Dün bir dizi sıkıntılar yaşayan Yomraspor’un maçındaydım.

Bildiğiniz gibi bu ekibimiz şu ana kadar play off şansını devam ettirmek istiyor ancak ilçeden gerekli ilgiyi görebilmiş değil.

İlk beş içine girebilmek için yığınla emek ve para harcayan takımlara, hatta Antalyaspor’u kupa dışına iterken son dakika hakem engeline takılan Yomrasporlu oyuncuların bana göre isimleri profesyonel, yaşamları amatör.  Beklentileri zirveye uzanmak... Bu beklentilerine Yomralılar biraz daha destek verseler bu çocuklar daha iyi yol alacaklardır.

Dönelim maça…

Herkesin bildiği gibi Erbaa maçının favorisi Yomraspor’du… Ondan dolayıdır ki puan kaybı olmayacaktı. Maçın ilk diliminin 3’de 2’lik bölümünde bu görüş doğrulandı. Yomraspor boş kale denilebilecek en az 5-6 pozisyonu akıllara durgunluk verircesine auta attılar veya kaleciye teslim ettiler. Hakem de boş durmadı 1 bariz penaltıyı es geçti. 

Yomraspor’un yediği gol ise kendilerine hiç yakışmadı. Gol yenir de böylesi de yenmez dedirtti izleyenlerine.  Bir topları direkten döndü. Kalecinin kurtardıklarını yazmıyorum zira o görevini yaptı. İkinci yarıya panikle başlayan Yomraspor’un bu anlayışına bir anlam veremedim. Penaltıyı vermeyen, kornerleri aut, autları kornere veren hakemlere rağmen Mor Beyazlılar sakin olup biraz daha ısıran oyunu tercih etselerdi fırsat tepmeyeceklerdi.

Bu arada Hamit Bayraktar’ın attığı gol enfesti. 

Her şeye rağmen tek amaçları futbol oynamak olan rakibi gibi işi saha dışına taşıma niyetleri olmayan, yokluklardan bıkmayan mücadele eden başkan, yönetimi, teknik kadroyu Fatih’ten Şenol’a Furkan’dan Sadık’a Hamit’e tüm futbolcuları tebrik ediyorum.

İlginç takım olmaya devam edin.