KUZEYANADOLU - ÖZEL

Trabzon'da alan çalışması yapan CHP'li Ahmet Kaya, emekli ikramiyelerinin çifte standarda dayalı olarak ödenmesine tepki gösterdi. Kaya, "Bu tam bir vicdansızlıktır, tam bir adaletsizliktir" dedi.

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödeniyor. Ancak, ÇKS'ye (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlı olan emekliler bu ikramiyeden yararlanamıyor.

Trabzon'da alan çalışması yapan CHP'li Ahmet Kaya, bu uygulamaya tepki gösterdi. Kaya, "Kimin elini sıksam bu ikramiye meselesi ne olacak diye soruyor. İktidarın bir an önce, yoksulluğun bir kader olduğu algısından vazgeçmesi gerekiyor" dedi.

Kaya, şunları söyledi:

"Eğer bir emekli ÇKS'ye kayıtlı ise yani üzerine çay defteri veya fındık defteri varsa cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle emeklilere verilecek olan 5 bin lira ikramiyeyi alamayacakmış. Yani emekliye, üzerinize kayıtlı çaylık veya fındıklığınız varsa, bu alan 1 dönüm dahi olsa 5 bin lirayı alamazsın diyor bu iktidar.

1 dönüm fındıklıktan yılda alınan destekleme 170 TL. Desteklemeden bu parayı alıyor diye emekliye 5 bin lira ikramiyeyi ödememek ne demek? Böyle bir şey olabilir mi?

Emekli zaten perişan, emekli zaten açlığa mahkum edilmiş durumda. 7 bin 500 lirayla geçim savaşı veriyor, üstüne bir de bu haksızlığı asla kabul etmiyoruz! Bu tam bir vicdansızlıktır, bu tam bir adaletsizliktir!

AKP iktidarını acilen bu haksızlığı düzeltilmeye davet ediyoruz."

Kaya, ayrıca, "Bu uygulama çiftçiyi de mağdur ediyor. Emekli çiftçiler, ikramiye alamadığı için çay ve fındık üretimine devam ediyor. Bu da üretim maliyetlerinin artmasına ve çiftçinin daha da zorlanmasına neden oluyor" dedi.