KUZEYANADOLU.NET - ÖZEL

Trabzon'da Pazar günü gerçekleşen il başkanlığı seçimlerinde, ilginç bir dikkat çekici an yaşandı. Bu olay, il başkan adayları, davetliler veya partinin ünlü simaları ile ilgili değildi. En çok ilgiyi çeken isim, 1968 kuşağının öncülerinden biri olan ve Deniz Gezmiş'in yakın dostu olan hapisane ve dava arkadaşı Sarp Kuray oldu.

Sarp Kuray, kendi 68 kuşağının mücadelesine Deniz Subayı olarak katıldı ve bir dönem hapis cezası çekti. Ancak şimdi CHP saflarında siyaset yapıyor ve Trabzon il başkanlığı seçimlerine katıldı. Kuray, kürsüden yaptığı konuşma ile parti delegelerinin büyük ilgisini çekti. Özellikle, partinin 68 kuşağı delegeleri Sarp Kuray'a büyük bir ilgi gösterdi.

78 kuşağının partideki temsilcisi olan Nuri Aydın, gençlere 68 kuşağının önemini anlattı ve bu kuşağın mücadelesine vurgu yaptı. Sonuç olarak, CHP kongresinden Sarp Kuray zaferle ayrıldı ve il başkanlığı görevine seçildi. Bu olay, partinin tarihine ve 68 kuşağının önemine atıfta bulunan önemli bir an olarak kayda geçti.