Atatürk'ün bu sözü bir kez daha Trabzon meydanında ruh buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta sonu Trabzon'daydı.

Doğu Karadeniz bölgesinin son durağı, Trabzon'da...

Trabzon'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, eğitimden sağlığa, Turizmden yatırım adasına Kanuni Bulvarından Şehir hastanesine kadar her alanda Trabzon'un çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Heyecan Vardı

Başkan heyecanlı idi. 1 milyar 365 milyon lira olan 216 projenin toplu açılışını yaptı.

Başkanın ağzından Trabzon için önemli yatırımlar satır başlarıyla şöyle.

Geçiş Yolu 412 Milyon Lira

Trabzon şehir geçiş yolunun, yatırım tutarı 412 milyon lira. Bir bölümü açıldı. Bünyesindeki pek çok bulvar, bağlantı yolu, köprülü kavşak, alt ve üst geçit ile Trabzon'a nefes aldıracak proje sadece trafik bakımından rahatlatmayacak, yeni cazibe alanlarına da kavuşturacak.

Turizm

Doğu Karadeniz Bölgesi yaz sezonlarında gelen turistleri ağırlamaya devam ediyor. Bunun için gerekli olan tüm hazırlıkların da devam ettiğini belirtti Başkan Erdoğan. Hatta Uzungöl'ün temizliği için çalışmaların başladığını dahi bildirdi. Turizmde yüzümüzün gülmeye devam edeceği görülüyor.

Yatırım Adası

Trabzon Ticaret Sanayi Odasının Yatırım Adası Endüstri Bölgesi için yıllardır emek veriyordu. Cumhurbaşkanı Odanın verdiği emeklere vecap verdi.

Şehrin senelerdir hasretini çektiği "Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'yle ilgili Kararnameyi imzaladığını meydandan haykırdı. Yüksek teknolojili ürünlerin üretileceği ve 7 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacğı bölge sayesinde Trabzon yeni bir dinamizm kazanacak. Trabzon TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise bu haber karşısında emeği oaln herkese teşekkür etti.

Hafif Raylı Sistem Geliyor

Başkanın raylı sistem hakkında söyledikler aynen şöyle. “Önümüzdeki dönemde inşallah Trabzon’u raylı sistemle tanıştırıyoruz. Akçaabat Akyazı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Havalimanı, Yomra, Arsin Organize Sanayi güzergahında raylı sistem hatları yapacağız”.

İddialı Sözler

Başkan Erdoğan, konuşmasını sonuda söylediği iddialı sözler ile hem gönlümüzü aldı hemde Trabzon'un Türkiye'nin 'T' si olduğu herkese gösterdi. Trabzon geliştikçe, büyüdükçe, güzelleştikçe turizm başta olmak üzere her alanda cazibesini arttıracağını ifaede ederek, sadece havalimanı yolcu trafiğindeki artışın bu gerçeği göstermeye yeterli olduğunu söyledi.

Aradan geçen 4,5 yılda Trabzon biraz daha rahat nefes alacak gibi görünüyor. bana öyle geliyor ki bir 4,5 yıl sonra Trabzon'u kimse tanıyamayacak. Ama...

Hani birde fabrika açılışı olsaydı ya...