Trabzonspor, benim gözümde çoktan şampiyon oldu. Trabzonspor-Kasımpaşa maçına bakıyorum da bordo-mavili futbolcular öylesine inanıyorlardı ki şampiyonluğa bunu gözlerinden rahatlıkla okuyabiliyordunuz. 

Sahaya çıkan onbir maç başlar başlamaz, ‘hemen golü atalım, işi şansa bırakmayalım’ der gibiydiler. Doğal olarak bu motivasyon Trabzonspor seyircisinin de coşmasına neden oluyor. Düşünün, daha 5’inci dakika fırtına golü buldu. Hem de çok güzel bir goldü. Kesinlikle alkışlaması da gerekiyor. Visca’nın attığı golden bahsediyorum ama öncesinde Cornelius’un milimetrik pasını Dorukhan’ın da topu anında boşta ki Visca ile buluşturması inanın ustacaydı. Tebrik etmek lazım…

Asıl konuya gelelim. Trabzonspor’un yedek kadrosuna bakıyorum da, orada da harika bir kadro var. Hatta Hamşik ve Koita’da sakattılar ve yoktular. Tüm bunları alt alta yazdığınızda şampiyon olamamamız neredeyse imkansızlaşıyor... Yanılıyor muyum? Tabi ki, Abdullah Avcı’nın da kadro mühendisliğini kutlamamız gerekiyor. Oluşturduğu süper ekip, tam anlamıyla işini dört dörtlük yapıyor.

Abdülkadir Ömür sakatlık döneminden sonra 10 numara oynadı. Kasımpaşa maçında. İlk 15 dakika da Ömür’lük paslar attı Cornelius’a. Biraz da Puchacz’da bahsedeyim. Sitilini Novak’a benzettiğimi daha önce yazmıştım ama görüldü ki Puchacz, Novak’dan daha iyi futbolcu. Müthiş bindirmeler yapıyor, güçlü fiziği ile de rakiplerini yıldırıcı özelliklere sahip. 

Yani Trabzonspor takımına genel olarak baktığımızda ve karar verdiklerinde Çin ordusu gibi rakiplerinin üzerine gidebiliyorlar ve skoru da bir şekilde elde edebiliyorlar. Bu Kasımpaşa maçında da böyle oldu. Fakat, Kasımpaşa’nın da hakkını yemeyelim pozisyonlar buldular. Üst üste 5 maç kazandıkları için rahattılar, oyunu kesinlikle çirkinleştirmediler.

Nwakaeme’de hastalık geçirdikten sonra kendini bir türlü toparlayamadı. Kasımpaşa maçında kötü oynadı. Çok top ezdi. Yani o bildiğimiz Nwakaeme yoktu sahada. Cornelius’da bu maçta neden bitik haldeydi, doğrusu çok merak ediyorum.. 

İkinci yarıda Trabzonspor skoru koruma telaşındaydı bu da Kasımpaşa’yı iyice cesaretlendirdi. Geliştirdikleri ataklar zaman zaman etkili olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Bir şutları da direkten döndün. Takıldığımız konu şu oldu, Abdullah hocaya küçük bir eleştirimiz olsun, yedek kadroda bu kadar etkili oyuncuları varken oyuncu değişikliğini neden geciktirdi, anlam veremedim.

Dk.75’de garip garip işler oldu. Kasımpaşalı Valentin, Peres’in yüzüne topu attı, Peres’de gereksiz işi uzatınca kırmızıyı yedi ve her iki takımda bir anda 10 kişi kaldı. Abdullah hoca da, mecburen Ömür’ü oyundan aldı. Sağ beke Serkan Asan’ı yerleştirdi. Peres’in kritik Konya maçı öncesi cezalı duruma düşmesi de akıl alacak iş değildi. NOKTA

Sonuç olarak, Trabzonspor öyle ya da böyle Kasımpaşa’yı yenmesini bildi ve altın değerinde bir üç puanı daha hanesine yazdırmış oldu. 

ÖNEMLİ NOT: Trabzonspor, haftaya Konyaspor ile de kendi evinde oynayacak, kazanırsa artık şampiyonluk turuna iyice yakınlaşmış olacak.