BAŞKAN ERKEN KAÇTI, VALİ DİNLEDİ
Dün Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya tarafından TTSO'da organize edilen toplantıya katıldım. Muhtarların yılda bir kez sorunlarını anlattığı genel toplantıydı bu. Trabzon İl Özel İdaresi Başkanı Haydar Revi orada olmalıydı. Ama yoktu. Aradık cevap alamadık. Muhtarlar dertli mi dertli. Sitemli mi, sitemli. Öfkeli mi, öfkeli. Aslında taleplerinin birçoğu Trabzon Belediyesi'ndendi. Fakat Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Başkan Metin Kaya'nın değimi ile erken kaçtı. Aslında mecburiyettendi gidişi. Toplantı 13.00'da başlamıştı. 14.00'da da belediye meclisi toplantısı vardı.
Bir gün önceki toplantıya katılmamıştı başkan ve AK Parti grubu başkanın olmadığı toplantıda birbirine girdi.
Bu nedenle Başkan Gümrükçüoğlu muhtarları yalnız bırakmak zorunda kaldı. Fakat en kısa zamanda Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Merkez mahalle muhtarları ile biraraya gelmeli. Sorunlar birikiyor ve sabırlar tükeniyor.
Toplantıda en fazla konuşulan bir diğer konu ise AK Parti yönetimlerinin Trabzon'da bazı muhtarları ve mahalleleri kayırarak, diğer gerçek manada hizmete muhtaç mahallelerin haklarını gasp ettiği. Mahalle başkanlarının, muhtarları ezip geçtiği. Bu tehlikeli ihbar ile ilgili Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar'ın görüşü önemli. AK Parti Trabzon teşkilatları da bence bu şikayeti önemsemeli.
SİTELERDEKİ RANT VE DOĞALGAZ
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile sohbetimizde, dogalgaz çalışmalarında yaşanan gecikmeden duyduğu rahatsızlığı hissettim. Aslında sürekli kaleme aldığımız bir mesele bu fakat mesele Karadeniz Doğalgaz'dan mı kaynaklanıyor, yoksa taşeronlardan mı? Bunun tespitini yapmaya gerek yok aslında. Karadeniz Doğalgaz bu işin ciddiyetini ve Trabzon'da insanlara yaşattığı sıkıntıyı gözardı etmeden, çalışmalarını kısa sürede tamamlamalıdır. Taşeronlarını mı değişir, işçi sayısını mı arttırır. Onu biz bilmeyiz. Kazdığı, çalışma yaptığı bir yeri 2 ay açık bırakıp Trabzon halkına işkence etmeye kimsenin hakkı yok. 
    Yine doğalgaz ile ilgili önemli bir ayrıntıyı bizi yakınen takip eden okurumuz aktardı. Aynen bende onun satırlarını burada Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, Trabzon Valisi Sayın Recep Kızılcık'a ve tüm ilgililere aktarmak istiyorum.
"Zehirleniyoruz Erhan bey. Şehrin içinde nefes alamıyoruz. Cam açamıyoruz. Akşamları sokağa çıkamıyoruz. Fakat bu doğalgaz şirketi işi ranta döktü gibi. Çünkü şehrin merkezinden ziyade sitelerin yoğun olduğu bölgerdeki çalışmalara ağırlık veriyor. Siteler zaten yükseklerde, havaları temiz. Şehrin merkezi boğuluyor. Trabzon'u yönetenler doğalgaz firmasına gereğinden fazla iyi niyet gösterdi. Artık yeter. Sitelerden büyük paralar kazanacağının hesabını yaparak hareket ettiğini gözlemlediğimiz doğalgaz firmasına gerekli ihtar çekilmeli". Okurumuzun haklı isyanı dileriz en yakın zamanda cevap bulur.
SUDAN CHP ELEŞTİRİSİ
Trabzon Belediye Meclisi toplantısında su tartışması haftanın gündemine oturdu. Suya zam yapılacağının teklif bile edilmeden meclis gündemine getirilmesi CHP kanadını kızdırdı. Fakat eleştirilerin yönü bizce suya yapılan zammın miktarı değil, geçen sene neden yapılmayıp bu yıl yapıldığı olmalıydı. Çünkü CHP kanadının enflasyona göre yüksek dediği zam iki yıllık oranlar baz alındığında, enflasyon rakamlarının altında kalıyor. O nedenle "Geçen sene Başkan Gümrükçüoğlu "Suya zam yapmayacağız" diyerek büyük prim yapmıştı. Üzerine gidilmesi gereken asıl mesele bu olmalıydı. Neden geçen sene yapılmadı da bu yıl…