1914 yılında .Birinci dünya savaşının başladığı yıllarda doğal güzelliği ile meşhur,
Hemşinde dünyaya geldi.

1923 tarihine Türkiye cumhuriyeti devletin kurulmasıyla 9 yaşındayken Trabzona teyzesinin yanına geldi.Teyzesine ait Taşbaşı’nda ki dükkanda çalışma hayatına ilk adımını attı.

Gelecek tarihlerde Dünürü olacak olan Ahmet KARPUZ ile tanıştı.15 yaşında onun kahvehanesinde çalışmaya başladı.bir kaç yıl geçmeden kahvehaneyi lokantaya çevirdiler.Ahmet bey onu çok sevmiş bütün samimiyetiyle işlerinin başına onu getirmişti.Lokantacılıkta çok başarılı oldu.1940 yılında Ahmet bey lokantayı Maksut beye bıraktı.Ahmet bey ölmeden önce oğlu Ömer’ide Maksut beye emanet etti.Sonraki yıllarda oğul Ömer Maksut beyin damadı oldu.birlikte çalışma hayatına devam ettiler.
1960 yılında meydanda Belediye karşısında (şimdiki iş bankasının yeri)sonradan MEŞHUR olan İMREN lokantasını açtı.Eskiler çok iyi bilirdi imren lokantasına bıldırcınlı lokanta derlerdi.

Maksut bey,oğulları Dursun,yaşar ve damadı Ömer ile birlikte Trabzon’un en lezzetli yemeklerini çıkararak Trabzon’da ünlendiler.
Maksut bey yıllarca Trabzon lokantacılar odası başkanlığı yaptı.

Trabzon’da bulunan üst düzey yöneticiler,siyasiler,Askerler,sanatkarlar hemen herkes mutlaka yemek yemek için İMREN lokantasına giderdiler.O Dönemlerde Trabzon’daki NATO askerlerinin buluşma noktası ve lezzetli yemeklerin müdavimiydiler.Hele hele DÖNERİ çok meşhurdu,yokluk yılları olduğu için insanlar aybaşlarında maaşlarını aldıkları zaman ilk iş imren lokantası Maksut ustaya döner yemeye giderdiler.

Hemşin'den gurbete çıkanlar ilk önce Maksut ustaya gelir ilk çalışma hayatlarına imren lokantasında başlarlardı.bulaşıkçılık,çıraklık,kalfalık ve ustalık derken mesleğin en ince ayrıntılarını Maksut beyin yanında aldıkları eğitimle elde ederlerdi
Hala daha onun yetiştirdiği ustalar,Türkiye’mizin çok ünlü retaurantlarının sahibi ve işletmecileridir.

Usta olduktan sonra ülkenin değiş vilayetlerinde ünlü restaurantlarda çalışmaya Başlayan HEMŞİNLİLER onun sayesinde meşhur olmuşlardır..o yıllarda Turizm meslek yüksek okulu gibi çalışan Maksut usta, kimseyi geriye boş çevirmez herkese yardım ederdi.çevresi çok genişti çıkmaz işi olanlar hemen maksut ustadan yardım isterlerdi. işe koyduğu,sorununu çözdüğü insanların sayısı çok fazlaydı.
Parası olmayandan yemek parası almaz birde cebine harçlık koyardı.
GANİTADA hem işyeri,hem evi olan nadir insanlardandı.

Maksut beyin hanımı Ayşe hanımda aynı kendisi gibiydi,çok merhametli ve yardımseverdi. İhtiyaç sahiplerine evinin bahçesinde bulunan odunlardan çuval çuval dağıttığı hala daha konuşulmaktadır.

İyi bir insan iyi bir işletmeci iyi bir baba ve dedeydı..15 torun sahibiydi.
Oğlu Dursun beyin vefatı onu hayata küstürmüştü, Maksut GÜNEYSU 1986 yılında vefat etti.

ÇOCUKLARI..
Şahver MERCAN
Dursun GÜNEYSU
Safiye DEMİRCİOĞLU
Yaşar GÜNEYSU