Ak Parti’nin teşkilat görevlendirmelerinde bir ilginç yöntemi var… Her ilden sorumlu bir il koordinatörü var..

Bu koordinatörler ya aktif milletvekili, ya da eski vekil..

Bir de bölge koordinatörü var..

+++

Bu genellemeden özel, Trabzon’a inelim.

Trabzon koordinatörü, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen.. Araklı’lı..

Bölge koordinatörü Muhammed Avcı…Rize milletvekili.

+++

Polat Türkmen’in şöyle bir özelliği var.. Parti kurulduğundan bu yana belli aralıklarla Trabzon koordinatörü oldu.. Yani hem Trabzonlu oluşu hem de belli aralıklarla bu görevi yapması Trabzon ile ilgili derin bilgilere sahip olmasını sağladı..

+++

Polat’ın bu özelliği, partinin avantajı olması gerekirken sanki dezavantajı oluyor izlenimi  var.. En azından bende böyle bir izlenim hakim..

+++

Tabi, asıl olan kongrelerde insanların yarışması.. Ak Parti’yi kuran irade partide teşkilatın dediği olur diye yola çıktı ama Trabzon’da 19 yılda bir kez, il’de çift listeli seçim oldu.. Onun da sonunda kriz patladı. Sonrası işaretle il başkanlığı… ilçelerde de aynı ya..

+++

İl koordinatörü olan Polat Türkmen mecliste doğal olarak Trabzon Milletvekileri ile içli dışlı samimi ve sırlarını paylaşıyor.. Bu nedenle Trabzon özelinde objektif bir karar vermesi zor. Ben kimseden etkilenmem dese de Trabzon milletvekilleri ile ilgili bu geçerli değil.

+++

Kuşkusuz Polat kendi özgür iradesi ve tabandan aldığı sinyallerle gerçek değerlendirmesini yapacak ama, O’nun da bildiği bir gerçek var Ak Parti teşkilatında yüz yüze görüşmelerde insanlar çok samimi değil.

+++

Polat’ın işi zor… Bölge koordinatörü Muhammed Avcı’nın ise kolay.. 

Niye?

Trabzon kutuplaşmasında taraf değil.

Genel Merkez, daha ağırlıkla Avcı’nın raporlarını ciddiye alması gerekiyor..