Trabzon'da dün, Trabzonspor Üyesi Recep Bakırtaş, bordo-mavililerle ilgili Yargıtay kararının ardından mevcut yönetimin düştüğünü ileri sürerek yönetime Heyet Atanması için Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe verdi.

Yargıtay'ın, Hacıosmanoğlu yönetiminin seçildiği 'Olağanüstü Genel Kurulda' yönetimin görev süresinin uzatan maddeyi iptal etmesinin ardından yapılan bu başvuru sonrasında Bakırtaş'ın isteği Trabzonspor'a heyet atanması. 

Bu noktada  dün Trabzon Adliyesine giderek Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu ve ardından kısa bir açıklama yaptı.  Adliye önünde yaptığı açıklamada,Trabzonspor'un başına önce mahkeme tarafından heyet atanmasını, bu heyetin Trabzonspor'un yapılması gereken 2013 Aralık seçimini yapmasını, ardından gelecek olan yönetiminde bu yılın Aralık ayında yapması  gereken kongreyi yapması gerektiğini kaydetti. 

Bakırtaş'ın bu dilekçesine mahkemenin nasıl bir karar vereceği noktasında ise hukukçular ikiye bölünmüş. Kimisi atanabileceğini kimisi ise atanmayacağı görüşünde. 

Böyle bir durumun gerçekleşip, gerçekleşmeyeceği bilinmez bizde hukuki olarak da mümkün olup olmadığını bilmiyoruz farkat gerçekleşmesi durumunda Trabzonspor'un en kısa süreli görev yapan başkanı iş başına gelecek. 

 Çünkü böyle bir olayın gerçekleşmesi durumunda seçilecek olan yönetim, hemen kongre kararı alıp yeni bir yönetim seçilecek. 

Bu yüzden Sulh Hukuk Mahkemesinin Bakıştaş'ın dilekçesine vereceği yanıt çok önemli... Bu soruların cevaplarını da zaman içerisinde göreceğiz...