Trabzon’da dün oynanan Trabzonspor maçı öncesinde şehir genelinde beklenen trafik yoğunluğu yaşandı. Taraftarların büyük bölümü erken saatlerde yola çıkarak stadyuma ulaştı. Ancak karşılaşma öncesinde stadyum çevresinde uygulanan bir güvenlik tedbiri, tepkileri beraberinde getirdi.
Maçtan yaklaşık yarım saat önce stadyumun VIP, protokol tribünü ve localara giden yol, polis araçlarıyla tamamen kapatıldı. Bu süre zarfında Beşirli yönünden stadyuma araç girişine izin verilmedi. Uygulamanın gerekçesine ilişkin sahada net bir bilgilendirme yapılmadı.
Yolda beklemek zorunda kalanlar arasında protokol tribününe gitmek üzere hareket halinde olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyeti, fahri konsoloslar, bürokratlar ve iş insanları da yer aldı. Milyonlarca lira ödeyerek loca sahibi olan ve protokol giriş kartları bulunan bazı iş insanlarının dahi geçişine izin verilmediği görüldü.
Uygulamanın nedeni konusunda farklı iddialar gündeme geldi. Yolun Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın stadyuma gelişi nedeniyle kapatıldığı öne sürüldü. Ancak edinilen bilgilere göre, yaşananların Vali Yıldırım’ın geçişiyle bir ilgisi bulunmadı. Aksine, çok sayıda şikâyetin kendisine ulaşmasının ardından yolun açılması talimatını bizzat Vali Aziz Yıldırım verdi.
Talimatın ardından stadyum girişleri yeniden trafiğe açıldı ve kısa sürede rahatlama sağlandı. Ancak yaşanan gecikme, hem vatandaşları hem de protokol mensuplarını zor durumda bıraktı. Ortaya çıkan tablo, vatandaş ile trafik ekiplerini karşı karşıya getiren bir sürece dönüştü.
Trabzon’da bugüne kadar birçok derbi ve yüksek katılımlı maç oynanmasına rağmen, VIP ve protokol girişlerini de kapsayan bu ölçekte bir yol kapatma uygulamasının ilk kez yaşandığı ifade ediliyor. Yaşanan aksaklığın ardından ilgili birimlerce gerekli değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.





