Revi, “A” takımından vazgeçmedi

Ak Parti Trabzon il yönetimi nasıl şekilleniyor. Revi, listesini hemen hemen yaptı. Son rötuşları atıyor.

Kendi ile konuştum.

Diyor ki;

“Bu yönetim iki seçim sırtlayacak. Bana alanda adam lazım. Masada değil…”

Kıstas bu gibi.

Ama alan adamından çok masa adamları önerildi gibi geldi bana. Havuzundan alan adamı çıkartabilecek mi? 

Göreceğiz.

Benim edindiğim izlenimlere göre, Revi “A” takımından vaz geçmiyor.

Çünkü onların huyunu biliyor. Suyunu biliyor. Nasıl çalıştıklarını da.

Listesindeki banko isimler şunlar

Hasan Dilekoğlu, Uğur Aydın, Bayram Öztürk, Fatih Solak, Mehmet Atmaca, Halil İbrahim Demirtaş, Enes Aslan, Mustafa Usta ve İrfan Çelik.

Babalar ve oğulları dönemi

Revi ile il yönetiminde ilginç bir yenilik başlıyor. Babalar ve oğulları.

Revi’nin yönetiminde sürpriz isim ünlü iş adamı Erol Tuna’nın oğlu Mehmet Can Tuna… Revi Erol Tuna’yı oğlu için ikna etti.

Bir başka baba ve oğlu, Saran ailesinden.

Milli görüşün çok önemli etkin ismi rahmetli Hanefi Saran’ın oğlu Ahmet Saran da Revi’nin listesinde.

Her dönem il yönetiminde yer almakla bilinen Aydın Gündoğdu da bu kez yerini oğluna bırakıyor.

Ve yine Milli görüşün önemli isimlerinden Mustafa Öztaş’ın oğlu; Abdülhalit Öztaş… O da yeni il yönetiminde yer alacak… Babalar ve oğullan konusunda Revi,  hassasiyetini tam on numara gösterdi.

Taşerona çözüm bulamadı

Revi’nin bir genel merkez kararı olan kamu kurumunda taşeron olarak çalışan il yönetiminde yer almaz kararını delemedi. Bu nedenle çok istediği Hasan Şener’i listeye alamadı. Ama kadın kontenjanından Besire Çörekçi Aslan Ortahisar’daki sözleşmeli çalışan statüsünden hemen istifa etti. Böylelikle yönetimdeki yerini korudu. Çörekçi’nin istifasının arkasındaki gerekçe il yönetiminde yer alması içindi.. Bu böyle

Eski ilçe başkanları kontenjanı

Alınan karar o ki, eski ilçe başkanlarından 2 isim, yönetime girecek. Bu isimlerden biri Fazlı Çapoğlu… Çapoğlu Of ilçe başkanıydı. Of teşkilatı da Çapoğlu’nun adını verdi. Diğer isim kim tam belirlenmedi. Çarşıbaşın’dan Zekeriya Karaçengel olabilir. 

2 yeni yüz avukat

Revi’nin yeni yönetiminde iki yeni yüz avukat olacak. Mevcut yönetiminde yer alan avukatlarla devam etmeyecek. Bunun için iki yeni yüz avukatın tanınmış olmasından çok gençlik kolları kontenjanından gelmesine karar verildi. Revi, bu iki genç isim ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar belli ama,  haklarında tam kararı vermiş değil. Ama yönetimde 2 avukat olacağı kesin

Peki kimler yok?

Revi’nin mevcut yönetiminden kimler yeni yönetimde yok. 

Sayalım.

A.Haşim Ekici, Mahmut Yazıcı, Köksal Boz, Taşeron çalışanların hepsi.

Revi’nin zorlandığı kulvar..

Revi listesini oluştururken en çok kadın kontenjanı seçiminde zorlandı. 

Özellikle adı içinde benim de bulunduğum gazetecileri Ali Öztürk ve Erhan Esaspehlivan’a karşı hakkında yapılan bir ihale haberi nedeni ile tehdit ve hareket varan bir tavır içinde bulunan Arzu Yalçınalp konusunda Revi zorlandı. 

Genel Merkezin olayı bilmesi nedeni ile listede yer almaması önerisi getirdi Yalçınalp için Revi bayan kontenjanını doldurmada zorluk çekiyorum diye yeniden listesine alabilir. Ancak Revi’yi yakın kaynaklar bunun böyle olmayacağını da belirttiler.

Kadın kontenjanından listesini şekillendirmede taşeron yasağı nedeni ile Revi zorlanıyor. Bunun için Revi’ye yapılan eleştirilerin başında, il kadın kolları başkanı Bahar Ayvazoğlu’un haricinde başka bir kaynaktan bilgilenmediği yer alıyor.

Ve son bilgi

Revi’nin listesinde eski yönetimden 23 kişi var. Revi, genel merkeze 50 artı 25 yedek isim ile gitti. 

Ancak havuzunda da isimler vardı. 50 kişilik yönetiminde Revi’ye genel merkez iki erkeği çıka yerine kadın koy deyince dengelen tam değişti. İşte bu nedenle, sürprizler olacak.

Ortahisar’ın kilit adamı var mı?

O’nun ismi Hüseyin Öztürk..

Ortahisar ilçe yönetiminin bel kemiği omurgasıydı. Ortahisar ilçe yönetimine girmedi ya da alınmadı. İl yönetimine alınacaksın dendi.. Peki, Revi’nin yönetiminde var mı?

Var.. Hayırlı uğurlu olsun

Spor ve turizm camiasından kim olabilir?

Revi spor ve turizm camiasından iki kişiyi de listesine almak istiyor. Bunlardan biri Hüseyin Balaban olarak öne çıktı ama ASKF’de seçim kaybettiği için sonra vaz geçildi. Turizm sektöründen etkin bir kadın listeye girecekti ki, yapılan facebook araştırmasında iktidara dönük sert mesajları, elenmesine neden oldu. Bu iki sektörden bakalım Revi kimi listesine almış olacak.