61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Arsin İlçesi Fındık ve Güneyce Mahallelerinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına, Arsin Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Olayı haber alan Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy’da olay yerine gitti.
Yangında can kaybı ve yaralı olmadığı bildirilirken çevre ilçelerden ekiplerinde bölgeye sevk edildiği belirtildi.
Alevlerin ilerlemesi nedeniyle bölgede bulunan bazı evlerin de boşaltıldığı kaydediliyor.
Ekiplerin rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandığı kaydedilirken alevlere 3 - 4 ayrı yerden müdahale edildiği belirtildi. Ekipler yangını kontrol altına almaya çalıştığı belirtildi.
Olay yerine giden ve çalışmaları yakından takip eden Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy’da yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Gürsoy, “İlçemiz Fındıklı ve Güneyce Mahallesinde çıkan yangın sonrası olay yerindeyiz. Hem belediye ekiplerimiz hem de İtfaiye Ekiplerimiz kontrolü altında. Şükürler olsun ki can kaybı yok. Hava rüzgarlı olduğu için tedbirli bir şekilde müdahale ediyoruz. Valimiz İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na da hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Trabzon'da orman yangınları neden çıktı? Valilikten açıklama geldi

Trabzon'da orman yangını durdurulamıyor!