CHP’de Mutlak Butlan kararının ardından yönetime gelen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK Tarafından görevden alınan Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, konuyu yargıta taşımak için hukukçularla görüşme yapıyor.
61saat’in sorularını yanıtlayan Batmaz, “Biz de görevden almalarla ilgili hukuki süreç başlatmak amacıyla hukukçu arkadaşlarımızla görüşüyoruz” dedi.
İl ve İlçede Gençlik Kolları’nın nöbet tuttuğuna dikkat eken Batmaz, il ve ya ilçe başkanlığı için adı geçenlerin kendileriyle iletişime geçip geçmediği konusunda ise, “Hayır, muhatap almam. Bizim muhatabımız üyelerimiz ve destekçilerimizdir. Butlancıları muhatap almıyoruz” dedi.
Kendilerine Trabzon’daki kendi partilileri yanı sıra, diğer partilerden de destek geldiğini kaydeden Batmaz, “Trabzon'da bir çok partiden destek geliyor. Gelip giden, açık bir şekilde destek verdiğini ifade edenler de var” dedi.
İktidar partisinden kendileriyle iletişime geçilip geçilmediğine ise Batmaz, "Hayır, demokrasi ve hukuktan yana olan herkes bizi arıyor.
Onlardan zaten böyle bir beklentim yok. Arka planda ipleri oynatanların onlar olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.





