Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz konferansı bugün Zorlu Grand Otel’de Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum’un katılımıyla yapılıyor. 

Trabzon’daki programa Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’dan sonra bir sert tepkide Ak Parti Trabzon Milletvekili Ak Parti MKYK üyesi Ayşe Sula Köseoğlu’ndan geldi. 

Köseoğlu Trabzon Barosu’nun yaptığının yanlış olduğunu belirtti Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun avukatların çoğunluğu Hayır diyor iddiasını yalanladı. 

Köseoğlu Trabzon Baro Başkanı Sibel suiçmez’in dediği ile yaptığının birbirini tutmadığını belirterek ‘Sibel Hanım Trabzon Barosu seçim çalışmalarından Trabzon Barosu’na siyaseti sokmayacağını söylemişti. Meslek örgütü olarak yoluna devam edeceğini ifade etmişti. Bugün gördük ki Sibel hanımın sözü ile eylemleri birbirini tutmamaktadır. Sibel Hanım’ın sergilediği tavır tüm baro avukatlarını kuşatmaktan kucaklamaktan uzaktır. Baronun görevi siyaset yapmak değil, mesleki sorunlara karşı, ülke ile ilgili genel meselelere karşı siyasi eğilim göstermeden duruş sergilemektir. 

Eğer Trabzon barosu gerçekten tarafsız ise, Anayası’yı tartışacak her görüşten uzmanların katılacağı bir tarafları bir araya getirmeliydi. Fakat gördük ki öyle olmadı. Sadece hayırcı cepheden oluşan taraflı bir program oldu. Kendi siyasi görüşünün kurbanı oldu. Bu şekilde yönetim sergileyen Trabzon Baro Başkanına zamanı geldiğinde en demokratik ve yasal şekilde hesabı avukatlar tarafından sorulur’ ifadelerini kullandı. 

FEYZİOĞLU’NUN SÖYLEMİ YANLIŞTIR 
Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Fevzioğlu’nun ‘Avukatlar arasında yoklama yaptık çoğunluğu hayır diyecek’ ifadesini de eleştiren Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, ‘Sayın Feyzioğlu’nun söylemlerine katılmıyorum. Feyzioğlu kendi siyasi görüşünü avukatlara yansıtmaya çalışmaktadır. Avukatların çoğunluğunun hayır dediği iddiası gerçek dışıdır. Mesele siyasi bir mesele değildir’ ifadelerini kullandı.