Gözlerimi kapatıp Gökdeniz’in, Burak Yılmaz’ın önüne derinlemesine bırakacağı topları düşünüyorum. Bu ikili tarih yazar…

Şike ve hırsızlığın kitabını yazanlar kahraman edasıyla memlekette boy gösteriyor. Zamanında “Trabzonspor’un penaltıları irdelensin” diyerek şike sürecini başlatan Aykut Kocaman bedel ödedi mi? Hayır. Bugün Fenerbahçe’nin başında, kin ve nefret dolu açıklamalar yapmaya devam ediyor. Beşiktaş, Türkiye Kupası’nı şike ile kazandığını kabul ederek kupayı iade etmedi mi? Etti. Kimdi başkanı? Yıldırım Demirören. Demirören bugün Türk futbolunun başında. Şike yaptı terfi etti! O Beşiktaş’ın teknik direktörü kimdi? Tayfur Havutçu. Nerede bugün Havutçu? A Milli Takımın antrenörü. Aziz Yıldırım’ın emir eri Şekip Mosturoğlu, tarlaları süren-ekinleri büyüten adam! Şikeyi sahada adım adım uygulayan korsan! Bugün Fenerbahçe’nin asbaşkanı. Aziz Yıldırım’ı anlatmaya gerek bile yok. “Ben şike yaptımsa Fenerbahçe için yaptım” dedi, kendini de takımını da kurtardı. Bugün memleketin en güçlü adamı olduğu iddiasıyla keyif yapmaya devam ediyor.

Tarihinde birçok efsane yetiştiren Trabzonspor, 90’lı yılların sonrasında bu alanda başarı elde edemedi. TV’lerin siyah-beyaz olduğu yıllarda her oyuncusu efsane iken sonrasında ancak birkaç efsane yetiştirebildi. O isimlerden biri de Gökdeniz Karadeniz’di…

Gökdeniz hata yaptı. Bedelini de ağır ödedi. İstanbul şımarıkların yaptıklarını yanına kar kaldı ama Gökdeniz aylarca futboldan men edildi. Trabzonspor’un basiretsiz yönetimleri koruyamadı genç efsaneyi. Başına çok iş geldi. Cezasını çektikten sonra sahalara geri döndü. Başarılarına kaldığı yerden devam etti. Sonrasında Rusya’ya satıldı. Trabzonspor’a rekor seviyede bonservis ücreti kazandırdı.

Arda Turan, Türkiye’den İspanya’ya giden her mankene ‘seni gezdireyim’ diye mesaj atarken Gökdeniz Rusya’da tarih yazdı. Yazdı ama ne fayda… Türk medyası bu başarıları görmezden geldi. Yeteneksiz isimler A Milli Takıma çağrıldı, kabiliyetsizlere forma verildi, yabancı oyuncular Türk yapılıp oynatıldı, Gökdeniz tarih yazarken milli formadan uzak kaldı.

Sözü daha fazla uzatmaya gerek yok. Trabzonspor’un güzel bir kadrosu var. Bu takıma Gökdeniz lazım. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor Gökdeniz’in. Şimdi Trabzonspor’a gelip, 1,5 yıl oynadıktan sonra futbolu bordo-mavili forma altında bırakmak istiyor.

Trabzonspor için çok kolay bir transfer. Bonservisi yok gibi. Yıllık ücreti sorun değil. O zaman yönetim bu transferi bitirmek için ne bekliyor?

Alın getirin Gökdeniz’i Rusya’dan.

61 numaralı formayı geçirsin sırtına.

Siz yaşını sorun etmeyin,

Getirinde tarih yazsın Fırtına…