Trabzonspor hakem sayesinde yabancılar karmasına yenildi!

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor, deplasmanda lig ikincisi Galatasaray'a konuk oldu. Şampiyonluk yarışının en önemli ve kritik maçlarından biri oynandı.

İlk 45 dakikada deyim yerindeyse nefesler kesildi. Maça hareketli başlayan başta ev sahibi penaltıyla 1-0 öne geçti.

İlk 20 dakikadan sonra  Galatasaray'ın agresif oyununu bordo-mavililer dengeledi ve ani bir atakla Rodallega ile skoru eşitledi.

Sahada tek pas ve kontrol pas oyununu iyi oynayan , Dıagne üzerinden oyun kuran ve istediği sonucu alan bir Galatasaray var. Trabzonspor bloklar arasında boşluklar bırakınca Galataray'ın kaliteli ayakları bordo-mavililer zor durumda bıraktı.

Aslında beklenen ilk 20 dakikaydı. Galatasaray'ın golü daha erken bulacağını düşünüyordum, arkasından Trabzonspor karşı ataklar ile en azından bir beraberlik ile maçı alabilirdi. Sarı – kırmızılılar maça ne kadar önde başlasa da ilk gol ataklardan değil, hakem Ümit Öztürk sayesinde penaltıdan geldi. Trabzonspor  deplasmanda ilk 16 dakikayı geçirince dengeyi buldu ve gole ancak böyle ulaşabildi..

Hakemin verdiği penaltı kararı sadece Trabzonspor taraftarlarının değil aklı selim, vicdanlı futbol otoritelerinin de tepkisini çekmiştir diye düşünüyorum.

Galatasaray sahada ev sahibi olduğunu hissettirdi ki iç saha maçlarındaki performansıyla yüksek temposunu zaten biliyorduk. Trabzon ise son derece eksik ve 4 oyuncusunun farklı pozisyonlarda oynadığı maçta, kalede genç oyuncusuyla elbette ki zorlandı.

Bordo-mavililerin mevcut kadrosu, skor açılmazsa eğer daha da zorlanacak gibiydi. Topla oynama oranlarında ve ceza sahası içerisinde topla buluşmada ev sahibi takımın üstünlüğü göze çarptı. 

Yine de ilk yarıyı özetlersek, Trabzonspor deplasmanda olmasına rağmen ve ilk golü yemesine rağmen dağılmayıp ayakta kaldı ve üstüne de 1 gol atarak, ilk 45 dakikanın sonlarına doğru da rakip kalede daha fazla görünürek ikinci yarı için beklentiler artırdı ve Galatasaray soyunma odasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarıda ise;

İkinci yarının başında çoğu maçta olduğu gibi Galatasaray'ın temposu Trabzon'a göre daha hafif kaldı. Trabzonspor sahaya iyice yerleşince rakip kaleye daha özgüvenli gitmeye başladıysa da 51. dakikada Belhanda'nın attığı şık gole engel olamadı.

Trabzonspor İstanbul'a çok zaaflı geldi ve Galatasaray, Belhanda üzerinden bordo-mavililere faturayı kesti.Ünal Karaman'ın sorgulanacak bir durumu olamaz çünkü bu kadroyla pek de yapabileceği bir şey zaten yoktu. Karaman'ın  Galatasaray'ın, bordo mavililere karşı baskısını fazla gole çevirememesinin rahatlığını yaşadığını düşünüyorum.

Sarı-kırmızılı takım çoğu pozisyonunu gole çeviremedi, Trabzonspor ise kullandığı köşe vuruşlarından bir sonuç alamayınca maç 3-1 sona erdi.

Maça ilişkin görüntüler, maç sonu iki takım oyuncularının birbirlerini kutlamaları, Trabzonspor'un gençkalecisinin performansının yanısıra haftanın en keyifli maçını izlediğimizi düşünüyorum. Sonucu ne olursa olsun Trabzonspor'un oynadığı her maç hareketli ve keyifli oluyor.

Maçın ardından puan cetveline baktığımızda;

Galatasaray 39 puanla 2. sıradayken , Trabzonspor 33 puanla 5. sırada yer alıyor.

MHK, Hakem ve Galatasaray’ın yabancılar karmasına gelince…

Bazı hakemler Trabzonspor’un kaderi ile oynuyor

Bugün oynanan Galatasaray – Trabzonspor müsabakasını, hakemin yanlı kararları sayesinde Galatasaray forması ile sahaya çıkan yabacılar karması kazandı!  Zira, bariz penaltı olmasına rağmen, hakemin düdüğünü çalacak diye beklenen pozisyonda bordo-mavililer 3-2’yi yakalasaydı durum çok daha farklı olabilirdi ancak hakem penaltıyı vermedi. Bu demek oluyor ki; maçı izleyen hemen hemen  herkesin gördüğü penaltı pozisyonunu hakem Ümit Öztürk’te görmek isteseydi  maçın skoru böyle olmazdı. Yazıktır, günahtır dahası  bu emeğe haksızlıktır.

MHK’nın Galatasaray maçına atadığı hakem Ümit Öztürk için maçtan önce Trabzon basınında tepki gösterilmesinin haklılığı şimdi daha iyi anlaşılmış oldu.

Galatasaray mı, yabancılar karması mı? İthal hakem şart!

Türk futbolunda yabancı oyuncu varsa, yabancı hakem de olmalı! Bu talebimi 7-8 yıl önceki yazılarımda yazmıştım ve bu sayfanın okurları bilirler.

Maalesef hakemler büyük kulüplerinin etkisi altında kalmaktadır. Bu sebeple Spor Toto Süper Lig'e maçları yönetmesi için ithal hakem getirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Çünkü Türk futbol takımı Galatasaray, sahaya çıkan kadrosunda tek yerli futbolcu bulunmayan ve 11 yabancı karmasıyla oyun kurarken, yabancı hakeme hayır diyen TFF bu vebalin altında kalır.!