Trabzon’da ulaşım maliyetlerindeki artışın ardından dolmuş ücretlerine zam yapılması konusu resmen gündeme oturdu. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası, esnafın taleplerini değerlendirerek Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne %30 oranında zam yapılmasını içeren teklifini sundu. Teklifin kabul edilmesi durumunda şehir içi ulaşımda yeni bir dönem başlayacak.

DOLMUŞ ÜCRETİ 32,5 TL Mİ OLACAK?
Halihazırda Trabzon’da sivil yolcu için 25 TL olarak uygulanan dolmuş ücreti, sunulan bu teklif onaylanırsa 32,5 TL’ye yükselecek. Ulaşım masasına yatırılan bu rakamın sadece dolmuşlarla sınırlı kalmayacağı, belediye otobüs tarifelerinde de benzer bir fiyat güncellemesinin yapılmasının planlandığı kaydedildi.

DANIŞTAY KARARIYLA YETKİ MECLİSE GEÇTİ
Geçmiş yıllarda toplu taşıma zamları genellikle UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantılarında karara bağlanıyordu. Ancak bu süreçte hukuki bir değişiklik yaşandı. Danıştay’ın aldığı son karar doğrultusunda, dolmuş ve toplu taşıma zam yetkisi artık UKOME’den alınarak doğrudan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'ne devredildi.

ZAM KARARI NE ZAMAN ALINACAK?
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayının ikinci haftasında gerçekleştireceği toplantılarda bu talebi gündemine alıp almayacağı henüz kesinleşmedi. Eğer Şoförler Odası'nın zam talebi Şubat ayı gündemine yetiştirilmezse, yeni tarifenin kabulü Mart ayı meclis oturumlarına kalacak. Meclisten çıkacak nihai karar, Trabzon’daki ulaşım fiyatlarının yeni rotasını çizecek.