Trabzonspor Süper Kupa morali ve yeni transferlerin heyecanı ile Süper Lig'in ikinci yarısı ilk maçında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaştı. Abdullah Avcı yönetimdeki Trabzonspor Galatasaray maçı sonrası ikinci derbisi, eski takımı Beşiktaş oldu. 22. Hafta karşılaşmasında Trabzonspor adına talihsizlik ile başladı. Mücadelenin ilk dakikalarında Abdülkadir Parmak’ın daha önceki sakatlığı nüksetti. Bu gelişmenin ardından Parmak gözyaşları içinde yerini Baker’e bıraktı. Benzer bir olaya da Beşiktaş’ın başına geldi 13. dakikada Rıdvan sakatlandı ve oyuna devam edemeyerek yerini Nsakalay’a bıraktı. 

Karşılaşmanın başında Trabzonspor yakaladığı birçok kontra fırsatını elinin tersiyle itti. Hele Baker ile yakaladığı bir pozisyon var ki bunu profesyonel futbol oynamamış halı sahada bir iki maç oynayan her Trabzonlu gole çevirebilir. Ama İngiliz Milli Takım oyuncusu atamadı ve maçın ilk kırılma anına imza attı. 28. dakikada Beşiktaş’ın atağında Nsakala soldan ortaladı Aboubakar, ayağı kayarak tökezleyen Victor Hugo’nun üstünden kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Bu golle Beşiktaş kendi sahasında 1-0 lık üstünlüğü sağladı. 38.dakikada Ekuban, Nsakala’nın dizi ile müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler ve VAR pozisyonu devam ettirerek penaltıyı es geçti. İlahi adalet 45. dakikada gerçekleşti. Nwakaeme soldan hareketlendi ceza sahasına girdi vuruşunda defanstan seken top Monterro'ya çarptı sonrasında Kaleci Ersin müdahale etse de top Beşiktaş ağlarına gitti. Bu golle Trabzonspor maçta beraberliği yakaladı. Karılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda Trabzonspor'un topa daha az sahip olan kontra ataklar arayan taraftı. Nwakaeme ve Ekuban ile kanatlardan etkili oldu. Bu ikinci yarıya net olarak Bakasetas ile başlanabilirdi diye düşünürken, 62. dakikada Beratın yerine oyuna girdi. Bu değişiklikten bir dakika sonrada Kullanılan köşe vuruşunda Nwakaeme ceza sahasında rakiplerini geçerek içeriye pasını gönderdi Victor Hugo düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golle Trabzonspor deplasmanda öne geçti. Bu dakikadan sonra Beşiktaş Trabzonspor kalesine yüklendi. Birçok pozisyonda Kaleci Uğurcan’ı geçemediler. Maçın bir diğer kırılma anı 77. dakikada Dorukhan, Flavio'ya yaptığı sert faul sonrası kırmızı kartla oyun dışında kalması oldu. Maç bu dakikasından sonra Beşiktaş'ın orta alanda verdiği boşluklarda Trabzonspor etkili kontra atakları yakaladı. Trabzonspor’un oyun hâkimiyetini eline alarak Beşiktaş, hücumlarını durdurdu. Maçın sonlarına doğru oyun kızışsa da Bordo Mavililer deplasmandan 3 puan almasını bildi.

Lig lideri Sergen Yalçın ilk maçta hakem ile yendiği Trabzonspor’u bu maçta rahat geçerim diye düşündü. Beşiktaş bu maçta oldukça hücum yönü yüksek riskli bir oyun oynamaya çalıştı. Abdullah Avcı ve talebeleri bu düelloda galip gelen taraf oldu. Trabzonspor’un 1-0 geriye düştüğü oyunda Beşiktaş’ı İstanbul’da 2-1 yenerken tam bir final maçı oldu. Her iki takım da müthiş oynadı. Yüksek tempo, bir o kale, bir bu kale. Sakatlıklar, sürtüşmeler ve kırmızı kart tadı damağımızda kalan bir futbol. Kupa beyi Trabzonspor İnönü’de Beşiktaş’ı da yenerek büyük moral kazandı. Trabzonspor kendisini hesaba katmayanlara bu maçla birlikte bu sene Şampiyonlukta bende varım ve gümbür gümbür geliyorum dedi. Abdullah Avcı kendi takviyeleri ile güçlendirdiği ve her gecen gün geliştirdiği oyunu ile bu ligde daha çok can yakacakmış gibi gözüküyor. 13 maç 9 galibiyet, 1 süper kupa daha ne olsun. Üstelik Abdullah Avcı beş gün içinde kendi yerine getirilen iki teknik direktörü de yenip bir de kupa kazandı.