güçlü bir yapının olmasının katkısının yanında milletten güç olan milletten aldığı güçle birlikte cesaretli yönetim anlayışının payı yüksektir.

Türkiye sıradan bir ülke değildir. Türkiye’yi yönetenler sıradan bir lider değildir. Sıradan olsaydı; yakın zamanda Rusya ile yapılan doğal gaz anlaşmasını Avrupa’ya Amerika’ya karşı açıklayamazdı, BM genel kurulunda dünya 5 ten büyüktür söyleyemezdi.

Tarihten gelen gücümüz ve köklü bir medeniyetimiz;  bizim konumumuzun nereden duracak olduğumuzu nerede ayağa kalkacağımızı ifade etmektedir.
Trabzon dış ticarette güçlü bir alt yapısı olan bir ildir. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin zengin yeraltı ve enerji kaynaklarına sahip Rusya federasyonun, Bağımsız devletler topluluğu, Kafkasya, orta Asya ve orta doğunun coğrafi yakınlığı önemli bir avantajdır.

Trabzon tarihten gelen dış ticaret kültü ve dış ticaret deneyimi bu gücü artırmaktadır. Kara ve deniz yolu lojistik imkânların artırılması bu potansiyeli daha da artıracaktır.

Şu anda ihracatımız 12 yıllık sürede 6 kat artarak yaklaşık 150 milyon dolarda 900 milyon dolara ulaştı bu rakamla Türkiye de ihracat yapan iller arasında 15 sıradadır. Hedefimiz bunun ilk 10 yükseltebilmektir. Bunun için bölgenin hinterlandında bulunan komşu illerle teknik ve tarife dışı engelleri ortadan kaldıracak ikili ticareti daha da geliştirecek görüşmeler yapılmalı.

Rusya federasyonu Trabzon için önemli bir kaynaktır özellikle yaş sebze ve meyve anlamında bu anlamda kalıcı politikalar üretilmeli bazı yaşanan sorunların çözülmesi yönünde adımlar atılmalı. Hükümetimizi ve devletimizin iyi yönde ilerleyen politikalarını Trabzon olarak olumlu anlamda değerlendirmeliyiz. Büyük ölçekli ve kurumsal firmalara bu anlamda ihtiyaç olduğu görülmektedir. Bunun önünü açacak desteklerimiz daha fazla olması yönünde çalışacağız. Her alanda olduğu gibi burada daha fazla önemi görülen; Demir yolu ile desteklenen güçlü bir deniz ağı ile bağlantı kurulması en büyük hedefimizimdir.