Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın annesi Nuriye Bıyık, geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi, dün Yomra’da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazına aile bireyleri, yakınları, vatandaşlar ve çok sayıda siyasi isim katıldı. Cami avlusunda oluşan yoğun kalabalık, yalnızca bir cenaze törenini değil, Mustafa Bıyık’ın kentte kurduğu insan ilişkilerinin genişliğini de ortaya koydu.

SİYASETİN DİLİ SUSTU, İNSANİ DEĞERLER KONUŞTU

Cenaze töreninde dikkat çeken en önemli tablo, parti rozetlerinin geri planda kalmasıydı. Mustafa Bıyık’ın siyasi görüşünü destekleyen isimlerin yanı sıra, bir süre önce istifa ettiği İYİ Parti’nin mevcut ve eski il başkanları da cenazedeydi.

AK Parti’nin il ve ilçe temsilcileri, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, çevre ilçelerden belediye başkanları ve farklı siyasi partilerin temsilcileri de Bıyık ailesini yalnız bırakmadı.

“KİMSE ‘ŞU PARTİNİN BAŞKANIDIR’ DİYE BAKMADI”

Cenazeye katılanlar arasında kimse, “Şu partinin belediye başkanıdır” diye bakmadı. Herkes, sevdiği, saydığı, güvendiği; kimi zaman ağabey, kimi zaman kardeş olarak gördüğü Mustafa Bıyık’ın acısını paylaşmak için oradaydı.

Siyaset çoğu zaman insanları karşı karşıya getirir. Ancak ölüm, bütün ayrışmaları bir anda anlamsız hâle getirir. Cami avlusundaki kalabalık, Mustafa Bıyık’ın yalnızca bir belediye başkanı olarak değil, farklı kesimlerle kurduğu güçlü bağlarla da karşılık bulduğunu gösterdi.

Törenin ardından taziye kabulüne geçen Bıyık, siyasi kimliğinden bağımsız olarak her kesimden insanın desteğini hissetti.

Muhabir: ÇAĞRI AKTAŞ